Lyon-fansen måtte rømme ut på banen etter slåsskamp på tribunen

Europaligakampen mellom Lyon og Besiktas er utsatt etter at bortelagets supportere har kastet gjenstander mot Lyon-supporterne.

SOCCER-EUROPA-LYO-BES/
Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon-supportere skal ha flyktet ut på gressmatten like før kampstart etter at Besiktas-supporterne, som var plassert i etasjen, kastet fyrverkeri og andre gjenstander i retning hjemmefansen.

Tidligere på kvelden har det vært flere sammenstøt mellom de tilreisende tyrkiske supporterne og fransk politi.

Kastet prosjektiler og fyrverkeri

Utenfor stadion var det også konfrontasjoner mellom lagenes supportere.

Da spillerne varmet opp til kvartfinalen i Lyon begynte bortefansen å kaste flere gjenstander på hjemmefansen, melder Sky Sports.

Laster Twitter-innhold

Kampen var ifølge France TV klassifisert som en høyrisikokamp av franske myndigheter, derfor var det over 500 politifolk til stede på stadion, som er mer enn dobbelt av det som er vanlig, skriver BBC Sport.

– Prosjektiler og fyrverkeri kastet fra den øvre tribunen gjør at supportere må søke tilflukt på gressmatten, skriver Lyon på Twitter.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Utsatte kampen

Kampen skulle egentlig begynt kl. 21.05, men ble utsatt som følge av bråket. Først klokken 21.50 ble oppgjøret sparket i gang.

Dette er den tredje hendelsen UEFA har måtte hanskes med denne uken, etter tirsdagens angrep på Borussia Dortmunds spillerbuss og onsdagens sammenstøt mellom tilhengere og politi Leicester City i Madrid.

Myndighetene hadde merket ligaen «høy risiko», derfor var rundt 500 politi stasjonert på stadion. Noe som er mer enn det dobbelte enn på en «vanlig» Europaliga-kamp.

I forkant av bråket skal tyrkiske supportere ha blitt nektet å kjøpe billetter, fordi kampen var utsolgt.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Siste nytt

 • Adressa: RBK med ny sportslig leder

  Mikael Dorsin er enig med Rosenborg om å ta over som sportslig leder, det melder Adressa. Avisen erfarer at den tidligere Rosenborg-spilleren tar over jobben som Stig Inge Bjørnebye trakk seg fra i november. – Jeg har ingen kommentarer til dette akkurat nå, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Svensken har totalt 402 kamper for Rosenborg og har vunnet fem seriemesterskap med klubben fra Trøndelag. Dorsin vil ta over jobben Bjørnebye hadde i fem år.

  Mikael Dorsin klar for ny jobb
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Hjelp til Norge

  Serbia (fire poeng) jublet som besatte da de slo Tyskland (fem poeng) med ett mål, etter å ha fastsatt sluttresultatet til 29-28 med straffescoring sekunder før slutt i håndball-VM. Det betyr at Norge (fire poeng) vil vil toppe gruppe 1 i hovedrunden, enten alene eller sammen med Nederland (fire poeng), med seier over Sør-Korea senere mandag.

  Serbia
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Australsk delstat vil søke om OL

  Den australske delstaten Queensland avgjorde mandag at den vil søke om å bli tildelt de olympiske sommerlekene for 2032. Delstatsregjeringen signerte planen om å søke mandag. Nå må statsminister Annastacia Palaszczuk avvente om Queensland får den føderale regjeringens støtte til planene.

  – Først av alt dreier dette seg om stolthet for vår delstat og vil plassere oss tydelig på kartet. Men det er også de fordelene dette vil kunne gi til de kommende generasjonene, sa Palaszczuk i en uttalelse gjengitt av den nasjonale kringkasteren ABC News.

  Tidligere i år lovet Australias statsminister Tony Morrison sin støtte dersom delstaten skulle søke. (NTB)

  The London 2012 Olympic Games
  Foto: Kimmo Mäntylä / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal