NRK Meny
Normal

Målløs i norsk 2. divisjon – scoret mot Ronaldo

Rogvi Baldvinsson er ikke helt som andre 2. divisjon-spillere. Et par ganger i året drar han på landslagsoppdrag for å møte spillere som Cristiano Ronaldo, Xherdan Shaqiri og Mesut Özil.

Rogvi Baldvinsson ny

BOOM: Rogvi Baldvinsson jubler etter å ha redusert mot Portugal.

Foto: FERNANDO VELUDO / Epa

– Boom! Boom!

Bryne-spilleren slår ut med armene, og brøler så hele stadion hører det. Han har nettopp dunket en ball i nettet på hel volley, men motstanderen heter ikke Vindbjart eller Vidar.

Nei da, mannen Rogvi Baldvinsson nettopp har overlistet heter Rui Patrício, og er keeper for Portugal.

Null for Bryne – ett mot Portugal

27-åringen er nemlig fast inventar på landslaget til Færøyene, og torsdag kveld ble et høydepunkt karrieren.

Rogvi Baldvinsson

FÆRØYENE-SPILLER: Rogvi Baldvinsson har spilt for landslaget til Færøyene siden 2011.

Foto: Attila Kisbenedek / AFP

– Å stilne Portugal-fansen var gøy. De 30.000 på tribunen lagde god stemning, men da målet kom var det helt rolig. En veldig god følelse, sier Baldvinsson.

Ålgårdmannen har ikke klart å få hull på byllen i 2. divisjon i år, så målet mot Portugal var rett og slett hans første på fotballbanen i 2017.

– Jeg hadde noen sjanser mot både Vard og Nardo, men da ville den ikke inn. Heldigvis ville den det mot Portugal, smiler Færøyene-spilleren.

– Blir ikke vant til det

Søndag tapte han og Bryne 0–3 mot Notodden. Fire dager senere hamret han inn en scoring mot Portugal.

– Jeg har jo spilt på landslaget en stund nå, men jeg blir ikke vant til å spille foran så mange folk. Det er litt surrealistisk, men om det er borte mot Notodden, eller borte mot Portugal, så er det kjekt å spille fotball.

Rogvi Færøyene

SJELDEN JUBEL: Det er ikke ofte Færøyene har noe å juble for, men for øyeblikket ligger Rogvi Baldvinssons (t.h.) lag på 4. plass i sin VM-kvalifiseringsgruppe.

Foto: Tibor Illyes / AP

Baldvinsson ble født i Torshavn, og flyttet til Norge som 5-åring. Han startet fotballkarrieren i Ålgård, men ble hentet til Bryne i 2012 da jærbuene oppdaget at de hadde en landslagsspiller i bakgården. Han fikk 26 kamper i 1. divisjon i 2013, men valgte å dra tilbake til Ålgård etter én sesong.

– Jeg var egentlig på vei til Island for å spille der, men så fikk jeg ikke lov til å reise. Da mista jeg litt gløden, og bestemte meg for å dra tilbake til Ålgård i stedet, sier han.

Etter en tur innom Vidar, og den danske 1. divisjon-klubben Fredericia, var 27-åringen tilbake i Bryne.

– Går inn i en boble

Zlatan Rogvi

SCORET MOT ZLATAN: Rogvi Baldvinsson scoret sitt første landslagsmål mot Zlatan og Sverige.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Hele tiden har han jevnlig dratt på landslagsoppdrag for Færøyene.

I 2012 sendte han dem i ledelsen mot Sverige i VM-kvaliken. Kamper mot store nasjoner som Tyskland, Italia, og senest Portugal, har han også fått med seg.

– Når du spiller fotball går du inn i en boble. Om du møter Ronaldo, Aram Khalili på trening, eller en på Vindbjart, så er det det samme. Du har det samme målet, og hvis du går på banen med respekt for motstanderen har du tapt på forhånd, sier han.

Rogvi Klose

HARDE TAKLINGER: Baldvinsson har spilt mot utallige verdenstjerner. Her takler han Miroslav Klose i en VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland i 2012.

Foto: Frank Augstein / AP

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin