Hopp til innhold

Her ryker trolig VM-medaljen for Lund Svindal

Aksel Lund Svindal (30) startet slalåmdelen i superkombinasjonen strålende, og lå an til nok en VM-medalje. Så gikk det galt.

Lund Svindal

Aksel Lund Svindal fikk høyreskia på feil side av denne porten. Dermed hektet han, og håpet om nok en VM-medalje brast for alpinstjernen.

  • Saken oppdateres

– Så hekter han! Nei!, skrek NRKs alpinkommentator Andreas Toft da Aksel Lund Svindal hektet og kjørte ut like før det siste målhenget på slalåmdelen i superkombinasjonen.

Aksel lund Svindal

Aksel Lund Svindal var naturligvis skuffet etter å ha kjørt ut i slalåmdelen av superkombinasjonen i Schladming.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Lund Svindal, som lå som nummer to i konkurransen etter utfordelen tidligere mandag, kjørte glimrende på toppen av slalåmløypa. Så - da han egentlig så ut til å ha full kontroll - fikk han plutselig høyreskia på feil side av porten.

– Det er så synd. Der var en medalje innen rekkevidde, sa Toft.

– Gikk glipp av gullet

– Det er ikke bare medalje som var innen rekkevidde, skjøt ekspertkommentator Marius Arnesen inn, med tydelig henvisning til at Lund Svindal lå an til gullet.

Selv var alpinstjernen skuffet, men fattet, da han møtte NRK til intervju like etter nedturen.

– Jeg har gitt gass i to andre VM tidligere, og tatt gull. Det kan ikke gå hver gang, sa Lund Svindal, og viste til gullene han vant i superkombinasjonen i Val d'Isère (2009) og i Garmisch-Partenkirchen (2011).

Ledet med halvsekundet

Men det var ikke langt unna at alle gode ting var tre for 30-åringen. På den siste mellomtiden ledet nemlig Lund Svindal med over halvsekundet på amerikanske Ted Ligety, som ble stående igjen som vinneren av rennet.

Lederen etter slalåmdelen, hjemmehåpet Romed Baumann, klarte nemlig ikke å tukte Ligety, og kjørte ned til bronse. Forhåndsfavoritten Ivica Kostelic (Kroatia) tok sølvet.

– Dette var en typisk slalåmfeil. Sånn som rennet ble, forstod jeg at det var mulig med medalje, sa Lund Svindal, og la ikke skjul på at han satset i et forsøk på å øke vinnersjansene.

Aksel Lund Svindal ledet ved siste passering og så ut til å kjøre ned til en VM-medalje i superkombinasjonen - kanskje den gjeveste av dem alle. Så gikk det galt.

– Det er så synd. Der var en medalje innen rekkevidde, sa NRKs alpinkommentator Andreas Toft da Lund Svindal kjørte ut.

– Statset maksimalt

Med gullmedaljen ligger Ligety an til å bli VM-kongen i Schladming. Amerikaneren vant super-G-rennet på VMs åpningsdag, og er dessuten storfavoritt på storslalåmen til fredag.

Men tittelen «VM-konge» burde fremdeles tilhørt Lund Svindal. Det mener tidligere alpinist og nåværende NRK-eskpert, Kjetil André Aamodt.

– Dette var virkelig imponerende kjørt av Aksel. Han var for alvor med i gullkampen med Ligety. Det er egentlig bare en tilfeldighet at han kjørte ut, sa Aamodt.

– Men det er sånt som ofte skjer når man satser maks. Lund Svindal ga skikkelig gass, la den tidligere alpinisten til.

Aksel Lund Svindal hadde følgende å si etter å ha kjørt ut under slalåmdelen av superkombinasjonen. Her er også intervju med Ted Ligety (USA) som vant og Romed Baumann fra Østerrike som tok en noe overraskende bronsemedalje.

Se reaksjonene fra Svindal, Ligety og Baumann etter rennet.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal