– Spesielt at Liverpool får den verste straffen

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK.no): Tore Hansen i Liverpools norske supporterklubb mener at Luis Suarez trenger hjelp, men synes Liverpool blir for hardt rammet av straffen.

Brazil WCup Luis Suarez Luis Suarez

Luis Suarez så ut til å få vondt i munnen etter hendelsen hvor FIFA mener han bet en motstander.

sui

Luis Suarez ble i dag suspendert i ni kamper og utestengt fra all fotball i fire måneder.

– Det er veldig spesielt at forseelsen han gjorde i drakta til Uruguay medfører at Liverpool sitter igjen med den verste straffen, sier han.

Torsdag kom dommen. Luis Suarez er suspendert i ni kamper og utestengt fra all fotballaktivitet i fire måneder.

Den straffen betyr at Suarez ikke får trene eller spille for Liverpool før sent i oktober. Han mister dermed store deler av seriestarten i Premier League. At straffen skal ramme klubben hardere enn landslaget synes daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, er merkelig.

– Han har problemer og trener hjelp

Samtidig var Hansen forberedt på straffen kom til å bli streng og vil egentlig bare komme seg videre. Han mener det er viktig at Luis Suarez nå får den hjelpen han trenger.

– Han har problemer som han sliter med. Rullgardinene har gått ned litt for mange ganger. Det er en menneskelig side ved denne saken. Man må gi han den hjelpen han trenger. Om det gjelder gamling, alkohol eller andre ting, så må man hjelpe spillerne. Han trenger hjelp til å komme seg gjennom denne perioden, mener Hansen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Biter Suarez?

Se video av hendelsen som førte til utestengelsen.

– Vi er fornøyd med dommen

I England har selvfølgelig heller ikke reaksjonene latt vente på seg. Suarez fikk gjennomgå i britiske medier etter han bet Giorgio Chiellini, og til NRK.no sier Daily Telegraph-journalisten, Ben Rumsby, at de er fornøyd med dommen.

– I England er vi veldig, veldig fornøyde med denne dommen. Dette er en sterk og klar beskjed til Suarez om at han må skaffe seg profesjonell hjelp. Ni kamper er ikke så mange, men de fire månedene gir ham tid til å tenke over og håndtere dette, sier Rumsby.

Klart signal fra FIFA

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken mener FIFA sender et klart signal om at de ikke finner seg i slik oppførsel.

Karl Petter Løken kommenterte Uruguay mot Italia for NRK og ble sjokkert over Suarez’ oppførsel. Løken mener at straffen kanskje er vel streng, men at man samtidig må vise at slik oppførsel ikke hører hjemme på en fotballbane.

– Straffeutmålingen skal stå i forhold til forseelse. Isolert sett virker det kanskje som en streng straff, men det har gjentatt seg flere ganger med Suarez og da må man statuere et eksempel. Han er et forbilde for mange barn og unge og å fly rundt på en fotballbane og bite motspillere er ikke riktig, sier kommentatoren.

Som Tore Hansen i supporterklubben, synes også Løken det er merkelig at Liverpool blir så hardt rammet. Samtidig mener Løken at det er bra at det kommer såpass sterke signaler fra FIFA.

– Denne straffen kommer fra toppen av fotballen. Slik oppførsel vil de ikke tillate, og det får alle vite. Når han får en så streng straff, vil det kanskje føre til at andre ikke gjør det samme. Nå har ikke biting vært det største problemet i fotballen selvfølgelig, men det sender signaler om at juks og fanteri generelt ikke hører hjemme noen plass, sier han.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)