Hopp til innhold

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

  • Nadal slått ut i første runde i Roland-Garros: – Vet ikke om det er siste gang

    Gruskongen Rafael Nadal har vunnet Grand Slam-turneringen Roland-Garros, også kjent som French Open, hele 14 ganger. Kun fire ganger tidligere på 18 deltakelser har han ikke vunnet, grunnet tre tap (i fjerde runde i 2009, i kvartfinalen i 2015 og i semifinalen i 2021) og at han trakk seg før tredje runde i 2016.

    Etter at Nadal sto over turneringen med skade i fjor, røk han i år ut i første runde etter tre intense sett mot tyske Alexander Zverev.

    Nadal har slitt stort med skader de siste årene og ikke vist seg fra sitt vante toppnivå denne sesongen. 37-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 275 i verden.

    Zverev vant kampen 6-3, 7-6, 6-3.

    – Jeg vet ærlig talt ikke om det er siste gang jeg står her foran alle dere. Jeg vet helt ærlig talt ikke, sier Nadal til arrangøren like etter tapet.

    Der sier han også at han håper å være tilbake på grusen i Paris under OL i sommer.

    Nadal står med utrolige 112 seirer i enkeltkamper og kun fire tap over de 19 utgavene av Roland-Garros han har spilt.

    Nadal
    Foto: Reuters
  • Magnus Carlsen skapte full forvirring i Norway Chess – mattrøbbel skal være årsaken

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen tok en overraskende lang pause fra brettet under partiet mot verdensmester Ding Liren i Norway Chess mandag. Det skapte uro og bekymring.

    Carlsen holdt nemlig på å komme for sent til åpningsseremonien av turneringen i Stavanger. Han skal ifølge TV 2 ha sittet på restaurant da han i hui og hast måtte forlate matbordet og komme seg til spillearenaen.

    Etter at partiet mot Ding Liren var kommet i gang, forsvant så Carlsen i om lag 12-13 minutter.

    – Han har slitt litt med tiden i dag. Spekulasjonen, og det vi tror, er at han har satt seg ned for å spise. Han har en skjerm som han kan se på mens han spiser, sa reporter Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

    Han la videre til at Carlsen skal ha fått maten han ikke rakk å spise på retauranten levert til spillelokalet i Stavanger.

    Carlsen starter turneringen med svarte brikker mot kineseren som i fjor ble verdensmester for første gang. Carlsen hadde før det vært mester i ti år sammenhengende, men takket nei til å stille opp i VM-kampen.

    Alle seks deltakere skal møte hverandre to ganger. Carlsen spiller mot Hikaru Nakamura (USA) med hvite brikker tirsdag. Carlsen sto med fire strake turneringstitler før Nakamura vant i fjor.

    Langsjakkdelen avsluttes 7. juni.

    Zt4_i_yxshY
    Foto: NTB
  • Unai Emery skrev ny managerkontrakt med Aston Villa – for andre gang på én måned

    Bare én måned etter at Unai Emery forlenget sin Aston Villa-kontrakt med tre nye år, har han fått plusset på to til.

    Premier League-klubben bekrefter på sine nettsider at manageren nå har undertegnet en ny avtale som strekker seg til sommeren 2029.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I årets sesong sikret klubben mesterligaspill til høsten. Det har åpenbart utløst en belønning for Emery.

    (©NTB)

    aWiiqVI83Sg
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal