NRK Meny
Normal

Mamma Løseth brast i gråt: – Det betyr alt

Terje og Sissel Løseth har oppdratt fire alpinjenter. Tirsdag gråt mammaen seg gjennom familiens første verdenscupseier.

Løseth

ENDELIG PÅ TOPP: Her jubler Nina Løseth etter sin aller første verdenscupseier tirsdag.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Helt ubeskrivelig. Vi har… Nei, nå begynner jeg bare å grine igjen, sier Sissel Løseth når NRK ringer etter slalåmseieren i Italia.

– Vi har ventet veldig lenge på det. VI har visst at det snart ville komme og følt på det, men det er små marginer, vet du. Det er så lite som skal til før hun kjører ut. Men i dag var hun så trygg på seg selv. Helt fantastisk, sier mammaen.

Nina Løseth tok sin aller første verdenscupseier i Santa Caterina med hele 1,12 sekunders margin. Og det var ikke bare Løseths første seier– det var også Norges første alpinseier for kvinner siden 2002.

Artikkelen fortsetter.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Fryktet skader ville stoppe datteren

26 år gamle Løseth har sett sine skadeplagede søstre Lene (eldst) og Mona (yngst) legge opp som henholdsvis 24 og 23 år gamle.

Den yngste søsteren, Lisa (19), var et stort talent, men ga seg samtidig med Lene i 2011.

Nina fortsatte imidlertid å satse til tross for at også hun gang på gang ble satt tilbake av skader.

– Dette betyr alt. Det må jeg bare si. Nina har slitt mye med skader, og vi visste jo ikke om hun kom tilbake. Men hun hadde virkelig bestemt seg for at hun skulle på pallen. Jeg er så stolt av henne, sier mammaen.

Søsteren Lene forteller at hun ikke turte å se finaleomgangen.

– Jeg klarte egentlig ikke å følge med. Jeg satt og gjemte meg, fordi jeg blir så nervøs. Og så trodde jeg at hun kom til å kjøre ut da hun ga så mye gass. Men så gikk det over all forventning. Det var jo utklassing, sier Lene.

– Vi vet jo veldig godt hvor hardt hun har jobbet for det. Og særlig foreldrene mine har vært med å støtte opp.

Laster Twitter-innhold

– Jeg bare gråt av glede

Foreldrene har nemlig brukt utallige timer på å legge til rette for døtrene, som alle satset på alpint fra ung alder.

– Jeg har vært hjemmeværende i 25 år og brukt all den tid jeg har hatt til å kjøre rundt med jentene. Terje (pappaen) har jo jobbet, og han har tatt trenerkurs for å følge dem opp. Vi har brukt den tiden vi har hatt, sier Sissel.

Datteren har fått en forrykende start på sesongen med både 2.- og 3.-plass før mandagens seier. Nå tror og håper familien at seieren vil gi henne selvtillit og ny energi videre i sesongen.

For det var ekstra spesielt å se Nina helt øverst på pallen.

– Da bare gråt jeg av glede. «Endelig», tenkte jeg. Endelig klarte hun det. Etter alt slitet, sier Sissel.

Herrealpinistene våre er best i verden. Litt i skyggen av fremgangen har denne 26-åringen fra Ålesund endelig gitt kvinnelaget et løft. Nina Løseth var lenge mest kjent for å være en av tre lovende alpintsøstre fra Spelkavika. Nå er det resultatene man snakker om, resultater som har rørt hele familien.

FAMILIEN I RYGGEN: Nina Løseth har kjempet seg opp i toppen av verdenseliten. Det gleder alpinfamilien fra Sunnmøre.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang