Hopp til innhold

Hoseth med ny mesterligabragd – Forren senket nordmenn

Tidligere Molde-spiller Vegard Forren sørget for fortsettelse på mesterligaeventyret til KÍ Klaksvík. Nå skal han møte gamleklubben, sammen med Molde-legende Magne Hoseth.

Forren

JUBEL: Her blir tidligere Brann- og Molde-spiller Vegard Forren gratulert etter straffedramaet mot Häcken av svenske Jonathan Johansson. Sistnevnte har fortid i norsk fotball og spilte for Majorstuen tidligere i år.

Foto: NTB

Hoseth har nok en gang ført sitt KÍ Klaksvík til en ny bragd i mesterligakvaliken.

For Per-Mathias Høgmos Häcken, som var store favoritter før kampen, ble slått av det færøyske laget etter straffedrama.

– I serien «vi forstår ikke hvor stort det er» havner eventyret om Klaksvik. Et par hus, et samvirkelag, en million sauer- og et sabla godt fotballag, skriver fotballkommentator Lars Tjærnås på X (tidligere Twitter).

D64aEyOM8qM

MATCHVINNER: Simon Sandberg bommet på Häckens femte straffespark, og da var Forren sikker da det hele skulle avgjøres.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det hele ble avgjort på dramatisk vis i den norske trenerduellen. For etter at det sto 3–3 ved fulltid og ekstraomganger, endte det med straffesparkkonkurranse. Der ble Vegard Forren matchvinner etter at han satt den femte og avgjørende straffen.

– Det er en stor skuffelse. Det ble en tung dag på jobben, sier Høgmo til svenske Aftonbladet etter å ha tapt 3-4 på straffer.

Ny bragd

Tidligere i kampen hadde blant annet tidligere Bodø/Glimt- og Vålerenga-spiller Amor Layouni scoret og assistert mål for de regjerende svenske seriemesterne. Norske Sivert Gussiås var sterkt involvert da KÍ Klaksvík utlignet til 3–3 i ekstraomgangene.

BK Häcken og KI Klaksvik

SCORET: Amor Layouni.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Hoseth har imponert i sin første jobb som hovedtrener. KÍ Klaksvík slo ungarske mesterlaget Ferencvaros i første kvalikrunde.

Even Hovland, som scoret i straffesparkkonkurransen, var den eneste nordmann i spill for Høgmos mannskap. Tomas Totland og Ola Kamara så hele kampen fra benken.

Laget får passet påskrevet etter oppgjøret.

– Fiasko, skriver svenske SVT.

Møter Molde

Seieren betyr at KÍ Klaksvík møter Molde i den 3.-runden i mesterligakvaliken.

BK Häcken og KI Klaksvik

NY SKALP: Magne Hoseth fortsetter å imponere i sin første hovedtrenerjobb.

Foto: Adam Ihse/TT / NTB

– Det hadde vært en artig kamp, det. For meg gjør det ikke noe. Det er sånn det er i denne verdenen, vi møtes veldig ofte igjen på et eller annet vis. Om det blir dem, så blir det helt sikkert en artig affære, sa Molde-trener Erling Moe til NRK.

Molde ble klare for tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen etter 2-0-seier over finske HJK onsdag kveld og 2–1 sammenlagt.

Romsdalslaget presset massivt gjennom hele kampen. Uttellingen lot vente på seg, men den forløsende scoringen kom etter 74 minutter. Kristian Eriksen headet i tverrliggeren, og via HJK-keeper Jesse Öst, før ballen gikk i mål.

Etter 89 minutter ble Ola Brynhildsen den store helten da han satte inn Moldes andre mål og reddet avansement.

– Det var utrolig deilig. Det satt langt inne, men vi beholder roen og stresser ikke, sier matchvinneren til NRK.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Mbappé varsler klubbavgjørelse: – Vil skje innen noen få dager

  Kylian Mbappé avsluttet PSG-karrieren med cupgull lørdag kveld og la ingen demper på ryktene om hvor veien går videre etter seieren.

  – Hvorfor sier du ikke nå at du har signert for Real Madrid? ble gullkalven spurt i mixed zone, ifølge Marca.

  – Fordi at jeg først og fremst måtte si farvel til klubben min og avslutte det på en bra måte. I dag har vi vunnet en tittel, og det vil være en tid for alt. Jeg vil kunngjøre min nye klubb i god tid. Det vil skje innen noen få dager, svarte Mbappé.

  Dermed ser det ut til at alle spekulasjonene og ryktene vil stemme. Det har i lang tid vært erfart fra flere hold at franskmannen vil bli en del av Real Madrids stjernegalleri.

  Lørdagens cupfinale var Mbappés siste for Paris Saint-Germain etter seks år i klubben. 25-åringen gjorde i 2017 overgang fra Monaco og har siden notert seg for 256 mål og 108 målgivende pasninger på 307 kamper.

  I løpet av de sju årene har han også vært med på å vinne blant annet seks seriemesterskap og tre cuptitler.

  – Jeg er veldig glad for å ha klart å avslutte med et trofé, sa Mbappé og svarte på om offentliggjøringen av hans nye klubb kommer før sommerens EM i Tyskland:

  – Jeg vet ikke, fordi noen detaljer mangler. Men det viktigste var å avslutte godt her.

  Fotball-EM spilles mellom 14. juni og 14. juli. (NTB)

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Guttormsen står over EM i Roma

  Sondre Guttormsen står over sommerens EM i Roma grunnet en strekkskade. Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Avgjørelsen er tatt i samråd med det medisinske teamet.

  Han står også Bislett Games (Diamond League) kommende torsdag.

  – Jeg har god tid til å bli skadefri og komme i form til OL, men jeg har ikke tid til noen feilsteg på veien. Derfor velger jeg ikke å ta noen sjanser og i stedet rette alt fokus inn mot OL i Paris, sier Guttormsen.

  Stavhopperen pådro seg en strekk i midten av april og selv om rehabiliteringsprosessen har gått som planlagt, gjenstår det fortsatt noe for å bli konkurranseklar.

  Friidretts-VM 2023: Dag 5
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Hauger på 6.-plass i Monaco

  Dennis Hauger kjørte et godt hovedløp i Monaco og plukket nye poeng i Formel 2-sammendraget med en 6.-plass.

  Det avsluttet en god helg for nordmannen som ble nummer tre i sprintløpet samme sted lørdag. Hauger var nummer åtte etter kvalifiseringen og kjørte seg opp to plasser i hovedløpet.

  Han tapte en plass i starten, trolig fordi han kjørte på en hardere dekktype enn flere av sine konkurrenter. Dekkvalget gjorde at 21-åringen fra Aurskog kunne vente lenge med å gjøre sitt pitstopp.

  Hauger valgte å bytte dekk etter 32 av 42 runder og traff greit med det. Han kom ut på banen igjen på 8.-plass og passerte senere to biler som var inne for å skifte dekk.

  Hauger hadde dessuten raskeste runde på Monaco-banen og fikk et ekstra poeng for det.

  Zak O'Sullivan vant løpet etter å ha kjørt solid og truffet perfekt med taktikken. Han gjorde sitt pitstopp sent mens det var såkalt virtuell sikkerhetsbil i løpet.

  Isack Hadjar ble nummer to, mens Paul Aron tok 3.-plassen. De ligger begge foran Hauger i Formel 2 sammenlagt.

  Kvalifiseringsvinner Richard Verschoor hadde et uhell underveis og forsvant ut av løpet.

  (©NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal