Manlgende samarbeid ga mild straff

Manchester Citys manglende samarbeidsvilje i Uefa-etterforskningen av brudd på reglene for økonomisk fair play (FFP) bidro til at straffen ble satt ned.

Det kommer fram i den 93 sider lange begrunnelsen som tirsdag ble offentliggjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

CAS opphevet i en kjennelse for to uker siden utelukkelsen fra europacupene, noe som betyr at Manchester City får spille mesterliga neste sesong. Samtidig ble boten redusert til 10 millioner euro.

– Flertallet av dommerne finner at Manchester Citys manglende samarbeidsvilje er et alvorlig brudd på reglene, og at klubben må klandres for ikke å ha samarbeidet med kontrollorganet, heter det. (NTB)

fsHql3OsBaw
Foto: Laurence Griffiths / AP

Siste nytt

 • Dansk Tour de France-start flytta

  Danmark skulle eigentleg arrangere opningsetappane i Tour de France i 2021, men då rittet blei framskunda ei veke på grunn av OL ville desse etappane kollidert med kampane i fotball EM som skal arrangerast i København i på same tid.

  Det lét seg ikkje gjere å arrangere EM samtidig som Tour de France er i byen, og Tour de France arrangøren har no gått med på å utsette København-etappane til 2022-utgåva av rittet. Det stadfestar den danske arrangøren i ei pressemelding.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge
 • Hosting kan gi raudt kort

  Det engelske fotballforbundet (FA) kunngjorde måndag at spelarar på alle nivå i det engelske ligasystemet neste sesong kan risikere å bli utvist dersom dei med vilje hostar i ansiktet på motspelarar eller dommarar, som følgje av nye virusretningslinjer.

  I dei nye retningslinjene blir hosting mot andre sett på lik linje med slag. Dersom hendinga er av mindre alvorleg grad kan dommarane gi gult kort for usportsleg oppførsel.

  Det blir vidare sagt at «vanleg» hosting og nysing ikkje skal straffast.

  Mike Dean
  Foto: ADRIAN DENNIS
 • Sykling: Jensen måtte bryte

  Sykkelproffen August Jensen måtte i helgen bryte et ritt i Frankrike på grunn av uregelmessig hjerterytme. Han reiser hjem til Norge for undersøkelse.

  Hendelsen skjedde under Tour d'Occitanie, skriver TV 2.

  Under rittet lå pulsen over 190 slag i minuttet i mer enn en time og i ytterligere en time over 180. Han fikk heller ikke pulsen under 90 kvelden etter rittet, men startet likevel andre etappe søndag.

  August Jensen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal