NRK Meny
Normal

Rodgers: - Unge spillere er bortskjemte

Liverpool-manager Brendan Rodgers slår alarm over unge britiske fotballspillere med for høye lønninger og for mye penger mellom hendene. De blir bortskjemte og får ødelagt karrieren, mener han.

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers tar fatt på sin tredje sesong som Liverpool-manager når de serieåpner mot Southampton i dag. Samtidig advarer han mot høye lønninger til unge britiske fotballspillere.

Foto: Clint Hughes / Ap

Liverpool, som har flere unge talentfulle spillere i stallen, serieåpner hjemme mot Southampton i dag.

Raheem Sterling

Raheem Sterling (19) har nettopp scoret mot Norwich i fjorårssesesongen da han fikk sitt gjennombrudd. Nå skal unggutten i forhandlinger om en ny og forbedret kontrakt med klubben.

Foto: Chris Radburn / Ap

Samtidig advarer Rodgers (41) mot at spillere ikke klarer å nå potensialet sitt fordi høye lønninger fører til at de mister sulten etter suksess. De blir rett og slett blaserte og mette for tidlig i livet.

– Det er et stort problem for unge britiske spillere. Hvorfor? Fordi belønningen ikke lengre er der, og de mister sulten for å lykkes. Nå kjøper de seg en ny Range Rover før de en gang har tatt førerkortet, sier Rodgers i følge britiske The Telegraph.

Sterling i samtaler

Liverpool-manageren mener engelsk fotball står overfor et «massivt problem».

Liverpool serieåpner blant annet med 19 år gamle Raheem Sterling i en sentral rolle. Sterling fikk sitt definitive gjennombrudd i fjorårssesongen. Han etablerte seg på det engelske landslaget og er i forhandlinger om en ny og forbedret kontrakt. Rodgers sier Liverpool vil være varsome i forhandlingene.

– Raheem er en gutt som har tatt steget kjapt til et høyere nivå og er blitt belønnet for det. Og slik vil det alltid være i Liverpool. Men vi må være forsiktige. Fordi dersom du belønner unge spillere for raskt, og for mye, vil det også bli deres undergang, mener Rodgers.


Rodgers, som tar fatt på sin tredje sesong som sjef for de røde, mener unge spillere ikke alltid har «hodet på rett plass».

– Over halve verden ser på Premier League, og da er det fort gjort å miste fokus. Og etterpå lurer de på hva som skjedde med fotballkarrieren deres, sier Rodgers til The Telegraph.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal