Hopp til innhold

Derfor hånet Neymar og PSG-stjernene Haaland

Et bilde av Erling Braut Haaland med teksten «My city, not yours» provoserte PSG-stjernene.

PSG og Haaland

 «HÅNET» HAALAND: PSG la ut dette bildet på sin Twitter-profil etter seieren mot Borussia Dortmund.

Foto: PSG Twitter / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri slo Borussia Dortmund 2-0 på hjemmegress onsdag og avanserte til mesterligaens kvartfinale med 3-2 sammenlagt.

Dermed ble det en tung kveld i Paris for stjerneskuddet Erling Braut Haaland. Tenåringen fra Jæren fikk til svært lite for et Dortmund-lag som i store deler av kampen ble presset i senk av PSG.

Etter PSG-seieren svarte Neymar med å legge ut følgende tekst:

«Din by er i Norge, dra tilbake. Paris er vår by, ikke din».

Et klart svar på tiltale på det bildet Haaland la ut på sosiale medier i går med teksten «My city, not yours».

Da Neymar scoret etter 28 minutter kopierte han også den etter hvert ganske kjente feiringen til nordmannen, i lotusstilling med tommel og pekefinger mot hverandre.

Også etter kampen ble PSGs spillere filmet på TV-sendingen med lignende feiring. På sosiale medier påpekte flere at laget fleipet med Haaland.

– Du kan ikke frykte en 19-åring fra Jæren, sa Egil «Drillo» Olsen lattermildt i TV 2s studio.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Må vise mer

Haaland har scoret ti mål på åtte kamper i årets mesterliga og har tatt fotballverden med storm. Allerede etter bare noen uker i den tyske storklubben har ryktene som kobler Haaland til enda større klubber dukket opp.

Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Haaland fortsatt har mer å bevise for gultrøyene.

– Min personlige mening er at han bør vente til han blir nesten for god for denne klubben og det gjør han ikke med å score ti mål på åtte kamper. Han må vise mer over tid og den dagen han blir for god for klubben så er det et naturlig valg å ta et steg lite grann høyere.

André Bergdølmo

MÅ VISE MER: Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Erling Braut Haaland må vise mer over tid, til tross for at 19-åringen har 10 mål på åtte kamper i mesterligaen.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Haaland har fått en pangstart på tilværelsen i den tyske stålbyen og står med vanvittige ni mål på sine første åtte kamper i Bundesliga.

I sin mesterliga-debut for Dortmund scoret han to mål da han ga sin nye klubb et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

– Det var ingen som kunne forutse den starten han har fått, men jeg tror det var et helt riktig valg. Det er lett å si i etterkant, men det er en klubb som liker å satse på unge spillere og det var helt perfekt, sier Bergdølmo til NRK.

– Inne i en ny fase

– Jeg mener at det var den beste klubben for Braut Haaland. De hadde ingen klare førstevalg som spiss og på et lag som Dortmund, som kommer til mye målsjanser, var det ideelt for ham å få en bra start.

Haaland har nå gått tre kamper uten scoring for gultrøyene og NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener også Haaland har mer å bevise.

Carl-Erik Torp

NY FASE: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Erling Braut Haaland nå går inn i en ny fase der motstanderne vier mer oppmerksomhet til styrkene hans.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Selvfølgelig må han det, men det er ikke overraskende at han har en liten dropp. Jeg synes ikke man kan ta ham på det, for han har holdt et stabilt høyt nivå lenge.

Mot Paris Saint-Germain var 19-åringen uvanlig lite synlig og kom aldri til de helt store målsjansene. PSGs stoppere Marquinhos og Presnel Kimpembe hadde god kontroll på Haaland.

– Nå er han nok inne i en ny fase hvor folk er oppmerksomme på hans styrker og har funnet mer ut av hvordan de skal stoppe ham.

Tomme tribuner – full parkeringsplass

Oppgjøret ble spilt for tomme tribuner på grunn av koronaviruset. Men på parkeringsplassen på utsiden av stadion hadde flere tusen supportere møtt opp utenfor Parc des Princes.

Supporterne lagde så mye bråk at både spillerne og TV-seerne kunne høre supporterne. Fyrverkeri kunne også skimtes over taket på stadion i den franske hovedstaden.

France Soccer Champions League Virus Outbreak

TUSENVIS: Tusenvis av PSG-supportere møtte opp utenfor stadion da kampen mot Borussia Dortmund ble spilt for tomme tribuner.

Foto: Christophe Ena / AP

Supporterne hadde bedt om å få se kampen på storskjerm utenfor stadion, men myndighetene sa nei. Likevel møtte flere tusen supportere opp.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp så kampen hjemmefra og fikk se bildene fra parkeringsplassen i Paris.

– Jeg kjenner ikke til detaljene og hva de er blitt enige om, men man kan jo ikke hindre folk å gå i gatene. Folk burde holdt seg hjemme, mener nå jeg, men det er jo bedre enn et fullsatt Stade de France.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal