NRK Meny
Normal

– Det føles som å vinne mesterligaen

LILLESTRØM (NRK): Lillestrøm rundspilte Paris Saint-Germain og sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret med en sterk 3-1-seier.

Lillestrøm SK herjet mot Paris Saint-Germain.

Dermed lever i høyeste grad håpet om plass i åttedelsfinalen i mesterligaen.

– Halve jobben er gjort, men det er fantastisk utgangspunkt. Det er et fullt fortjent resultat, sier Emilie Haavi.

– Det er fantastisk moro. Det betyr enormt mye for oss at så mange kommer for å se oss. Vi er jo ikke vant til dette, legger Isabel Herlovsen.

– Vi gruser Paris Saint-Germain. Vi kjører over dem i andre omgang.

Kanarifuglene, som har vært Norges beste kvinnelag de siste sesongene, framsto som en blek utgave av seg selv før pause i torsdagens 16-delsfinalen på Åråsen.

Paris Saint-Germain gikk i ledelsen 1-0 i mesterliga-kampen på Åråsen. Spanske Irene Paredes bredsidet inn 1-0, og gjestene gikk fortjent til pause på stillingen 1-0.

Våknet i andre omgang.

I andre omgang våknet de gule og sorte. Laget fra Romerike skapt et hav med sjanser, men var ikke kliniske i avslutningsøyeblikket.

Det var før Emilie Haavi ble spilt gjennom.

Lene Mykjåland gjorde forarbeidet og fant lagvenningen i god posisjon. Alene med keeper Kiedrzynek satte hun ballen kontrollert i nettet.

– Det er en syk kul ramme rundt kampen og når vi klarer å levere på banen i tillegg så er det ekstremt moro, legger målscoreren til.

Lillestrøm

LEKKER SCORING: Emilie Haavi sørget for balanse i regnskapet da hun perfekt lobbet ballen over keeper og til 1-1.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Åtte minutter før slutt hadde løpssterke Mykjåland sneket seg inni feltet. Midtbaneeleganten møtte innlegget fra Anja Sønstevold perfekt og satte inn 2-1-målet. Da var PSG rystet, og verre skulle det bli.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi sa til hverandre at dette føles nesten som å ha vunnet mesterligaen. Dette er sesongens høydepunkt, sier Lene Mykjåland, som sørget for at comebacket var et faktum.

– Vi er forberedt på at det vil bli en tøff kamp i Paris, men vi har et godt utgangspunkt, legger Mykjåland til.

Punkterte kampen

Tre minutter før full tid kom 3-1. Et innlegg fra nederlandske Sherida Spitse havnet på hodet til midtbanespiller Ingrid Marie Spord.

Plutselig var kampens tredje LSK-spiller et faktum.

Seieren gir naturlig nok LSK et godt utgangspunkt foran returkampen i Paris. Monica Knudsens mannskap har en alle tiders mulighet til å nå åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix
 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før langrennet.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
Sport i dag
NRK Sport direkte: Sport i dag