Liverpool-manageren gleder seg til Barcelona-møtet: – Jeg er virkelig stolt

Liverpool-manager Jürgen Klopp kan knapt vente på semifinalemøtet mot Barcelona i mesterligaen. I går overkjørte laget hans Porto.

Mane

Liverpool-spillerne, med Sadio Mané til høyre, jubler for det første av deres fire mål mot Porto onsdag kveld.

Foto: Patricia De Melo Moreira / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg gleder meg. Nyheten om at det kommer en skikkelig fotballkamp mellom Barcelona og Liverpool er fantastisk, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

Etter den solide seieren mot Porto kan Liverpool ta seg til mesterligafinalen for andre år på rad.

– Jeg er virkelig stolt over guttene og det de har gjort, sa Klopp videre.

Men den tyske treneren har ikke bare mesterligaen å tenke på. Liverpool kjemper i toppen mot Manchester City om å sikre seg ligatittelen. Det vil i så tilfelle være for første gang siden 1990.

Søndag møter de Cardiff på bortebane.

– Den kampen er 100 prosent i tankene mine når jeg våkner i morgen, ikke Barcelona, slo Klopp fast.

Porto har hatt en meget solid sesong i mesterligaen. De gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og har altså vunnet samtlige hjemmekamper i turneringen.

Dermed hadde nok Porto et lite håp før returoppgjøret i mesterligaens kvartfinale. Etter å ha tapt 2–0 på Anfield, var ikke dette løpet kjørt.

Men når Liverpools fryktede angrepstrio, Salah, Mane og Firmino, kom på besøk, stoppet den gode statistikken brutalt opp.

VAR omgjorde annullert mål

Vi får ta det litt kronologisk.

Det var nemlig hjemmelaget som begynte best. Flere ganger var de farlig frempå, uten at de kom til de helt store sjansene.

Etter 26 minutter ble det virkelig dramatisk.

Liverpool spilte seg gjennom, og Salah fikk lagt ballen inn foran mål. På bakerste stolpe dukket Mane opp og pirket ballen i mål. Dommeren dømte umiddelbart offside, noe som så ut til å være riktig.

Men så tok han seg til øret og hørte på beskjedene fra videodømmingsrommet.

Dommer
Foto: Paul Ellis / AFP

De ønsket å sjekke målet en ekstra gang.

Etter å ha ventet og ventet, viste dommeren til slutt signalet. Mane var ikke i offside og mål ble dømt. Reprisen viste, naturlig nok, at Mane akkurat var på rett side, og at målet ble korrekt dømt.

Mane mål

Sadio Mané setter inn 1–0 for Liverpool mot Porto.

Foto: Armando Franca / AP

Dermed var Liverpools semifinaleplass så godt som sikret. De ledet 3–0 og Porto måtte score fire. Men for hjemmelaget skulle det bare bli verre.

Salah-scoring

Den andre omgangen lignet egentlig mye på den første. Porto kom til flere halvsjanser, men slet med å komme til de virkelig store.

Og nok en gang utnyttet Liverpool hjemmelagets svakheter. I Portos desperate jakt på utligning, åpnet det seg rom bakover for de blå og røde. Det gjør man sjeldent ustraffet mot Mohamed Salah.

Rett før halvspilt annenomgang ble Salah tredd gjennom. Alene med keeper gjorde han selvsagt ingen feil og trillet ballen inn i mål.

Salah

Mohamed Salah gratuleres av lagkompisene etter å ha scoret Liverpools andre mål.

Foto: Patricia De Melo Moreira / AFP

Spikeren i kista, tenkte nok mange, men Porto reduserte kun minutter senere. Et hjørnespark ble slått inn – Alex Telles hoppet høyest og stanget inn reduseringen for Porto.

Det målet ga kanskje håp, men håpet ble raskt knust nok en gang. Innbytter Roberto Firmino stanget inn 3-1l rett før 80 minutter var spilt. Noen minutter senere stanget også Van Dijk inn et mål for Liverpool.

Liverpool vant til slutt 4–1 og er klare for semifinale etter 6–1 sammenlagt.

Der møter de Barcelona. Første kamp spilles 30. april eller 1. mai. Returoppgjøret er uken etter.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal