Lyon-fansen måtte rømme ut på banen etter slåsskamp på tribunen

Europaligakampen mellom Lyon og Besiktas er utsatt etter at bortelagets supportere har kastet gjenstander mot Lyon-supporterne.

SOCCER-EUROPA-LYO-BES/
Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Lyon-supportere skal ha flyktet ut på gressmatten like før kampstart etter at Besiktas-supporterne, som var plassert i etasjen, kastet fyrverkeri og andre gjenstander i retning hjemmefansen.

Tidligere på kvelden har det vært flere sammenstøt mellom de tilreisende tyrkiske supporterne og fransk politi.

Kastet prosjektiler og fyrverkeri

Utenfor stadion var det også konfrontasjoner mellom lagenes supportere.

Da spillerne varmet opp til kvartfinalen i Lyon begynte bortefansen å kaste flere gjenstander på hjemmefansen, melder Sky Sports.

Laster Twitter-innhold

Kampen var ifølge France TV klassifisert som en høyrisikokamp av franske myndigheter, derfor var det over 500 politifolk til stede på stadion, som er mer enn dobbelt av det som er vanlig, skriver BBC Sport.

– Prosjektiler og fyrverkeri kastet fra den øvre tribunen gjør at supportere må søke tilflukt på gressmatten, skriver Lyon på Twitter.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Utsatte kampen

Kampen skulle egentlig begynt kl. 21.05, men ble utsatt som følge av bråket. Først klokken 21.50 ble oppgjøret sparket i gang.

Dette er den tredje hendelsen UEFA har måtte hanskes med denne uken, etter tirsdagens angrep på Borussia Dortmunds spillerbuss og onsdagens sammenstøt mellom tilhengere og politi Leicester City i Madrid.

Myndighetene hadde merket ligaen «høy risiko», derfor var rundt 500 politi stasjonert på stadion. Noe som er mer enn det dobbelte enn på en «vanlig» Europaliga-kamp.

I forkant av bråket skal tyrkiske supportere ha blitt nektet å kjøpe billetter, fordi kampen var utsolgt.

FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Siste nytt

 • Tyskland vant – Forfang disket

  Norge var lenge med å kjempe om en pallplass i lagkonkurransen fra polske Zakopane, så ble Johann André Forfang disket. Etter trøbbel med dressen, fikk ikke Forfang hoppet sitt andre hopp, og den norske pallsjansen var ødelagt. Tyskland vant foran Østerrike og Polen.

  Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bjørnstad utenfor pallen

  Espen Bjørnstad klarte ikke å kopiere gårsdagens andreplass i kombinert i estiske Otepää. Han endte på fjerdeplass, men var med i tetkampen hele tiden. Franz-Josef Rehrl fra Østerrike vant, som i går. Jarl-Magnus Riiber ble nummer seks.

  World cup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sterk norsk stafettinnsats

  Frankrike vant dagens skiskytterstafett fra tyske Ruhpolding. Tiril Eckhoff gikk en sterk tredje etappe, og tok sekunder på Frankrike i tet, men luka var for stor. Norge ble med det nummer to. Tyskland tok tredjeplassen.

  Germany Biathlon World Cup
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner