NRK Meny
Normal

– Det føles som å vinne mesterligaen

LILLESTRØM (NRK): Lillestrøm rundspilte Paris Saint-Germain og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret med en sterk 3-1-seier.

Lillestrøm SK herjet mot Paris Saint-Germain.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Halve jobben er gjort, men det er fantastisk utgangspunkt. Det er et fullt fortjent resultat, sier Emilie Haavi.

– Det er fantastisk moro. Det betyr enormt mye for oss at så mange kommer for å se oss. Vi er jo ikke vant til dette, legger Isabel Herlovsen.

– Vi gruser Paris Saint-Germain. Vi kjører over dem i andre omgang.

Kanarifuglene, som har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, framsto som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Paris Saint-Germain gikk i ledelsen 1-0 i mesterliga-kampen på Åråsen. Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0, og gjestene gikk fortjent til pause på stillingen 1-0.

Våknet i andre omgang.

I andre omgang våknet de gule og sorte. Laget fra Romerike skapt et hav med sjanser, men var ikke kliniske i avslutningsøyeblikket.

Det var før Emilie Haavi ble spilt gjennom.

Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant lagvenningen i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

– Det er en syk kul ramme rundt kampen og når vi klarer å levere på banen i tillegg så er det ekstremt moro, legger målscoreren til.

Lillestrøm

LEKKER SCORING: Emilie Haavi sørget for balanse i regnskapet da hun perfekt lobbet ballen over keeper og til 1-1.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi sa til hverandre at dette føles nesten som å ha vunnet mesterligaen. Dette er sesongens høydepunkt, sier Lene Mykjåland, som sørget for at comebacket var et faktum.

– Vi er forberedt på at det vil bli en tøff kamp i Paris, men vi har et godt utgangspunkt, legger Mykjåland til.

Punkterte kampen

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord.

Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal