Hopp til innhold

Derfor hånet Neymar og PSG-stjernene Haaland

Et bilde av Erling Braut Haaland med teksten «My city, not yours» provoserte PSG-stjernene.

PSG og Haaland

 «HÅNET» HAALAND: PSG la ut dette bildet på sin Twitter-profil etter seieren mot Borussia Dortmund.

Foto: PSG Twitter / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri slo Borussia Dortmund 2-0 på hjemmegress onsdag og avanserte til mesterligaens kvartfinale med 3-2 sammenlagt.

Dermed ble det en tung kveld i Paris for stjerneskuddet Erling Braut Haaland. Tenåringen fra Jæren fikk til svært lite for et Dortmund-lag som i store deler av kampen ble presset i senk av PSG.

Etter PSG-seieren svarte Neymar med å legge ut følgende tekst:

«Din by er i Norge, dra tilbake. Paris er vår by, ikke din».

Et klart svar på tiltale på det bildet Haaland la ut på sosiale medier i går med teksten «My city, not yours».

Da Neymar scoret etter 28 minutter kopierte han også den etter hvert ganske kjente feiringen til nordmannen, i lotusstilling med tommel og pekefinger mot hverandre.

Også etter kampen ble PSGs spillere filmet på TV-sendingen med lignende feiring. På sosiale medier påpekte flere at laget fleipet med Haaland.

– Du kan ikke frykte en 19-åring fra Jæren, sa Egil «Drillo» Olsen lattermildt i TV 2s studio.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Må vise mer

Haaland har scoret ti mål på åtte kamper i årets mesterliga og har tatt fotballverden med storm. Allerede etter bare noen uker i den tyske storklubben har ryktene som kobler Haaland til enda større klubber dukket opp.

Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Haaland fortsatt har mer å bevise for gultrøyene.

– Min personlige mening er at han bør vente til han blir nesten for god for denne klubben og det gjør han ikke med å score ti mål på åtte kamper. Han må vise mer over tid og den dagen han blir for god for klubben så er det et naturlig valg å ta et steg lite grann høyere.

André Bergdølmo

MÅ VISE MER: Tidligere Borussia Dortmund-spiller André Bergdølmo mener Erling Braut Haaland må vise mer over tid, til tross for at 19-åringen har 10 mål på åtte kamper i mesterligaen.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Haaland har fått en pangstart på tilværelsen i den tyske stålbyen og står med vanvittige ni mål på sine første åtte kamper i Bundesliga.

I sin mesterliga-debut for Dortmund scoret han to mål da han ga sin nye klubb et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

– Det var ingen som kunne forutse den starten han har fått, men jeg tror det var et helt riktig valg. Det er lett å si i etterkant, men det er en klubb som liker å satse på unge spillere og det var helt perfekt, sier Bergdølmo til NRK.

– Inne i en ny fase

– Jeg mener at det var den beste klubben for Braut Haaland. De hadde ingen klare førstevalg som spiss og på et lag som Dortmund, som kommer til mye målsjanser, var det ideelt for ham å få en bra start.

Haaland har nå gått tre kamper uten scoring for gultrøyene og NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener også Haaland har mer å bevise.

Carl-Erik Torp

NY FASE: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Erling Braut Haaland nå går inn i en ny fase der motstanderne vier mer oppmerksomhet til styrkene hans.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Selvfølgelig må han det, men det er ikke overraskende at han har en liten dropp. Jeg synes ikke man kan ta ham på det, for han har holdt et stabilt høyt nivå lenge.

Mot Paris Saint-Germain var 19-åringen uvanlig lite synlig og kom aldri til de helt store målsjansene. PSGs stoppere Marquinhos og Presnel Kimpembe hadde god kontroll på Haaland.

– Nå er han nok inne i en ny fase hvor folk er oppmerksomme på hans styrker og har funnet mer ut av hvordan de skal stoppe ham.

Tomme tribuner – full parkeringsplass

Oppgjøret ble spilt for tomme tribuner på grunn av koronaviruset. Men på parkeringsplassen på utsiden av stadion hadde flere tusen supportere møtt opp utenfor Parc des Princes.

Supporterne lagde så mye bråk at både spillerne og TV-seerne kunne høre supporterne. Fyrverkeri kunne også skimtes over taket på stadion i den franske hovedstaden.

France Soccer Champions League Virus Outbreak

TUSENVIS: Tusenvis av PSG-supportere møtte opp utenfor stadion da kampen mot Borussia Dortmund ble spilt for tomme tribuner.

Foto: Christophe Ena / AP

Supporterne hadde bedt om å få se kampen på storskjerm utenfor stadion, men myndighetene sa nei. Likevel møtte flere tusen supportere opp.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp så kampen hjemmefra og fikk se bildene fra parkeringsplassen i Paris.

– Jeg kjenner ikke til detaljene og hva de er blitt enige om, men man kan jo ikke hindre folk å gå i gatene. Folk burde holdt seg hjemme, mener nå jeg, men det er jo bedre enn et fullsatt Stade de France.

Siste nytt

 • Hevder Tottenham er enig med ny trener

  Ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano har Tottenham kommet til en verbal enighet om den ledige trenerjobben med Ange Postecoglou.

  Det skriver den italienske journalisten på sin Twitter-konto mandag morgen.

  Postecoglou ser ut til å forlate Celtic etter en meget suksessfull sesong. Han gjorde rent bord i skotsk fotball og ledet dem til ligagull og to cuptitler.

  – Alle partene er optimistiske for å få det i orden, skriver Romano, og hevder videre at det er snakk om timer eller dager før alt er i boks.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland klatrer to plasser på verdensrankingen

  Den norske golfstjernen Viktor Hovland ligger på 5.-plass på den oppdaterte verdensrankingen mandag. Søndag tok han sin fjerde seier på PGA-touren.

  Etter omspill mot Denny McCarthy gikk Hovland til topps i PGA-turneringen The Memorial Tournament i Ohio søndag.

  Mandag har han klatret forbi Max Homa og Zander Schauffele og innehar 5.-plassen på verdensrankingen.

  De fire beste på rankingen er uendret. Amerikaneren Scottie Scheffler troner øverst for tredje uken på rad. Spanske Jon Rahm ligger på 2.-plass, mens nordiren Rory McIlroy innehar 3.-plassen.

  Patrick Cantlay ligger på plassen foran Hovland. (NTB)

 • Benzema-avskjed overrasket Real Madrid

  Den franske stjernespissen Karim Benzemas avgjørelse om å forlate Real Madrid kom som en overraskelse på lagets trener Carlo Ancelotti.

  – Hans avgang kom som en overraskelse på alle sammen, men vi må ha forståelse for valget. Det var en avgjørelse i siste liten, sa Ancelotti etter Real Madrids siste seriekamp mot Atheltic Bilbao søndag.

  Benzema kom til den spanske storklubben i 2009 fra franske Lyon. Søndag scoret han i sin siste kamp for klubben. Det var den 354. scoringen på 648 kamper i de hvitkledde fra Madrid.

  – Vi kan ikke være fornøyde med hans avgang, men vi må respektere avgjørelsen hans. Han har retten til å velge, og vi takker ham for alt han har gjort for klubben, sa Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: LaLiga - Real Madrid v Athletic Bilbao
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste