NRK Meny
Normal

Liverpool til semifinale etter målshow

Southampton skremte Liverpool etter bare 39 sekunder. Deretter handlet det meste om effektive gjester fra Merseyside, som med 6-1 er klare for ligacupens semifinale.

SOC/ Southampton v Liverpool - Capital One Cup Quarter Final

HATTRICK: Divock Origi scoret tre mål for Liverpool i ligacupens kvartfinale mot Southampton.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Southampton fikk en drømmestart på eget gress da de tok imot Liverpool i kvartfinalen i ligacupen. Bare 39 sekunder var spilt da Sadio Mané stanget ballen i nettet.

Men hjemmelaget jublet for tidlig. For med Daniel Sturridge i startelleveren, er ofte Liverpool farlige fremover. Ifølge trener Jürgen Klopp er den skadeplagede spissen langt unna sin beste form, men det viste han ikke etter 25 minutter.

FBL-ENG-LCUP-SOUTHAMPTON-LIVERPOOL

SNUDDE: Daniel Sturridge scoret både det første og andre målet for Liverpool mot Southampton.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Sturridge fikk en ball fra Joe Allen. Og fra spiss vinkel, kontrollerte han den inn i lengste hjørne og scoret på lagets første sjanse. Og bare fire minutter senere var 26-åringen der igjen. Emre Can la nydelig til rette og Sturridge kunne avslutte på volley.

– Vi ga dem rom, og gir du en mann som Daniel Sturridge rom, tar han livet av deg, sier Southamptons manager Ronald Koeman til Sky Sports.

Scoret på «alt»

Men det var en annen spiller som likevel satt Sturridge i skyggen denne desemberkvelden.

På overtid av første omgang fortsatte Liverpool effektiviteten, da Divock Origi økte til 3-1 - ved å styre inn et langskudd fra Alberto Moreno. Han første mål for klubben.

Den andre omgangen åpnet roligere, men Liverpool, som har scoret noe fattige 18 mål på 14 kamper i Premier League, hadde mer på lager. Laget scoret faktisk på alle sjansene de hadde i løpet av kampen.

I det 68. minutt viste belgiske Origi seg frem igjen. Og denne gang var det mer spektakulært. 20-åringen tok ballen ned inne i 16 meteren og banket den opp i krysset. Det femte målet kom bare fem minutter senere, da innbytter Jordon Ibe viste at også han kan score pene mål.

Møter Stoke i semifinalen

Origi spilte bare sin 11. kamp for rødtrøyene - en kamp han sent vil glemme. For fire minutter før full tid satt den igjen bak keeper Maarten Stekelenbuurg og hattricket var et fakum.

Laster Twitter-innhold

– Vi har ingen magiske ideer. Det handler om å jobbe hardt. Du kan ikke være i Liverpool på grunn av været, det må være fordi det er en fotballklubb, sier Klopp.

I semifinalen møter Liverpool Stoke, mens Everton og Manchester City møtes i den andre kampen.

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm