Må betale opp mot 30 000 for én natt på lavprishotell

Hotellkapasiteten i Kiev er sprengt i forbindelse med finalen i mesterligaen. Prisen for et enkelt dobbeltrom er opp mot 30 000 kroner.

Toppbilde

DYRT: Liverpool-supporterne er ikke fornøyde med hotellprisene i Kiev.

Foto: Reuters/Skjermdump

– Det er helt forkastelig at man prøver å utnytte supportere på den måten, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb.

26. mai spilles mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid i Kiev, men for en natt på hotell i Kiev, må du virkelig grave dypt i lommene. Da NRK sjekket nettstedet hotels.com, var det ett rom ledig.

Prislapp: 27 763 kroner.

Hotellpriser i Kiev

DYRT: For ganske ordinære hotellfasiliteter, må du ut med nesten 30 000 kroner.

Foto: SKJERMDUMP HOTELS.COM

Hvis du besøker Kiev én uke senere, trenger du bare å betale 222 kroner, noe som er standardpris for rommet. Det betyr at prisen ligger over 125 ganger over normalen.

– UEFA må stå opp og ta ansvar her. Når de velger ut hvem som skal ha mesterligafinalen, må de ta hensyn til at det kommer supportere fra utlandet. Det må være bofasiliteter til dem, sier Møller.

Tre voldsomme utgifter

Den norske supporterlederen sier det er få nordmenn som kommer til å reise sørøstover, og at det ikke blir noen organisert tur til den ukrainske hovedstaden.

Flere supportere er frustrerte over de høye prisene. Én ting er de svimlende hotellprisene, men Liverpool-fansen skal også betale for hotell og kampbillett.

– Det er mange som er oppgitte; det er tre enorme hindre. Hvis du får tak i flybillett, er det ikke sikkert du får hotell eller kampbillett. Det er mange som har resignert, og mange som er frustrerte, sier Møller.

Anbefaler å bo 100 mil unna

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) anbefaler supportere å dra ut og inn samme dag. De har sendt ut en uttalelse, skriver NTB.

– Det er ventet at den foretrukne reisemåten for majoriteten av fansen vil være charterfly inn og ut av Kiev samme dag, heter det der.

Nyheten om svimlende hotellpriser har vært kjent en stund, og folk i Kiev har selv reagert på prisene. Derfor er det flere som åpner opp hjemmene sine for å ta imot supportere 26. mai. Marisjka Padalko, som jobber for ukrainsk fjernsyn, og Jegor Sobolev, ønsker supporterne velkommen.

Children of Ukrainian lawmaker Yegor Sobolev and TV presenter Marichka Padalko show the apartment where their family will host fans travelling to see the Champions League final game between Real Madrid and Liverpool, in Kiev

FÅR BESØK: Ukrainske Jegor Sobolev og Marisjka Padalko åpner opp hjemmet sitt under mesterligafinalen.

Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters

Liverpools offisielle supporterklubb har publisert en guide til overnatting i Kiev på sine nettsider. Der er et av de anbefalte alternativene å bestille hotell i den polske byen Wroclaw, som ligger over 100 (!) mil vest for Kiev.

Representanter for myndighetene i Kiev opplyste tirsdag at de nå har begynt å overvåke hotellprisene i byen. Siden har ingen hørt noe, ifølge NTB.

Siste nytt

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Selvkritisk etter 10,77

  Den nye sprintstjernen Sha'Carri Richardson vant 100-meteren i USATF Golden Games i Walnut, California på 10,77 etter å ha løpt på 10,74 i forsøket.

  Likevel var 21-åringen selvkritisk etter finalen, som gikk i en motvind på -1,2 meter i sekundet. Starten ble også avbrutt flere ganger.

  – Jeg hadde definitivt ventet en annen tid og en annen gjennomføring, sa hun umiddelbart etter løpet.

  Richardson har årsbeste i verden på 10,72, som gjør henne til den sjette raskeste gjennom tidene. Med to løp under 10,8 på én kveld i California, seiler hun opp som storfavoritt før OL i Tokyo. Og ambisjonene er skyhøye:

  – Hver gang jeg går på banen ønsker jeg å skrive historie. Hver gang jeg går på banen skal være utrolig. Alle får bare holde øynene åpne, sa Richardson.

  Sha'Carri Richardson
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal