NRK Meny
Normal

– Det føles som å vinne mesterligaen

LILLESTRØM (NRK): Lillestrøm rundspilte Paris Saint-Germain og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret med en sterk 3-1-seier.

Lillestrøm SK herjet mot Paris Saint-Germain.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Halve jobben er gjort, men det er fantastisk utgangspunkt. Det er et fullt fortjent resultat, sier Emilie Haavi.

– Det er fantastisk moro. Det betyr enormt mye for oss at så mange kommer for å se oss. Vi er jo ikke vant til dette, legger Isabel Herlovsen.

– Vi gruser Paris Saint-Germain. Vi kjører over dem i andre omgang.

Kanarifuglene, som har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, framsto som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Paris Saint-Germain gikk i ledelsen 1-0 i mesterliga-kampen på Åråsen. Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0, og gjestene gikk fortjent til pause på stillingen 1-0.

Våknet i andre omgang.

I andre omgang våknet de gule og sorte. Laget fra Romerike skapt et hav med sjanser, men var ikke kliniske i avslutningsøyeblikket.

Det var før Emilie Haavi ble spilt gjennom.

Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant lagvenningen i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

– Det er en syk kul ramme rundt kampen og når vi klarer å levere på banen i tillegg så er det ekstremt moro, legger målscoreren til.

Lillestrøm

LEKKER SCORING: Emilie Haavi sørget for balanse i regnskapet da hun perfekt lobbet ballen over keeper og til 1-1.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi sa til hverandre at dette føles nesten som å ha vunnet mesterligaen. Dette er sesongens høydepunkt, sier Lene Mykjåland, som sørget for at comebacket var et faktum.

– Vi er forberedt på at det vil bli en tøff kamp i Paris, men vi har et godt utgangspunkt, legger Mykjåland til.

Punkterte kampen

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord.

Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • De norske sliter

  Øystein Bråten (22) er den eneste nordmannen som foreløpig ligger an til å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Han ligger på sjetteplass, de andre nordmennene er ikke blant de 12 beste som går til finalen hittill.

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal