Ampert i sjansefattig derby: – Skuffende

LILLESTRØM/OSLO (NRK): Det ble ingen scoringer i «hatoppgjøret» mellom Lillestrøm og Vålerenga. Blusskasting på banen stjal showet på Åråsen.

Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Vålerenga

TEMPERATUR: Lagets spillere i klinsj etter en duell.

Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (0-0)

Fantastiske rammer på Åråsen la til rette for en innholdsrik derbykamp mellom Vålerenga og Lillestrøm. Slik ble det ikke.

Lillestrøm var farlig frempå ved flere anledninger og var nære på med to stolpeskudd. Men hverken Thomas Lehne Olsen eller Gjermund Åsen klarte å overliste Kjetil Haug i Vålerenga-målet.

Vålerenga hadde også sine halvsjanser, men det ble ingen scoringer. En sjansefattig kamp ender derfor målløst.

– Det var en skuffende kamp, sa Kjetil Rekdal i Discovery-studio.

Lehne Olsen er skuffet over at laget ikke klarte å leve opp til den gode rammen.

– Det var veldig morsomt å spille den kampen her. Det er alltid morsomt å møte Vålerenga. Veldig synd at vi ikke klarer å score og vinne den kampen her. Det synes jeg vi burde ha gjort, sa han til NRK etter kampen.

Haug hadde mer å stri med enn Lillestrøm-sjanser under kampen. To minutter ut i oppgjøret ble det kastet bluss inn i målgården til Vålerenga-keeperen. Det ble også kastet bluss på banen i den andre omgangen. Spillet ble stoppet i et par minutter ved begge anledninger.

Vålerengas midtstopperkjempe Ivan Näsberg ble spurt av NRK om sine tanker om at det ble kastet bluss på banen.

– Er det så krise, a?

– Jeg synes det burde være lov med pyro egentlig, jeg digger det. Det skaper atmosfære og jeg tror nok de fleste støtter det, sa Näsberg videre.

I DUELL: Gjermund Åsen i duell med Vålerengas med Henrik Bjørdal.

Fantastiske rammer

Det var et fullstendig røykdekket Åråsen som møtte spillerne innledningsvis i kveldens klassiker mellom Lillestrøm og Vålerenga. Rammene la til rette for en skikkelig derbykamp, men den første omgangen skuffet.

Hjemmelaget startet best og var farlig frempå ved et par anledninger. Landslagsuttatte Thomas Lehne Olsen var svært nære da han satte ballen i stolpen en drøy halvtime ut i kampen.

Men det ble ingen scoringer før pause. Omgangens store snakkis skjedde etter to minutter da det ble kastet bluss inn på banen. Kampen måtte stoppes i et par minutter, før den kunne settes i gang igjen.

– Det var en skuffende omgang. Kampen har ikke levd opp til de rammene rundt. Vi satser på at intensiteten blir langt høyere etter pause, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.

FULLSATT: Det var en fantastisk ramme på søndagens derbykamp.

Sjansefattig

Fredheims bønn ble ikke hørt.

Den andre omgangen bydde heller ikke på de store høydepunktene. Lillestrøm fortsatte å styre kampen etter pause, og Gjermund Åsen sto for nok et stolpeskudd fra hjemmelaget etter et innlegg fra kant.

Det ble ingen scoringer etter pause heller, og det ender med poengdeling mellom lagene.

– I ettertid er det greit, det. Det var en tett og jevn match, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen til NRK.

Med ni poeng opp til Viking på tredjeplass er det knapt noen sjanse igjen for Fagermos menn å forsvare bronsen fra sist sesong.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.