Hopp til innhold

Takker smørerne etter suksess-helg: – Samarbeidet vi har tror jeg skal bli vanskelig å slå

ANNECY-LE GRAND-BORNAND (NRK): Johannes Thingnes Bø og Tiril Eckhoff gikk begge superløp i striregnet i Frankrike i ettermiddag. Etter løpene takket de smøreteamet.

VANT IGJEN: Johannes Thingnes Bø klinte til og vant igjen, det samme gjorde Tiril Eckhoff.

– Sånn som i dag tror jeg vi som landslag har vi bedre ski enn andre, og jeg tror jeg hadde best ski av oss på laget, sa Thingnes Bø etter seieren på fellesstarten.

Han knuste konkurrentene i sporet, og seieren var aldri truet, til tross for at han dro på seg en strafferunde på den tredje skytingen.

– Det er helt enormt det han gjør, sier NRK-ekspert Ola Lunde om Thingnes Bøs 43. verdenscupseier.

Bøs

VANT IGJEN: Johannes Thingnes Bø var helt i en egen klasse i Frankrike. Han vant fellesstarten som han ville, og sikret seier nummer fem for sesongen.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

Kommentator Andreas Stabrun Smith, som har fulgt verdenscupen i mange år, er usikker på om har sett en bedre skiskytter noensinne.

– Dette må være noe av det beste en skiskytter noensinne har gjort når du ser på totalen, sa han under NRKs sending.

Thingnes Bø selv, som i januar skal stå over flere renn på grunn av pappaperm, følte seg for igjen pigg i sporet.

– Denne seieren smaker like bra som de 42 andre. Det ble nok en kjempedag for min del.

– Jeg følte meg veldig bra. Jeg klarte å pushe jevnt og gå veldig smart. Kroppen var i tillegg ganske bra, legger han til.

– De er flinke til å skryte

Litt senere på dagen klinte Tiril Eckhoff til med sin fjerde strake verdenscupseier, og også hun rettet en takk til de som preppet skiene hennes.

Lqvfa4O_k9s

FJERDE STRAKE: Tiril Eckhoff vartet opp med nok en seier, den fjerde strake i verdenscupen.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

– Det er stort i dag. I dag var de knallhardt å gå uti der. Jeg er kjempefornøyd med at jeg var offensiv på skyting og bare «gønnet» på, at jeg skyter 18 treff og vinner i dag. Jeg tror jeg skal rette en stor takk til smørerne våre, sa Eckhoff etter seieren.

For etter en helg i franske Annecy, står de norske løperne igjen med fem av seks mulige seiere, det smaker både for løperne og dem rundt.

– Vi bare koser oss vi. De er veldig flinke til å skryte. Dette er et lagarbeid, løpere, trenere, ledere, kontoret hjemme i Oslo, sier smøresjef Tobias Dahl Fenre til NRK og fortsetter:

– Det er mange faktorer som spiller inn. Når vi først begynner å ha gode ski så, blir det litt at løperne tenker de har gode ski og oppfører seg deretter. Vi får liksom snøballen til å rulle.

F9c1wSyBlwU

SAMSPILL: Smøresjef, Tobias Dahl Fenre, forteller at samarbeidet mellom de forskjellige grene, sørger for gode ski.

Foto: Lise Åserud

Og hemmeligheten til den norske smøresuksess er samarbeidet mellom de forskjellige vintergrenene.

– Norge med kombinert, langrenn, skiskyting og Olympiatoppen, og det samarbeidet vi har til sammen, det tror jeg skal bli vanskelig å slå. Men vi kan jo som alle andre bomme. Det kommer vi helt sikkert til å gjøre ganske snart, forteller Fenre.

Stakk tidlig

Tilbake på herrenes fellesstart festet Thingnes Bø grepet om løpet umiddelbart. Han fikk en miniluke allerede før første skyting. Der skjøt han fullt hus, og etter skytingen bare fortsatte han å øke til storebror Tarjei og resten av konkurrentene.

Han skjøt også fullt på den andre skytingen, og skaffet seg dermed en relativt solid ledelse til de bak.

På den tredje skytingen bommet Thingnes Bø på det ene skuddet, men det betydde lite. Hjemmefavoritt Emilien Jacquelin, som var nærmest av konkurrentene, bommet nemlig også. Tarjei Bø skjøt imidlertid fullt, og tok seg forbi hjemmefavoritten.

Sterk norsk innsats

På de siste skytingen fylte Thingnes Bø, tilsynelatende enkelt. Han kunne deretter gå helt kontrollert inn til seier. Jacquelin vartet opp med en superserie, og gikk forbi Tarjei Bø, som bommet en gang.

Dermed ble det to stykk Bø på pallen, med 1. og 3. plass.

Pallen søndag

PALLEN: Johannes Thingnes Bø vant foran Emilien Jacquelin og storebror Tarjei Bø.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

– Dette var et slit, men jeg er veldig fornøyd med plasseringen, i hvert fall. Vi har en konge foran der som leker seg litt med oss andre, men blant de dødelige var jeg ganske god, sier Tarjei Bø til NRK.

Johannes Dale gikk inn til en 6. plass, og tangerte med det sin beste prestasjon i verdenscupen. Erlend Bjøntegaard ble nummer ni, mens Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til 15. plass.

Den franske hjemmefavoritten Emilien Jacquelin, som overrasket med 2. plass, innrømmer at han måtte se langt etter seieren.

– Johannes bestemte seg for å gå hardt fra start, og det ble for hardt for oss andre gutta. Da må jeg bare være fornøyd med 2. plass i dag, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal