Liverpool ydmyket Bayern – videre til kvartfinalen

Liverpool sørget for at det blir fire engelske lag i kvartfinalen i mesterligaen, for første gang på ti år, etter seier mot Bayern München.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SEIER: Liverpool slo Bayern München 3-1 i München og er i kvartfinalen i Champions League.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool tok seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen etter 1-3 på Allianz Arena onsdag kveld. De røde sørget dermed for at det blir fire engelske lag i kvartfinalen i mesterligaen, for første gang på ti år.

– Jeg elsker hvor modne vi var. Vi tok kraften ut av Bayern, sa en tydelig fornøyd Jürgen Klopp etter kampen.

Det gikk 25 minutter før Liverpool fikk sin første ordentlig sjanse, men bare minuttet senere lå ballen i mål etter en nydelig scoring av Sadio Mané.

– Hva Mané gjorde der, vet jeg ikke, men wow. Det var fantastisk, fortsatte Liverpool-manageren.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SCORING: Liverpools Sadio Mané scoret bortelagets første mål etter å ha vendt bort målvakt Manuel Neuer.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Selvmål ga redusering

Etter 0–0 i første kamp var det åpent før returoppgjøret i München, men Liverpool kunne i stor grad støtte seg på bortemålsregelen. Ved scoring, ville både seier og uavgjort bety avansement for Merseyside-laget.

– Vi visste at det ville bli tøft. De er et godt lag med mange fantastiske spillere. Vi visste at vi ville få muligheter til å score og å gjøre det vanskelig for dem. Vi var uheldige da de scoret, men vi gjorde jobben og går videre, oppsummerte Virgil van Dijk.

Det var Bayern München som hadde ballen mest i den første omgangen, men hjemmelaget måtte ha hjelp av gjestene for å redusere. Serge Gnabry la inn fra høyre og gjorde det vanskelig for Joel Matip, som med Lewandowski jagende bak seg, satte ballen i eget nett. Dermed sto det 1-1 til pause.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Liverpool

SKADET: Liverpools kaptein måtte byttes ut allerede etter 13 minutter.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Henderson-skade

Jordan Henderson, Liverpools kaptein, ble byttet ut allerede da det var spilt 13 minutter, etter det som så ut til å være trøbbel med den ene ankelen.

Det stoppet ikke lagkamerat Virgil van Dijk fra å score etter 69 minutter. Han sørget dermed for at det sto 1–2 til gjestene da det var en halv time igjen av kampen.

Han vinner alle dueller i luften, bortsett fra når han prøver å score, så det var fint for ham å score i kveld, sa Milner om lagkameratens nettkjenning.

Det var Sadio Mané som fikk gleden av å punktere kampen, da han scoret sitt andre mål for kvelden, drøye seks minutter før slutt. Senegaleseren skal derfor ha mye av æren for seieren.

Robertson med tre gule

Andrew Robertson pådro seg gult kort to minutter på overtid.

Andrew Robertson

MÅ STÅ OVER: Robertson, Etter å ha mottatt sitt tredje gule kort i turneringen.

Foto: Christof Stache / AFP

Skotten, som har en viktig rolle i Liverpools forsvar, hadde to advarsler med seg fra tidligere kamper i turneringen, og må derfor stå over den kommende kvartfinalen.

Fredag avgjøres det hvem Liverpool møter i neste runde. Da ligger både Manchester United, Tottenham og Manchester City i bollen sammen med dem.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal