Hopp til innhold

Derfor hånet Neymar og PSG-stjernene Haaland

Et bilde av Erling Braut Haaland med teksten «My city, not yours» provoserte PSG-stjernene.

PSG og Haaland

 «HÅNET» HAALAND: PSG la ut dette bildet på sin Twitter-profil etter seieren mot Borussia Dortmund.

Foto: PSG Twitter / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri slo Borussia Dortmund 2-0 på hjemmegress onsdag og avanserte til mesterligaens kvartfinale med 3-2 sammenlagt.

Dermed ble det en tung kveld i Paris for stjerneskuddet Erling Braut Haaland. Tenåringen fra Jæren fikk til svært lite for et Dortmund-lag som i store deler av kampen ble presset i senk av PSG.

Etter PSG-seieren svarte Neymar med å legge ut følgende tekst:

«Din by er i Norge, dra tilbake. Paris er vår by, ikke din».

Et klart svar på tiltale på det bildet Haaland la ut på sosiale medier i går med teksten «My city, not yours».

Da Neymar scoret etter 28 minutter kopierte han også den etter hvert ganske kjente feiringen til nordmannen, i lotusstilling med tommel og pekefinger mot hverandre.

Også etter kampen ble PSGs spillere filmet på TV-sendingen med lignende feiring. På sosiale medier påpekte flere at laget fleipet med Haaland.

– Du kan ikke frykte en 19-åring fra Jæren, sa Egil «Drillo» Olsen lattermildt i TV 2s studio.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Må vise mer

Haaland har scoret ti mål på åtte kamper i årets mesterliga og har tatt fotballverden med storm. Allerede etter bare noen uker i den tyske storklubben har ryktene som kobler Haaland til enda større klubber dukket opp.

Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Haaland fortsatt har mer å bevise for gultrøyene.

– Min personlige mening er at han bør vente til han blir nesten for god for denne klubben og det gjør han ikke med å score ti mål på åtte kamper. Han må vise mer over tid og den dagen han blir for god for klubben så er det et naturlig valg å ta et steg lite grann høyere.

André Bergdølmo

MÅ VISE MER: Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Erling Braut Haaland må vise mer over tid, til tross for at 19-åringen har 10 mål på åtte kamper i mesterligaen.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Haaland har fått en pangstart på tilværelsen i den tyske stålbyen og står med vanvittige ni mål på sine første åtte kamper i Bundesliga.

I sin mesterliga-debut for Dortmund scoret han to mål da han ga sin nye klubb et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

– Det var ingen som kunne forutse den starten han har fått, men jeg tror det var et helt riktig valg. Det er lett å si i etterkant, men det er en klubb som liker å satse på unge spillere og det var helt perfekt, sier Bergdølmo til NRK.

– Inne i en ny fase

– Jeg mener at det var den beste klubben for Braut Haaland. De hadde ingen klare førstevalg som spiss og på et lag som Dortmund, som kommer til mye målsjanser, var det ideelt for ham å få en bra start.

Haaland har nå gått tre kamper uten scoring for gultrøyene og NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener også Haaland har mer å bevise.

Carl-Erik Torp

NY FASE: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Erling Braut Haaland nå går inn i en ny fase der motstanderne vier mer oppmerksomhet til styrkene hans.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Selvfølgelig må han det, men det er ikke overraskende at han har en liten dropp. Jeg synes ikke man kan ta ham på det, for han har holdt et stabilt høyt nivå lenge.

Mot Paris Saint-Germain var 19-åringen uvanlig lite synlig og kom aldri til de helt store målsjansene. PSGs stoppere Marquinhos og Presnel Kimpembe hadde god kontroll på Haaland.

– Nå er han nok inne i en ny fase hvor folk er oppmerksomme på hans styrker og har funnet mer ut av hvordan de skal stoppe ham.

Tomme tribuner – full parkeringsplass

Oppgjøret ble spilt for tomme tribuner på grunn av koronaviruset. Men på parkeringsplassen på utsiden av stadion hadde flere tusen supportere møtt opp utenfor Parc des Princes.

Supporterne lagde så mye bråk at både spillerne og TV-seerne kunne høre supporterne. Fyrverkeri kunne også skimtes over taket på stadion i den franske hovedstaden.

France Soccer Champions League Virus Outbreak

TUSENVIS: Tusenvis av PSG-supportere møtte opp utenfor stadion da kampen mot Borussia Dortmund ble spilt for tomme tribuner.

Foto: Christophe Ena / AP

Supporterne hadde bedt om å få se kampen på storskjerm utenfor stadion, men myndighetene sa nei. Likevel møtte flere tusen supportere opp.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp så kampen hjemmefra og fikk se bildene fra parkeringsplassen i Paris.

– Jeg kjenner ikke til detaljene og hva de er blitt enige om, men man kan jo ikke hindre folk å gå i gatene. Folk burde holdt seg hjemme, mener nå jeg, men det er jo bedre enn et fullsatt Stade de France.

Siste nytt

 • Rystet Tyskland på hjemmebane – så steg spissgiganten til vers

  Søndag kveld var det duket for de første kampene i siste gruppespillsrunde der Tyskland var det eneste laget fra gruppe A som var sikret en plass i åttedelsfinalen.

  Drøye to minutter på overtid stiger innbytter Niclas Füllkrug til vers og stanger utligningen i krysset til vill jubel blant hjemmefansen.

  I det 28. spilleminutt tok sveitserne ledelsen etter at Dan Ndoye fikk sitt første landslagsmål for Sveits.

  – Ndoye har aldri scoret for Sveits, men på den aller største scenen så klarer han det endelig, sa NRKs fotballkommentator Andreas Stabrun Smith.

  Dermed ble Tyskland gruppevinnere med to seiere og ett uavgjort. De møter andre plassen i gruppe C hvor blant annet England og Danmark spiller tirsdag om gruppeseieren.

  Sveits på sin side skal møte andre plassen i gruppe B som på papiret ser ut til å bli Italia om de tar poeng mot Kroatia tirsdag kveld.

  yOOOXdKULvQ
  Foto: Reuters
 • Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo Real Oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til Spanias øverste nivå.

  Barcelona-klubben rykket ned fra La Liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. Med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med Leganés og Real Valladolid opp til nivå én.

  Real Oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da Espanyols Javi Puado scoret to kjappe.

  Først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen.

  Oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken.

  Espanyol tok seg forbi Sporting Gijón på veien til finalen, mens Oviedo slo ut Eibar. (NTB)

 • Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren.

  Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor Bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet.

  Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag.

  Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel.

  Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd.

  Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt.

  (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal