NRK Meny
Normal

Petter Solberg i tetstriden, Loeb ute

Petter Solberg kniver med lagkamerat Jari-Matti Latvala om ledelsen i Rally Portugal.

Petter Solberg

Petter Solberg har startet godt i Rally Portugal.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Latvala leder etter første dag, 2,6 sekunder foran Solberg. Nordmannen vant de to første fartsprøvene, men finnen slo ham på de to neste.

Solberg tok ledelsen umiddelbart da han vant den første fartsprøven i Lisboa torsdag ettermiddag. Han var raskest i den 3,27 kilometer lange løypa foran den portugisiske hovedstadens berømte Jeronimos-kloster.

Nordmannen var bare ett tidels sekund foran den åttedobbelte verdensmesteren Loeb.

Solbergs teamkollega Latvala i Ford og Loebs lagkamerat Mikko Hirvonen i Citron var begge sju tideler bak.

– Jeg er full av selvtillit. Det var en god, kontrollert følelse hele veien hvor vi slapp å presse maksimalt. Da jeg hørte at Loeb hadde kjørt ut så ble også jeg mer forsiktig, for jeg ønsket ikke å ta noen sjanser i mørket, sa Solberg.

Sekundduell

AUTO-RALLY-AUS-LOEB AUTO-RALLY-AUS-LOEB

Sebastien Loeb har vunnet rally-VM de siste åtte sesongene. I Portugal måtte han bryte etter den første dagen.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Torsdag kveld var det tre nye fartsprøver på veien ned til Algarvekysten lengst sør i landet, der resten av rallyet foregår. Solberg vant også den 2. prøven og var da 2,2 sekunder foran Latvala og 6,1 foran Loeb.

På 3. prøve slo Latvala tilbake med seier og et halvt sekunds ledelse på Solberg sammenlagt.

Loeb havnet utenfor veien og måtte bryte. Både han og kartleser Daniel Elena slapp uskadd fra den dramatiske avkjøringen, men bilen ble så ødelagt at den ikke kunne fortsette.

Loeb medga at det var en førerfeil som førte til avkjøringen.

Førerfeil

– Sebastien fortalte meg at han kjørte i normal fart, ikke over grensen. På en bakketopp svingte veien til høyre, men han svingte til venstre, sa Citron-sjef Yves Matton.

– Vi har sett video av det og mener at han ble påvirket av en liten venstresving rett før. Han hørte instruksen som ble gitt i rett tid, men han forsto den ikke.

Loeb kom til Portugal som VM-leder etter seirer i Monte Carlo og Mexico.

På dagens fjerde og siste fartsprøve ble Latvala og Solberg nummer fire og fem. Finnen økte til 2,6 sekunders ledelse på nordmannen, mens Hirvonen tok innpå dem og er bare fem sekunder bak lederen.

Mads Østberg er på sjetteplass 53,3 sekund bak Latvala.

(NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moss Avis: Rv19-løsning i sikte

    Det skal være bestemt at Bane Nor skal forsterke et punkt ved Kransen i Moss for å legge til rette for ny riksvei mellom Moss havn og E6. Det skriver Moss Avis på nett. Det til tross for at prislappen kan bli over 5 milliarder kroner, mot tidligere anslag på 2,7 milliarder.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50