Liverpool ydmyket Bayern – videre til kvartfinalen

Liverpool sørget for at det blir fire engelske lag i kvartfinalen i mesterligaen, for første gang på ti år, etter seier mot Bayern München.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SEIER: Liverpool slo Bayern München 3-1 i München og er i kvartfinalen i Champions League.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool tok seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen etter 1-3 på Allianz Arena onsdag kveld. De røde sørget dermed for at det blir fire engelske lag i kvartfinalen i mesterligaen, for første gang på ti år.

– Jeg elsker hvor modne vi var. Vi tok kraften ut av Bayern, sa en tydelig fornøyd Jürgen Klopp etter kampen.

Det gikk 25 minutter før Liverpool fikk sin første ordentlig sjanse, men bare minuttet senere lå ballen i mål etter en nydelig scoring av Sadio Mané.

– Hva Mané gjorde der, vet jeg ikke, men wow. Det var fantastisk, fortsatte Liverpool-manageren.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SCORING: Liverpools Sadio Mané scoret bortelagets første mål etter å ha vendt bort målvakt Manuel Neuer.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Selvmål ga redusering

Etter 0–0 i første kamp var det åpent før returoppgjøret i München, men Liverpool kunne i stor grad støtte seg på bortemålsregelen. Ved scoring, ville både seier og uavgjort bety avansement for Merseyside-laget.

– Vi visste at det ville bli tøft. De er et godt lag med mange fantastiske spillere. Vi visste at vi ville få muligheter til å score og å gjøre det vanskelig for dem. Vi var uheldige da de scoret, men vi gjorde jobben og går videre, oppsummerte Virgil van Dijk.

Det var Bayern München som hadde ballen mest i den første omgangen, men hjemmelaget måtte ha hjelp av gjestene for å redusere. Serge Gnabry la inn fra høyre og gjorde det vanskelig for Joel Matip, som med Lewandowski jagende bak seg, satte ballen i eget nett. Dermed sto det 1-1 til pause.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SKADET: Liverpools kaptein måtte byttes ut allerede etter 13 minutter.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Henderson-skade

Jordan Henderson, Liverpools kaptein, ble byttet ut allerede da det var spilt 13 minutter, etter det som så ut til å være trøbbel med den ene ankelen.

Det stoppet ikke lagkamerat Virgil van Dijk fra å score etter 69 minutter. Han sørget dermed for at det sto 1–2 til gjestene da det var en halv time igjen av kampen.

Han vinner alle dueller i luften, bortsett fra når han prøver å score, så det var fint for ham å score i kveld, sa Milner om lagkameratens nettkjenning.

Det var Sadio Mané som fikk gleden av å punktere kampen, da han scoret sitt andre mål for kvelden, drøye seks minutter før slutt. Senegaleseren skal derfor ha mye av æren for seieren.

Robertson med tre gule

Andrew Robertson pådro seg gult kort to minutter på overtid.

Andrew Robertson

MÅ STÅ OVER: Robertson, Etter å ha mottatt sitt tredje gule kort i turneringen.

Foto: Christof Stache / AFP

Skotten, som har en viktig rolle i Liverpools forsvar, hadde to advarsler med seg fra tidligere kamper i turneringen, og må derfor stå over den kommende kvartfinalen.

Fredag avgjøres det hvem Liverpool møter i neste runde. Da ligger både Manchester United, Tottenham og Manchester City i bollen sammen med dem.

Siste nytt

 • Frisk Asker med drømmestart

  Ti minutter ut i forlengningen pirket Mikkel Christiansen inn 4–3 og ga Frisk Asker en drømmestart på sluttspillsemifinalen i ishockey mot Vålerenga. Det neste oppgjøret i semifinaleduellen mellom lagene spilles lørdag.

  Kvartfinale NM sluttspillet i ishockey.(Lillehammer - Frisk Asker (3-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ruud ute av Miami Open

  Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

  Ruud tapte 6-3, 1-6, 2–6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller.

  Ruud.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mjelde og Chelsea slo PSG

  Maren Mjelde og Chelsea vant 2–0 hjemme i det første av to kvartfinaleoppgjør i mesterligaen mot Paris Saint-Germain.

  Mjelde spilte hele kampen. Verken klubbvenninnen Maria Thorisdottir eller PSGs Andrine Hegerberg var med i sine lags kamptropper.

  Maren Mjelde.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal