NRK Meny
Normal

Sensasjonelt tap for Carlsen i Georgia

Magnus Carlsen måtte vinne dagens parti mot Bu Xiangzhi for å ta seg videre i verdenscupturneringen i Georgia. Det gikk ikke slik nordmannen hadde håpet.

Pressekonferansen før Norway Chess

UTE: Magnus Carlsen røk ut av verdenscupturneringen i Georgia allerede etter åttendedelsfinalen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Carlsen tapte i går med hvite brikker mot Bu Xiangzhi og måtte revansjere seg med seier i dag med svarte brikker mot den samme motstanderen.

I sluttspillet av verdenscupturneringen er det best av to kamper og Carlsen hadde dermed sikret omspill om han hadde klart å slå kineseren.

Rangert som nummer 35 i verden

Men partiet endte med remis etter kun 29 trekk. Dermed går Xhiangzhi til kvartfinalen på bekostning av nordmannen med 1,5–0,5 i matchen.

Dagens motstander er rangert som nummer 35 i verden, 113 poeng bak Magnus Carlsen på toppen av FIDE-ratingen.

Første tap på ti år

Det er den første kampen Norges sjakkstjerne har tapt på ti år. Sist Carlsens måtte se seg slått i en hel kamp må vi helt tilbake til World Cup i 2007. Da tapte han semifinalen mot Gata Kamsky og Carlsen var kun seksten år.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin