NRK Meny
Normal

– Det føles som å vinne mesterligaen

LILLESTRØM (NRK): Lillestrøm rundspilte Paris Saint-Germain og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret med en sterk 3-1-seier.

Lillestrøm SK herjet mot Paris Saint-Germain.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Halve jobben er gjort, men det er fantastisk utgangspunkt. Det er et fullt fortjent resultat, sier Emilie Haavi.

– Det er fantastisk moro. Det betyr enormt mye for oss at så mange kommer for å se oss. Vi er jo ikke vant til dette, legger Isabel Herlovsen.

– Vi gruser Paris Saint-Germain. Vi kjører over dem i andre omgang.

Kanarifuglene, som har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, framsto som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Paris Saint-Germain gikk i ledelsen 1-0 i mesterliga-kampen på Åråsen. Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0, og gjestene gikk fortjent til pause på stillingen 1-0.

Våknet i andre omgang.

I andre omgang våknet de gule og sorte. Laget fra Romerike skapt et hav med sjanser, men var ikke kliniske i avslutningsøyeblikket.

Det var før Emilie Haavi ble spilt gjennom.

Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant lagvenningen i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

– Det er en syk kul ramme rundt kampen og når vi klarer å levere på banen i tillegg så er det ekstremt moro, legger målscoreren til.

Lillestrøm

LEKKER SCORING: Emilie Haavi sørget for balanse i regnskapet da hun perfekt lobbet ballen over keeper og til 1-1.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi sa til hverandre at dette føles nesten som å ha vunnet mesterligaen. Dette er sesongens høydepunkt, sier Lene Mykjåland, som sørget for at comebacket var et faktum.

– Vi er forberedt på at det vil bli en tøff kamp i Paris, men vi har et godt utgangspunkt, legger Mykjåland til.

Punkterte kampen

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord.

Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia