Hopp til innhold

Carlsen måtte i dopingkontroll: – Ødelegger for United-kampen

Magnus Carlsen var i storform etter den lynraske remisen mot Jan Nepomnjasjtsjij søndag. På pressekonferansen røpte Carlsen at planen om å se Chelsea mot Manchester United røk da han måtte i dopingkontroll.

Magnus Carlsen

REMIS: Magnus Carlsen spilte også remis i det tredje VM-partiet.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Partiet var over etter bare 41 trekk og drøye 2,5 timer. Dette var det tredje strake remis-partiet i årets VM-match. Dermed står begge spillerne med 1,5 poeng i sammendraget.

På pressekonferansen etter partiet var Carlsen igjen i det spøkefulle hjørnet. Da han fikk spørsmål om hva han gjør utenom å sove, spise og spille sjakk under VM, svarte han at han hadde gledet seg til «supersøndag» med flere storkamper på TV.

Tre kamper på rappen

Hadde det ikke vært for dopingkontrollen, som ødelegger det, var min første plan å se Chelsea mot Manchester United, sier han og smiler.

Cristiano Ronaldo

FÅR IKKE SETT KAMP: Magnus Carlsen må skynde seg i dopingkontrollen for å rekke Manchester United mot Chelsea.

Foto: Alberto Saiz / AP

Carlsen forteller videre at han deretter planlegger å se Real Madrid mot Sevilla.

– Til slutt skal jeg se Los Angeles Clippers mot Golden State Warriors, sier han.

Carlsen er kjent for å være svært sportsinteressert. Han har tidligere vært en av verdens beste Fantasy Premier League-spillere, og har i mange år fulgt både NBA og Real Madrid tett.

Nepomnjasjtsjij lo da han hørte hvordan motstanderen skulle bruke kvelden sin.

– Det hørtes ut som en veldig god plan. Jeg kommer nok til å følge deler av den, gliser russeren.

I forbindelse med at begge spillerne skulle på dopingkontroll, spurte VG spillerne om de tror man kan få en fordel av å bruke doping i sjakk. Svaret til Magnus fikk verdenspressen til å bryte ut i latter:

Folk tar dop for å både forberede seg og gjennomføre eksamener. Jeg antar at det vil hjelpe i sjakk også. Hvis min sjakkform stuper drastisk, kan det være at jeg begynner å eksperimentere. Men akkurat nå ser jeg ikke behovet.

Magnus Carlsen

PÅ VEI HJEM: Klokken 17.45 norsk tid var Carlsen ferdig i dopingkontrollen. Han får derfor trolig med seg andre omgang av storkampen.

Foto: Carl Andreas Wold / NRK

– Behagelig

Nordmannen beskriver det tredje remispartiet på rad som «interessant og velspilt».

– Jeg gjorde noen stygge trekk, men det løste seg greit. Jeg klarte ikke å finne noen måter å lage problemer for ham, sier Carlsen.

Verdenseneren gjorde to store tabber i lørdagens parti, men spilte langt tryggere søndag. Han sier seg greit fornøyd med rask poengdeling.

Sammenlignet med i går var det veldig behagelig. Det var et mer normalt parti, der hvit står litt bedre, som til slutt ender med remis, sier han.

– Hva synes du om åpningen på denne finalekampen?

– Partiet i går gikk ikke helt som jeg hadde planlagt, men svart-partiene har vært OK. Så lenge jeg ikke har åpningsproblemer er jeg fornøyd, sier Carlsen.

Her blir spillerne enige om remis.

Carlsen med få problemer

Partiet fulgte en spansk åpning, noe begge virket godt forberedte på. De spilte lynraskt og var gjennom de ti første trekkene på snaue seks minutter. Dagen i forveien brukte de over en time på like mange trekk.

Men plutselig satte de foten på bremsen: Før trekk 21 tenkte Nepomnjasjtsjij hele 25 minutter. I denne fasen av spillet brukte også Carlsen lang tid på hvert trekk.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mente likevel at Carlsens motstander sto bedre.

– Russeren har fått det akkurat som han vil ha det. Han er på hugget, utbrøt Torstein Bae i NRKs sjakkstudio.

Carlsen tok imidlertid trusselen med knusende ro, og litt etter litt jobbet han seg inn i partiet igjen og sikret poengdeling.

Hvem vinner VM i sjakk 2021?

Magnus Carlsen 88%

Jan Nepomnjasjtsjij 12%

Avstemningen er lukket. 32010 stemmer totalt

Etterlengtet hviledag

Dette er det tredje strake VM-partiet som ender med remis. Lørdagens parti ble av det dramatiske slaget, hvor «sjakkpila» svingte fra side til side. Carlsen gjorde to store tabber, men klarte likevel å dra i land poengdeling etter et solid sluttspill.

– Jeg følte ikke at jeg hadde noen store sjanser til å vinne. Jeg følte at stillingen min forbedret seg ganske mye etter hvert, men jeg kunne ikke se noen komfortabel måte å forbedre stillingen, og derfor bestemte jeg meg for å tvinge frem remis, sa Carlsen.

Mandag får spillerne en etterlengtet fridag. Dette er én av fem planlagte hviledager. Du ser tirsdagens VM-parti fra klokken 13.15 på NRK.

Siste nytt

  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

    Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

    Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

    – Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

    Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal