Mads Østberg klatret til andreplass

Etter Petter Solbergs uhell fredag er det Mads Østberg som fronter de norske fargene i Rally Portugal. Nå har han klatret til andreplass. Mens Solberg vinner og vinner fartsprøvene.

Mads Østberg

Her er Mads Østberg i aksjon i de håpløse forholdene fredag. Lørdag var det mye bedre i Portugal, og da inntok nordmannen andreplassen i rallyet

Foto: Francisco Seco / Ap

Østberg begynte dagen på tredjeplass, men kjørte seg forbi russeren Jevgenij Novikov på lørdagens første fartsprøve, og økte ledelsen på den andre og holdt den på tredje. Da lå han 22,2 foran russeren og 47,3 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen etter en fjerde-, sjette- og sjuendeplass lørdag formiddag.

Østberg holdt stillingen til tross for motorproblemer på lørdagens tredje prøve.

- Vi hentet inn mye tid i begynnelsen av etappen, men så begynte motoren å fuske, og vi avsluttet med tre sylindre, forklarte Østberg til wrc.com. Han måtte se seg slått av både Hirvonen og Novikov, men bare med noen små sekunder.

Petter Solberg begynte lørdagen med en tredje- og to førsteplasser. Han kløv til niendeplass i sammendraget, men er sjanseløs etter uhellet fredag. Solberg er nesten sju minutter etter Hirvonen.

– Nå går jeg for fjerdeplassen

Petter Solberg

Petter Solberg fikk tidsstraff og er sjanseløs i kampen om seieren, men vant lørdagens andre fartsprøve

Foto: Paulo Duarte / Ap

Både Solberg og Ford-kamerat Jari-Matti Latvala hadde uhell og kjørte ut fredag , etter å ha kjempet i toppen. De fikk likevel lov å starte lørdag, men med tidsstraffer på henholdsvis 10 og 15 minutter.

– Jeg har som mål å komme meg opp til topp fire, men jeg innser at det blir vanskelig, sa Solberg etter tredjeplassen på dagens første fartsprøve. Litt seinere hadde han vunnet de to neste.

Derfor er ikke topp fire noen umulighet. Avstanden dit er snaut to og et halvt minutt, og i alt gjenstår ni fartsprøver før rallyet er over. Det er svenske Patrik Sandell som holder fjerdeplassen nå.

– Nå fungerte alt som det skulle, selv om det var noe vanskelig i gjørma som hang igjen fra i går, strålte spydebergingen etter sine to fartsprøveseirer.

Mye bedre forhold i dag

Etter de våte, ufysne og ekstremt vanskelige forholdene fredag - da tre fartsprøver måtte avlyses på grunn av været - har det tørket opp i Algarve-området lørdag, og kjøreforholdene er mye bedre.

Det skal kjøres tre fartsprøver til lørdag, og rallyet i Portugal avsluttes med seks nye fartsprøver søndag.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal