Lysketrøbbel for Johannessen

Gøran Johannessen får OL-drømmen knust når han nå må reise hjem fra Japan, kort tid før Norges første håndballkamp i OL.

– Jeg har hatt og har lyskeproblemer som gjør at jeg ikke kan hjelpe laget, skriver venstrebacken i en SMS til NRK.

Norges åpningskamp mot Brasil er på lørdag. Laget har vært i den japanske byen Fukuoka og forberedt seg frem til troppen dro videre til Tokyo i går.

– Det er vel noe av det jævligere man kan oppleve rent sportslig, sier spilleren som til daglig spiller i tyske Flensburg.

Johannessen skriver videre at Simen Holand Pettersen kommer inn i OL-troppen som erstatter. Det bekrefter også landslagssjef Christian Berge senere på dagen.

– Simen har sett veldig bra ut på trening. Han er den som skyter helt klart hardest på laget, og det kan være et viktig våpen for oss, men det vil nok ta litt tid før han slipper seg løs, sier Berge.

Thomas Solstad blir hentet inn til Tokyo som ny reserve.

Det er første gang på 49 år at et norsk herrelandslag i håndball har kvalfisert seg til OL.

mAKGihtoXGo
Foto: IHF / NTB

Siste nytt

 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Viking med i medaljekampen

  Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1-0 i Drammen. Dermed er Viking med for alvor og kjemper om medaljene i årets eliteserie. Stavanger-laget er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng.

  Strømsgodset - Viking
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Glimt tilbake på tabelltopp

  En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

  13 minutter tok det før Erik Botheim satte sitt mål nummer 13 for sesongen. Ti minutter før slutt kom utligningen. Jonathan Lindseth kom stupende inn i feltet og stanget inn 1-1.

  Deretter så det ut til at det skulle ende uavgjort, men Ola Solbakken sikret 2-1-seier på straffespark. Hugo Vetlesen ble felt av innbytter Bjørn Inge Utvik.

  – Vi holder de godt unna i store deler av kampen og utligner ganske sent. Da håper vi at vi skal holde det til uavgjort, men så får de det som ser ut som et billig straffespark, sa Lindseth til Discovery etter kampen.

  Botheim
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal