Hopp til innhold

Må betale opp mot 30 000 for én natt på lavprishotell

Hotellkapasiteten i Kiev er sprengt i forbindelse med finalen i mesterligaen. Prisen for et enkelt dobbeltrom er opp mot 30 000 kroner.

Toppbilde

DYRT: Liverpool-supporterne er ikke fornøyde med hotellprisene i Kiev.

Foto: Reuters/Skjermdump

– Det er helt forkastelig at man prøver å utnytte supportere på den måten, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb.

26. mai spilles mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid i Kiev, men for en natt på hotell i Kiev, må du virkelig grave dypt i lommene. Da NRK sjekket nettstedet hotels.com, var det ett rom ledig.

Prislapp: 27 763 kroner.

Hotellpriser i Kiev

DYRT: For ganske ordinære hotellfasiliteter, må du ut med nesten 30 000 kroner.

Foto: SKJERMDUMP HOTELS.COM

Hvis du besøker Kiev én uke senere, trenger du bare å betale 222 kroner, noe som er standardpris for rommet. Det betyr at prisen ligger over 125 ganger over normalen.

– UEFA må stå opp og ta ansvar her. Når de velger ut hvem som skal ha mesterligafinalen, må de ta hensyn til at det kommer supportere fra utlandet. Det må være bofasiliteter til dem, sier Møller.

Tre voldsomme utgifter

Den norske supporterlederen sier det er få nordmenn som kommer til å reise sørøstover, og at det ikke blir noen organisert tur til den ukrainske hovedstaden.

Flere supportere er frustrerte over de høye prisene. Én ting er de svimlende hotellprisene, men Liverpool-fansen skal også betale for hotell og kampbillett.

– Det er mange som er oppgitte; det er tre enorme hindre. Hvis du får tak i flybillett, er det ikke sikkert du får hotell eller kampbillett. Det er mange som har resignert, og mange som er frustrerte, sier Møller.

Anbefaler å bo 100 mil unna

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) anbefaler supportere å dra ut og inn samme dag. De har sendt ut en uttalelse, skriver NTB.

– Det er ventet at den foretrukne reisemåten for majoriteten av fansen vil være charterfly inn og ut av Kiev samme dag, heter det der.

Nyheten om svimlende hotellpriser har vært kjent en stund, og folk i Kiev har selv reagert på prisene. Derfor er det flere som åpner opp hjemmene sine for å ta imot supportere 26. mai. Marisjka Padalko, som jobber for ukrainsk fjernsyn, og Jegor Sobolev, ønsker supporterne velkommen.

Children of Ukrainian lawmaker Yegor Sobolev and TV presenter Marichka Padalko show the apartment where their family will host fans travelling to see the Champions League final game between Real Madrid and Liverpool, in Kiev

FÅR BESØK: Ukrainske Jegor Sobolev og Marisjka Padalko åpner opp hjemmet sitt under mesterligafinalen.

Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters

Liverpools offisielle supporterklubb har publisert en guide til overnatting i Kiev på sine nettsider. Der er et av de anbefalte alternativene å bestille hotell i den polske byen Wroclaw, som ligger over 100 (!) mil vest for Kiev.

Representanter for myndighetene i Kiev opplyste tirsdag at de nå har begynt å overvåke hotellprisene i byen. Siden har ingen hørt noe, ifølge NTB.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal