Lyon-fansen måtte rømme ut på banen etter slåsskamp på tribunen

Europaligakampen mellom Lyon og Besiktas er utsatt etter at bortelagets supportere har kastet gjenstander mot Lyon-supporterne.

SOCCER-EUROPA-LYO-BES/
Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon-supportere skal ha flyktet ut på gressmatten like før kampstart etter at Besiktas-supporterne, som var plassert i etasjen, kastet fyrverkeri og andre gjenstander i retning hjemmefansen.

Tidligere på kvelden har det vært flere sammenstøt mellom de tilreisende tyrkiske supporterne og fransk politi.

Kastet prosjektiler og fyrverkeri

Utenfor stadion var det også konfrontasjoner mellom lagenes supportere.

Da spillerne varmet opp til kvartfinalen i Lyon begynte bortefansen å kaste flere gjenstander på hjemmefansen, melder Sky Sports.

Laster Twitter-innhold

Kampen var ifølge France TV klassifisert som en høyrisikokamp av franske myndigheter, derfor var det over 500 politifolk til stede på stadion, som er mer enn dobbelt av det som er vanlig, skriver BBC Sport.

– Prosjektiler og fyrverkeri kastet fra den øvre tribunen gjør at supportere må søke tilflukt på gressmatten, skriver Lyon på Twitter.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Utsatte kampen

Kampen skulle egentlig begynt kl. 21.05, men ble utsatt som følge av bråket. Først klokken 21.50 ble oppgjøret sparket i gang.

Dette er den tredje hendelsen UEFA har måtte hanskes med denne uken, etter tirsdagens angrep på Borussia Dortmunds spillerbuss og onsdagens sammenstøt mellom tilhengere og politi Leicester City i Madrid.

Myndighetene hadde merket ligaen «høy risiko», derfor var rundt 500 politi stasjonert på stadion. Noe som er mer enn det dobbelte enn på en «vanlig» Europaliga-kamp.

I forkant av bråket skal tyrkiske supportere ha blitt nektet å kjøpe billetter, fordi kampen var utsolgt.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal