Hopp til innhold

Norsk jubeldag for Lindvik i Holmenkollen: – Jeg har surret litt

Marius Lindvik sørget for en norsk triumf i Raw Air i Holmenkollen lørdag. Robert Johansson endte på tredjeplass og sikret dermed to nordmenn på pallen.

– Det var fryktelig moro, det var det, sier Lindvik til NRK.

Et hopp på 131 meter i andreomgang sikret ham seieren i Holmenkollen. Markus Eisenbichler, som ledet etter førsteomgang, endte til slutt på andreplass (1,6 poeng bak) etter et hopp på 130 meter i finaleomgangen (se video).

Dermed kunne en glad Lindvik innkassere seieren på hjemmebane.

– Det var deilig. Jeg føler at jeg har funnet ut av ting igjen, kommenterer Lindvik, som har slitt litt med å finne ut av hoppingen de siste dagene.

– Jeg har surret litt, men nå er jeg «back on track». Det har vært veldig opp og ned, innrømmer han.

Akkurat det kunne NRKs hoppekspert Anders Jacobsen skrive under på.

– Jeg må flire litt av Marius Lindvik som tok seieren. På Lillehammer kjente jeg ham ikke igjen. Da så det ut til at han hoppet baklengs.

RAW AIR men2

Glade nordmenn på pallen. Marius Lindvik vant og Robert Johansson ble nummer tre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fornøyd Tande

Lørdag var imidlertid OL-mesteren best.

Daniel-André Tande var riktignok best av de norske etter 1. omgang i Holmenkollen med sin 2.-plass, mens Lindvik var 0,2 poeng bak Tande på tredjeplass.

Men Tande greide ikke å følge helt opp i andreomgang og endte til slutt på 4.-plass etter et hopp på 129 meter. Tande vant i Kollen i 2018.

Hopperen var likevel fornøyd med dagen.

– Det var absolutt morsomt. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sier han til NRK.

– Det er først neste sesong jeg håper å være tilbake i form, jeg prøver å minne meg selv om at jeg ikke er her for å kjempe om seier ennå, forteller Tande.

– Fantastisk norsk dag

Norge hadde ellers tre mann blant de fire beste og fem stykker blant de ti beste i lørdagens konkurranse. Fredrik Willumstad ble nummer ni og Johann André Forfang nummer ti. Med andre ord en svært sterk laginnsats av de norske hopperne.

– En fantastisk norsk dag i bakken, kommenterte NRKs hoppekspert.

Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 20, mens Halvor Egner Granerud skuffet i sitt andrehopp og endte som nummer 24.

Lørdagen ble dermed en norsk jubeldag for de norske hopperne, ettersom Silje Opseth tidligere på dagen også sikret sin første verdenscupseier.

Tapte i sammendraget

Granerud lå før dagens renn kun 20,7 poeng bak sammnelagtleder Stefan Kraft i sammendraget i Raw Air. Kraft havnet til slutt på en 8.-plass, og ligger nå hele 41,2 poeng foran Granerud.

Kraf leder sammenlagt foran Ryoyu Kobayashi, Karl Geiger og Eisenbichler.

Johansson er beste nordmann på 8.-plass, nesten 40 poeng bak Kraft, mens Granerud er nummer ni i sammendraget.

Det siste Raw Air-rennet for menn avvikles søndag.

Siste nytt

 • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

  Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

  Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

  Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

  – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

  NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

  – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

  Fra tvistesak i Tinghuset i Kristiansand.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

  Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

  Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

  – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

  – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

  Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

  (NTB)

  jT6NyEo8rwo
  Foto: AP
 • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

  En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

  Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

  – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

  Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

  Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

  I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

  (NTB)

  ETfSi5_G-i8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal