Hopp til innhold

Norsk jubeldag for Lindvik i Holmenkollen: – Jeg har surret litt

Marius Lindvik sørget for en norsk triumf i Raw Air i Holmenkollen lørdag. Robert Johansson endte på tredjeplass og sikret dermed to nordmenn på pallen.

– Det var fryktelig moro, det var det, sier Lindvik til NRK.

Et hopp på 131 meter i andreomgang sikret ham seieren i Holmenkollen. Markus Eisenbichler, som ledet etter førsteomgang, endte til slutt på andreplass (1,6 poeng bak) etter et hopp på 130 meter i finaleomgangen (se video).

Dermed kunne en glad Lindvik innkassere seieren på hjemmebane.

– Det var deilig. Jeg føler at jeg har funnet ut av ting igjen, kommenterer Lindvik, som har slitt litt med å finne ut av hoppingen de siste dagene.

– Jeg har surret litt, men nå er jeg «back on track». Det har vært veldig opp og ned, innrømmer han.

Akkurat det kunne NRKs hoppekspert Anders Jacobsen skrive under på.

– Jeg må flire litt av Marius Lindvik som tok seieren. På Lillehammer kjente jeg ham ikke igjen. Da så det ut til at han hoppet baklengs.

RAW AIR men2

Glade nordmenn på pallen. Marius Lindvik vant og Robert Johansson ble nummer tre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fornøyd Tande

Lørdag var imidlertid OL-mesteren best.

Daniel-André Tande var riktignok best av de norske etter 1. omgang i Holmenkollen med sin 2.-plass, mens Lindvik var 0,2 poeng bak Tande på tredjeplass.

Men Tande greide ikke å følge helt opp i andreomgang og endte til slutt på 4.-plass etter et hopp på 129 meter. Tande vant i Kollen i 2018.

Hopperen var likevel fornøyd med dagen.

– Det var absolutt morsomt. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sier han til NRK.

– Det er først neste sesong jeg håper å være tilbake i form, jeg prøver å minne meg selv om at jeg ikke er her for å kjempe om seier ennå, forteller Tande.

– Fantastisk norsk dag

Norge hadde ellers tre mann blant de fire beste og fem stykker blant de ti beste i lørdagens konkurranse. Fredrik Willumstad ble nummer ni og Johann André Forfang nummer ti. Med andre ord en svært sterk laginnsats av de norske hopperne.

– En fantastisk norsk dag i bakken, kommenterte NRKs hoppekspert.

Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 20, mens Halvor Egner Granerud skuffet i sitt andrehopp og endte som nummer 24.

Lørdagen ble dermed en norsk jubeldag for de norske hopperne, ettersom Silje Opseth tidligere på dagen også sikret sin første verdenscupseier.

Tapte i sammendraget

Granerud lå før dagens renn kun 20,7 poeng bak sammnelagtleder Stefan Kraft i sammendraget i Raw Air. Kraft havnet til slutt på en 8.-plass, og ligger nå hele 41,2 poeng foran Granerud.

Kraf leder sammenlagt foran Ryoyu Kobayashi, Karl Geiger og Eisenbichler.

Johansson er beste nordmann på 8.-plass, nesten 40 poeng bak Kraft, mens Granerud er nummer ni i sammendraget.

Det siste Raw Air-rennet for menn avvikles søndag.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal