Målfest da Rosenborg slo Buvik

Rosenborg slo Buvik 0-11 i første cuprunde onsdag kveld.

Rosenborg vant 10-0 over Buvik IL i første runde av fotball-NM.

Buvik - RBK

John Chibuike (bak) i duell med Jørn Åvar Saltnes.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Buvik - RBK

Buviks målvakt Øyvind Onsøyen i duell med Borek Dockal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg synes vi gjennomfører en veldig god kamp fra start til mål, det sier seg selv at vi er fornøyde med å skåre elleve mål uten å slippe inn noen, sier RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.

Seks før pause

Ole Kristian Selnæs åpnet målfesten i Buvika etter 13 minutter av første omgang.

Deretter skåret Brede Moe (17’), Borek Dockal (21’), Nickie Bille Nielsen ( 24’ og 37’) og John Chibuke (45’) før hvilen.

Etter pause sørget Tarik Elyounoussi (62’, 84’ og 90’), John Chibuke (73’) og Borek Dockal (78’) for at Rosenborg vant komfortabelt med elleve mål.

– Ros til spillerne, det var et godt, kollektivt angrepsspill. Vi var konsentrerte, fokuserte og viste stor gjennomføringskraft i 90 minutter, sier Per Joar Hansen.

Buviks målvakt: – Veldig artig

Mannen som måtte plukke elleve baller ut av nettet, Buviks målvakt, heter Øyvind Onsøyen.

– Selvsagt er det mange mål, det vises at dette er jobben deres. Men jeg synes vi henger godt med og skaper faktisk et par store sjanser på dem.

– Sist slapp dere inn 17 mål, er dette en forbedring?

–Jeg var ikke med den gangen men selvsagt er dette en forbedring. Elleve er ganske mye det også, men vi får ta det med oss som en positiv opplevelse. Det var veldig artig, sier Onsøyen.

Vil ta RBK til cupfinale

Det er ti år siden Rosenborgsist spilte cupfinale, og Per Joar Hansen legger ikke skjul på at laget har ambisjoner om å spille på Ullevaal i høst.

– Nå har vi begynt med ett hinder. Vi har selvsagt en klar ambisjon om å nå cupfinalen, som du sier er det ti år siden og det er på tide at Rosenborg tar seg dit igjen. Men det er lagt fram.

1.800 tilskuere så kampen.


Siste nytt

 • Roe nest sist i 110 meter hekk

  Tikjemperen Martin Roe kom nest sist i mål i 110 meter hekk torsdag med tiden 15,47. Han har 4773 poeng etter seks øvelser.

  Roe lå nest sist i sammendraget etter dag én, og torsdagens første øveølse ga ikke noe avansement i sammendraget. Han havnet nest sist i sitt heat i 110 meter hekk, og havnet som nummer 20 blant de 21 som deltok.

  Roe ligger fortsatt på 20. og nest sisteplass etter seks øvelser.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ings klar for Aston Villa

  Aston Villa henter Premier League-spissen Danny Ings fra Southampton. 29-åringen har skrevet under en avtale for de tre neste sesongene.

  Birmingham-klubben opplyser om overgangen på sitt nettsted.

  Ings scoret i alt 13 mål for Southampton sist sesong. Den solide formen gjorde at han i fjor høst fikk sine første kamper for England på fem år.

  – Danny er en utmerket Premier League-spiller. Han er også svært profesjonell, og han vil bli en leder og rollemodell i troppen vår, sier Villa-manager Dean Smith. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Milliardavtale for basketstjerne

  Stephen Curry har skrevet under en ny fireårskontrakt med Golden State Warriors. Han har vært den store stjerna i klubben i en årrekke, og nå blir han belønnet med en gigantavtale.

  ESPN melder at Curry får en antatt sum på rundt 1,9 milliarder i løpet av de neste fire årene.

  Bare i løpet av den neste sesongen vil han motta i overkant av 400 millioner kroner.

  APTOPIX Grizzlies Warriors Basketball
  Foto: Jeff Chiu / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal