Hopp til innhold

Everton-fan med barn på armen slo til Lyon-spiller

Dommeren var sjanseløs da spillere og tilskuere barket sammen under Europaliga-kampen mellom Everton og Lyon. Everton-manageren gir dommeren skylda for bråket.

Bråk mellom Everton og Lyon

UTE AV KONTROLL: Publikum havnet midt i bråket med spillerne. Som videoen viser slår en Everton-fan en Lyon-spiller mens han bærer et barn. Samtlige spillere var enten involvert i bråket eller forsøkte å dra lagkamerater unna. Dommeren holdt seg unna og ingen ble utvist. (Bilder med tillatelse fra Eurosport).

Laster innhold, vennligst vent..

Stygge scener overskygget det sportslige på Goodison Park midtveis i andre omgang torsdag.

Det hele startet etter et hjørnespark der Lyon-keeper Anthony Lopes knuffet til Everton-kaptein Ashley Williams. Williams svarte med å dytte keeperen over ende og så kokte det fullstendig over for alle.

Plutselig var samtlige spillere nede på kortsiden ved Lyon-målet og det utbrøt et voldsomt klammeri.

Det hele foregikk nede ved reklameskiltet noe som førte til at også enkelte tilskuere involverte seg. Deriblant en mann med et lite barn på armen. Videoen over viser at mannen slår til en Lyon-spiller samtidig som han holder barnet.

– Vil bli straffet av UEFA

Ashley Williams

AMPERT: Everton-kaptein Ashley Williams (t.v.) måtte holdes tilbake i kampens hete.

Foto: Oli Scarff / AFP

TV-bildene viser også at det var Everton-kaptein Williams som må ta mye av skylden for bråket.

Sannsynligvis var han heldig som slapp unna med bare gult kort etter at han først dyttet Lyon-keeperen og så slo etter Lyons Lucas Tousart.

– Dette er fotball. Vi vil vinne, de vil vinne. Det er mye følelser, og da er det slikt som skjer, sier Williams til BT Sport.

– Både klubben og Williams kommer helt sikkert til å bli straffet av UEFA, sier tidligere toppdommer Graham Poll til Daily Mail.Den nederlandske dommeren Bas Nijhuis grep ikke inn i bråket, og det var spillere og personer fra støtteapparatene som måtte skille slåsskjempene. Til slutt ble det bare delt ut to gule kort - ett til Williams og ett til Bertrand Traoré.

Slåsskjempene scoret

Paradoksalt nok scoret de begge to like etterpå.

Williams utlignet for hjemmelaget med en knallhard heading, mens Traoré hælflikket inn seiersmålet kvarteret før slutt.

Lyon vant kampen 2-1 og dermed svinner Evertons håp om avansement. Laget ligger sist i Europaligaens gruppe E med bare ett fattig poeng etter tre kamper. Wayne Rooney satt på benken hele kampen torsdag.

– Jeg forstår spillerne mine

Evertons hardt pressede manager Ronald Koeman legger deler av skylda på dommeren.

– De (Lyon-spillerne) spilte teater hele tiden, og dommeren reagerte ikke. Nabil Fekir filmet og la seg ned minst ti ganger uten å få gult kort. Det irriterte oss, sa Koeman.

– Det som skjedde, kom av frustrasjon. Jeg forstår spillerne mine, sa han.

Han innrømmer at han risikerer å få sparken etter dårlige resultater både hjemme og i Europa. Nå venter vanskelige kamper mot Arsenal i ligaen og Chelsea i ligacupen. Og om to uker er det returkamp mot Lyon i Frankrike.

Lyons trener Bruno Genesio var fornøyd med hvordan Evertons vakter og dommeren håndterte situasjonen.

– Alle gjorde sin jobb i situasjonen som oppstod. Deretter kunne kampen fortsette, og det var det viktigste.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal