Hopp til innhold

Ampert i sjansefattig derby: – Skuffende

LILLESTRØM/OSLO (NRK): Det ble ingen scoringer i «hatoppgjøret» mellom Lillestrøm og Vålerenga. Blusskasting på banen stjal showet på Åråsen.

Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Vålerenga

TEMPERATUR: Lagets spillere i klinsj etter en duell.

Foto: Javad Parsa / NTB

Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (0-0)

Fantastiske rammer på Åråsen la til rette for en innholdsrik derbykamp mellom Vålerenga og Lillestrøm. Slik ble det ikke.

Lillestrøm var farlig frempå ved flere anledninger og var nære på med to stolpeskudd. Men hverken Thomas Lehne Olsen eller Gjermund Åsen klarte å overliste Kjetil Haug i Vålerenga-målet.

Vålerenga hadde også sine halvsjanser, men det ble ingen scoringer. En sjansefattig kamp ender derfor målløst.

– Det var en skuffende kamp, sa Kjetil Rekdal i Discovery-studio.

Lehne Olsen er skuffet over at laget ikke klarte å leve opp til den gode rammen.

– Det var veldig morsomt å spille den kampen her. Det er alltid morsomt å møte Vålerenga. Veldig synd at vi ikke klarer å score og vinne den kampen her. Det synes jeg vi burde ha gjort, sa han til NRK etter kampen.

Haug hadde mer å stri med enn Lillestrøm-sjanser under kampen. To minutter ut i oppgjøret ble det kastet bluss inn i målgården til Vålerenga-keeperen. Det ble også kastet bluss på banen i den andre omgangen. Spillet ble stoppet i et par minutter ved begge anledninger.

Vålerengas midtstopperkjempe Ivan Näsberg ble spurt av NRK om sine tanker om at det ble kastet bluss på banen.

– Er det så krise, a?

– Jeg synes det burde være lov med pyro egentlig, jeg digger det. Det skaper atmosfære og jeg tror nok de fleste støtter det, sa Näsberg videre.

Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Vålerenga

I DUELL: Gjermund Åsen i duell med Vålerengas med Henrik Bjørdal.

Foto: Javad Parsa / NTB

Fantastiske rammer

Det var et fullstendig røykdekket Åråsen som møtte spillerne innledningsvis i kveldens klassiker mellom Lillestrøm og Vålerenga. Rammene la til rette for en skikkelig derbykamp, men den første omgangen skuffet.

Hjemmelaget startet best og var farlig frempå ved et par anledninger. Landslagsuttatte Thomas Lehne Olsen var svært nære da han satte ballen i stolpen en drøy halvtime ut i kampen.

Men det ble ingen scoringer før pause. Omgangens store snakkis skjedde etter to minutter da det ble kastet bluss inn på banen. Kampen måtte stoppes i et par minutter, før den kunne settes i gang igjen.

– Det var en skuffende omgang. Kampen har ikke levd opp til de rammene rundt. Vi satser på at intensiteten blir langt høyere etter pause, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.

Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Vålerenga

FULLSATT: Det var en fantastisk ramme på søndagens derbykamp.

Foto: Javad Parsa / NTB

Sjansefattig

Fredheims bønn ble ikke hørt.

Den andre omgangen bydde heller ikke på de store høydepunktene. Lillestrøm fortsatte å styre kampen etter pause, og Gjermund Åsen sto for nok et stolpeskudd fra hjemmelaget etter et innlegg fra kant.

Det ble ingen scoringer etter pause heller, og det ender med poengdeling mellom lagene.

– I ettertid er det greit, det. Det var en tett og jevn match, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen til NRK.

Med ni poeng opp til Viking på tredjeplass er det knapt noen sjanse igjen for Fagermos menn å forsvare bronsen fra sist sesong.

Siste nytt

 • Hovland på par halvveis på fredagens runde

  Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par.

  Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par.

  Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde.

  Hovland fikk sin birdie på 4. hull. Etter godt spill senket han putten fra tre meters hold.

  Det ble bogey på det neste hullet. Både utslaget og det tredje slaget havnet i roughen, og han misset en parputt fra åtte meter.

  Ellers berget han både på 2. og 6. hull par med gode putter etter å ha havnet i en sandgrav.

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap

  Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

  Carlsen kom skjevt ut mot Rameshbabu Praggnanandhaa i dagens første parti. Inderen fikk et stort overtak, men verdensmesteren hadde utlignet det og så ut til å ha sikret remis med svarte brikker da han med dårlig tid gjorde et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

  Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager. Wei Yi fra Kina leder fortsatt med 18.

  Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste