Hopp til innhold

Liverpool-manageren gleder seg til Barcelona-møtet: – Jeg er virkelig stolt

Liverpool-manager Jürgen Klopp kan knapt vente på semifinalemøtet mot Barcelona i mesterligaen. I går overkjørte laget hans Porto.

Mane

Liverpool-spillerne, med Sadio Mané til høyre, jubler for det første av deres fire mål mot Porto onsdag kveld.

Foto: Patricia De Melo Moreira / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg gleder meg. Nyheten om at det kommer en skikkelig fotballkamp mellom Barcelona og Liverpool er fantastisk, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

Etter den solide seieren mot Porto kan Liverpool ta seg til mesterligafinalen for andre år på rad.

– Jeg er virkelig stolt over guttene og det de har gjort, sa Klopp videre.

Men den tyske treneren har ikke bare mesterligaen å tenke på. Liverpool kjemper i toppen mot Manchester City om å sikre seg ligatittelen. Det vil i så tilfelle være for første gang siden 1990.

Søndag møter de Cardiff på bortebane.

– Den kampen er 100 prosent i tankene mine når jeg våkner i morgen, ikke Barcelona, slo Klopp fast.

Porto har hatt en meget solid sesong i mesterligaen. De gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og har altså vunnet samtlige hjemmekamper i turneringen.

Dermed hadde nok Porto et lite håp før returoppgjøret i mesterligaens kvartfinale. Etter å ha tapt 2–0 på Anfield, var ikke dette løpet kjørt.

Men når Liverpools fryktede angrepstrio, Salah, Mane og Firmino, kom på besøk, stoppet den gode statistikken brutalt opp.

VAR omgjorde annullert mål

Vi får ta det litt kronologisk.

Det var nemlig hjemmelaget som begynte best. Flere ganger var de farlig frempå, uten at de kom til de helt store sjansene.

Etter 26 minutter ble det virkelig dramatisk.

Liverpool spilte seg gjennom, og Salah fikk lagt ballen inn foran mål. På bakerste stolpe dukket Mane opp og pirket ballen i mål. Dommeren dømte umiddelbart offside, noe som så ut til å være riktig.

Men så tok han seg til øret og hørte på beskjedene fra videodømmingsrommet.

Dommer
Foto: Paul Ellis / AFP

De ønsket å sjekke målet en ekstra gang.

Etter å ha ventet og ventet, viste dommeren til slutt signalet. Mane var ikke i offside og mål ble dømt. Reprisen viste, naturlig nok, at Mane akkurat var på rett side, og at målet ble korrekt dømt.

Mane mål

Sadio Mané setter inn 1–0 for Liverpool mot Porto.

Foto: Armando Franca / AP

Dermed var Liverpools semifinaleplass så godt som sikret. De ledet 3–0 og Porto måtte score fire. Men for hjemmelaget skulle det bare bli verre.

Salah-scoring

Den andre omgangen lignet egentlig mye på den første. Porto kom til flere halvsjanser, men slet med å komme til de virkelig store.

Og nok en gang utnyttet Liverpool hjemmelagets svakheter. I Portos desperate jakt på utligning, åpnet det seg rom bakover for de blå og røde. Det gjør man sjeldent ustraffet mot Mohamed Salah.

Rett før halvspilt annenomgang ble Salah tredd gjennom. Alene med keeper gjorde han selvsagt ingen feil og trillet ballen inn i mål.

Salah

Mohamed Salah gratuleres av lagkompisene etter å ha scoret Liverpools andre mål.

Foto: Patricia De Melo Moreira / AFP

Spikeren i kista, tenkte nok mange, men Porto reduserte kun minutter senere. Et hjørnespark ble slått inn – Alex Telles hoppet høyest og stanget inn reduseringen for Porto.

Det målet ga kanskje håp, men håpet ble raskt knust nok en gang. Innbytter Roberto Firmino stanget inn 3-1l rett før 80 minutter var spilt. Noen minutter senere stanget også Van Dijk inn et mål for Liverpool.

Liverpool vant til slutt 4–1 og er klare for semifinale etter 6–1 sammenlagt.

Der møter de Barcelona. Første kamp spilles 30. april eller 1. mai. Returoppgjøret er uken etter.

Siste nytt

 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til VG.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Sesongen er over. Jeg håpet å komme meg til NM del to. Men med de ukene jeg har hatt og med mine bihuler så går det ikke mer. Det er bare å innse nederlaget. Jeg har prøvd alt. Lagt treningsplaner hele vinteren. Formkurven går bare nedover. Det har gått til helvete, sier Iversen til avisen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK
 • U20-landslaget knuste Romania

  Seedy Jatta (20) scoret to mål da Norges U-20-landslag slo Romania 4-0 i en privatkamp i Sandnes mandag.

  De tre første målene ble scoret allerede før det var spilt 15 minutter. Vålerenga-talentet Jatta brukte ni minutter på å score to ganger, mens Bodø/Glimt-spissen Lasse Nordås noterte seg for en nettkjenning etter 14 minutter. Helt på tampen fastsatte KFUM-angriper Petter Nosa Dahl resultatet.

  Strømsgodset-spiller Jonas Torrissen Therkelsen hadde målgivende pasning på to mål. (NTB)

  Seedy Jatta
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste