NRK Meny
Normal

Her ryker trolig VM-medaljen for Lund Svindal

Aksel Lund Svindal (30) startet slalåmdelen i superkombinasjonen strålende, og lå an til nok en VM-medalje. Så gikk det galt.

Lund Svindal

Aksel Lund Svindal fikk høyreskia på feil side av denne porten. Dermed hektet han, og håpet om nok en VM-medalje brast for alpinstjernen.

 • Saken oppdateres

– Så hekter han! Nei!, skrek NRKs alpinkommentator Andreas Toft da Aksel Lund Svindal hektet og kjørte ut like før det siste målhenget på slalåmdelen i superkombinasjonen.

Aksel lund Svindal

Aksel Lund Svindal var naturligvis skuffet etter å ha kjørt ut i slalåmdelen av superkombinasjonen i Schladming.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Lund Svindal, som lå som nummer to i konkurransen etter utfordelen tidligere mandag, kjørte glimrende på toppen av slalåmløypa. Så - da han egentlig så ut til å ha full kontroll - fikk han plutselig høyreskia på feil side av porten.

– Det er så synd. Der var en medalje innen rekkevidde, sa Toft.

– Gikk glipp av gullet

– Det er ikke bare medalje som var innen rekkevidde, skjøt ekspertkommentator Marius Arnesen inn, med tydelig henvisning til at Lund Svindal lå an til gullet.

Selv var alpinstjernen skuffet, men fattet, da han møtte NRK til intervju like etter nedturen.

– Jeg har gitt gass i to andre VM tidligere, og tatt gull. Det kan ikke gå hver gang, sa Lund Svindal, og viste til gullene han vant i superkombinasjonen i Val d'Isère (2009) og i Garmisch-Partenkirchen (2011).

Ledet med halvsekundet

Men det var ikke langt unna at alle gode ting var tre for 30-åringen. På den siste mellomtiden ledet nemlig Lund Svindal med over halvsekundet på amerikanske Ted Ligety, som ble stående igjen som vinneren av rennet.

Lederen etter slalåmdelen, hjemmehåpet Romed Baumann, klarte nemlig ikke å tukte Ligety, og kjørte ned til bronse. Forhåndsfavoritten Ivica Kostelic (Kroatia) tok sølvet.

– Dette var en typisk slalåmfeil. Sånn som rennet ble, forstod jeg at det var mulig med medalje, sa Lund Svindal, og la ikke skjul på at han satset i et forsøk på å øke vinnersjansene.

Aksel Lund Svindal ledet ved siste passering og så ut til å kjøre ned til en VM-medalje i superkombinasjonen - kanskje den gjeveste av dem alle. Så gikk det galt.

– Det er så synd. Der var en medalje innen rekkevidde, sa NRKs alpinkommentator Andreas Toft da Lund Svindal kjørte ut.

– Statset maksimalt

Med gullmedaljen ligger Ligety an til å bli VM-kongen i Schladming. Amerikaneren vant super-G-rennet på VMs åpningsdag, og er dessuten storfavoritt på storslalåmen til fredag.

Men tittelen «VM-konge» burde fremdeles tilhørt Lund Svindal. Det mener tidligere alpinist og nåværende NRK-eskpert, Kjetil André Aamodt.

– Dette var virkelig imponerende kjørt av Aksel. Han var for alvor med i gullkampen med Ligety. Det er egentlig bare en tilfeldighet at han kjørte ut, sa Aamodt.

– Men det er sånt som ofte skjer når man satser maks. Lund Svindal ga skikkelig gass, la den tidligere alpinisten til.

Aksel Lund Svindal hadde følgende å si etter å ha kjørt ut under slalåmdelen av superkombinasjonen. Her er også intervju med Ted Ligety (USA) som vant og Romed Baumann fra Østerrike som tok en noe overraskende bronsemedalje.

Se reaksjonene fra Svindal, Ligety og Baumann etter rennet.

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma