NRK Meny
Normal

Målfest da Rosenborg slo Buvik

Rosenborg slo Buvik 0-11 i første cuprunde onsdag kveld.

Rosenborg vant 10-0 over Buvik IL i første runde av fotball-NM.

Buvik - RBK

John Chibuike (bak) i duell med Jørn Åvar Saltnes.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Buvik - RBK

Buviks målvakt Øyvind Onsøyen i duell med Borek Dockal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg synes vi gjennomfører en veldig god kamp fra start til mål, det sier seg selv at vi er fornøyde med å skåre elleve mål uten å slippe inn noen, sier RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.

Seks før pause

Ole Kristian Selnæs åpnet målfesten i Buvika etter 13 minutter av første omgang.

Deretter skåret Brede Moe (17’), Borek Dockal (21’), Nickie Bille Nielsen ( 24’ og 37’) og John Chibuke (45’) før hvilen.

Etter pause sørget Tarik Elyounoussi (62’, 84’ og 90’), John Chibuke (73’) og Borek Dockal (78’) for at Rosenborg vant komfortabelt med elleve mål.

– Ros til spillerne, det var et godt, kollektivt angrepsspill. Vi var konsentrerte, fokuserte og viste stor gjennomføringskraft i 90 minutter, sier Per Joar Hansen.

Buviks målvakt: – Veldig artig

Mannen som måtte plukke elleve baller ut av nettet, Buviks målvakt, heter Øyvind Onsøyen.

– Selvsagt er det mange mål, det vises at dette er jobben deres. Men jeg synes vi henger godt med og skaper faktisk et par store sjanser på dem.

– Sist slapp dere inn 17 mål, er dette en forbedring?

–Jeg var ikke med den gangen men selvsagt er dette en forbedring. Elleve er ganske mye det også, men vi får ta det med oss som en positiv opplevelse. Det var veldig artig, sier Onsøyen.

Vil ta RBK til cupfinale

Det er ti år siden Rosenborgsist spilte cupfinale, og Per Joar Hansen legger ikke skjul på at laget har ambisjoner om å spille på Ullevaal i høst.

– Nå har vi begynt med ett hinder. Vi har selvsagt en klar ambisjon om å nå cupfinalen, som du sier er det ti år siden og det er på tide at Rosenborg tar seg dit igjen. Men det er lagt fram.

1.800 tilskuere så kampen.


Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal