Må betale opp mot 30 000 for én natt på lavprishotell

Hotellkapasiteten i Kiev er sprengt i forbindelse med finalen i mesterligaen. Prisen for et enkelt dobbeltrom er opp mot 30 000 kroner.

Toppbilde

DYRT: Liverpool-supporterne er ikke fornøyde med hotellprisene i Kiev.

Foto: Reuters/Skjermdump

– Det er helt forkastelig at man prøver å utnytte supportere på den måten, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb.

26. mai spilles mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid i Kiev, men for en natt på hotell i Kiev, må du virkelig grave dypt i lommene. Da NRK sjekket nettstedet hotels.com, var det ett rom ledig.

Prislapp: 27 763 kroner.

Hotellpriser i Kiev

DYRT: For ganske ordinære hotellfasiliteter, må du ut med nesten 30 000 kroner.

Foto: SKJERMDUMP HOTELS.COM

Hvis du besøker Kiev én uke senere, trenger du bare å betale 222 kroner, noe som er standardpris for rommet. Det betyr at prisen ligger over 125 ganger over normalen.

– UEFA må stå opp og ta ansvar her. Når de velger ut hvem som skal ha mesterligafinalen, må de ta hensyn til at det kommer supportere fra utlandet. Det må være bofasiliteter til dem, sier Møller.

Tre voldsomme utgifter

Den norske supporterlederen sier det er få nordmenn som kommer til å reise sørøstover, og at det ikke blir noen organisert tur til den ukrainske hovedstaden.

Flere supportere er frustrerte over de høye prisene. Én ting er de svimlende hotellprisene, men Liverpool-fansen skal også betale for hotell og kampbillett.

– Det er mange som er oppgitte; det er tre enorme hindre. Hvis du får tak i flybillett, er det ikke sikkert du får hotell eller kampbillett. Det er mange som har resignert, og mange som er frustrerte, sier Møller.

Anbefaler å bo 100 mil unna

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) anbefaler supportere å dra ut og inn samme dag. De har sendt ut en uttalelse, skriver NTB.

– Det er ventet at den foretrukne reisemåten for majoriteten av fansen vil være charterfly inn og ut av Kiev samme dag, heter det der.

Nyheten om svimlende hotellpriser har vært kjent en stund, og folk i Kiev har selv reagert på prisene. Derfor er det flere som åpner opp hjemmene sine for å ta imot supportere 26. mai. Marisjka Padalko, som jobber for ukrainsk fjernsyn, og Jegor Sobolev, ønsker supporterne velkommen.

Children of Ukrainian lawmaker Yegor Sobolev and TV presenter Marichka Padalko show the apartment where their family will host fans travelling to see the Champions League final game between Real Madrid and Liverpool, in Kiev

FÅR BESØK: Ukrainske Jegor Sobolev og Marisjka Padalko åpner opp hjemmet sitt under mesterligafinalen.

Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters

Liverpools offisielle supporterklubb har publisert en guide til overnatting i Kiev på sine nettsider. Der er et av de anbefalte alternativene å bestille hotell i den polske byen Wroclaw, som ligger over 100 (!) mil vest for Kiev.

Representanter for myndighetene i Kiev opplyste tirsdag at de nå har begynt å overvåke hotellprisene i byen. Siden har ingen hørt noe, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Dobbelt norsk i kombinert

  Jarl Magnus Riiber er overlegen i spurten og vinn framfor Jens Luraas Oftebro som spurtslo Franz-Josef Rehrl. Jørgen Graabak sikrar ein god norsk plass med ein 4., plass, medan Espen Bjørnstad tok 7.-plassen.

  Riiber er overlegen i kombinertverdscupen og er godt i rute til VM som blir arrangert i Oberstdorf – der han i dag altså vann prøve-VM.

  Jarl Magnus Riiber i lufta
 • Lundby kontrollerte inn til siger

  Maren Lundby var suveren i rumenske Rasnov og tok sigeren framfor austerrikarane Eva Pinkelnig og Chiara Hölzl.

  – Det har vore noen harde uker så detta var deilig, seier Maren Lundby.

  Lundby hadde ei stor leiing før 2. omgang, og klarte med dagens gode resultat å knappe innpå dei to austerrikarane i verdscupen samanlagd.

  Det var god norsk laginnsats. Silje Opseth fekk 8.-plassen, medan Anna Odine Strøm tok 12.-plassen.

  1WbW_5CXtrA
  Foto: Tore Meek
 • Braathen overrasket alle i Kitz

  Så nær, så nær, men for en prestasjon! Lucas Braathen ender på 4. plass, 0.49 sekund bak sveitsiske Daniel Yule som vant.

  – Det er fett, ass. Fett. Det klikker når han foran meg kommer og jeg vet det kommer til å bli et brøl der uansett. Må gjøre det igjen, sier en strålende fornøyd Braathen til NRK.

  19-åringen ledet sensasjonelt etter første omgang.

Sendeplan

Kl. Program Kanal