Hopp til innhold

– Det føles som å vinne mesterligaen

LILLESTRØM (NRK): Lillestrøm rundspilte Paris Saint-Germain og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret med en sterk 3-1-seier.

Lillestrøm SK herjet mot Paris Saint-Germain.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Halve jobben er gjort, men det er fantastisk utgangspunkt. Det er et fullt fortjent resultat, sier Emilie Haavi.

– Det er fantastisk moro. Det betyr enormt mye for oss at så mange kommer for å se oss. Vi er jo ikke vant til dette, legger Isabel Herlovsen.

– Vi gruser Paris Saint-Germain. Vi kjører over dem i andre omgang.

Kanarifuglene, som har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, framsto som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Paris Saint-Germain gikk i ledelsen 1-0 i mesterliga-kampen på Åråsen. Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0, og gjestene gikk fortjent til pause på stillingen 1-0.

Våknet i andre omgang.

I andre omgang våknet de gule og sorte. Laget fra Romerike skapt et hav med sjanser, men var ikke kliniske i avslutningsøyeblikket.

Det var før Emilie Haavi ble spilt gjennom.

Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant lagvenningen i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

– Det er en syk kul ramme rundt kampen og når vi klarer å levere på banen i tillegg så er det ekstremt moro, legger målscoreren til.

Lillestrøm

LEKKER SCORING: Emilie Haavi sørget for balanse i regnskapet da hun perfekt lobbet ballen over keeper og til 1-1.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi sa til hverandre at dette føles nesten som å ha vunnet mesterligaen. Dette er sesongens høydepunkt, sier Lene Mykjåland, som sørget for at comebacket var et faktum.

– Vi er forberedt på at det vil bli en tøff kamp i Paris, men vi har et godt utgangspunkt, legger Mykjåland til.

Punkterte kampen

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord.

Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Zuccarello-scoring i Wild-tap

  Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

  Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

  Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

  Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

  pa39-a-fBGA
  Foto: AP
 • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

  Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

  Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

  Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

  Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

  Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

  * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

  * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

  * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Otfs84t2WGM
  Foto: NTB
 • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

  Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

  Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

  Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

  Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

  I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

  West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

  I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

  Leverkusen-jubel mot West Ham
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal