Lillestrøm ble for sterke for Kvik

Det ble ingen cupbombe i Halden. Lillestrøm vant 2-0 etter scoringer av Petter Vaagan Moen og Anders Østli.

Lillestrøms to mål og intervju med Lillestrøm-spiller Anders Østli etter 2-0 seieren over Kvik Halden i cupens 3. runde.

Se Lillestrøms to mål og intervju med Anders Østli etter kampen. Reporter: Trond Johnsen. Fotograf: Martin Tangen Schmidt.

Kvik Halden stod for en liten cupbombe da de slo ut Sarpsborg 08 i den andre runden.

Men i kveld ble Lillestrøm for sterke og vant til slutt 2-0. Veldig surt, mener Kvik-spiller Jacob Lund.

– De får en straffe som er tvilsom og scorer på en annen dødball. Det er veldig surt, for jeg føler at vi henger godt med og har en sjanse. Det er naturligvis kvalitetsforskjell på lagene, men ikke så stor at det ikke hadde vært mulig for oss å vinne i dag, sier han til Radio Prime Halden etter kampslutt.

Var centimetre unna scoring

Foran 1005 tilskuere på Halden stadion var det nettopp Jacob Lund som fikk den første store sjansen i kveldens kamp.

Unggutten var først på en corner fra Sebastian Eriksen, men headingen strøk få centimetre utenfor stolpen.

– Det var 10-15 cm utenfor. Den kommer jeg til å ligge i senga og tenke på i flere år fremover, sier Lund til Radio Prime.

Kvik hadde flere brukbare sjanser både før og etter pausen, men det var Lillestrøm som tok ledelsen etter 55 minutters spill.

Gjestene fikk et straffespark, som Petter Vaagan Moen plasserte kontant opp i hjørnet til venstre for Kvik-keeper Joacim Heier.

– Det måtte et straffespark til, men vi tar dem også vi. Så er det jo deilig at de sitter i kassa fra Petter, sier Anders Østli til NRK. no etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Kvik Haldens Jacob Lund fikk en stor sjanse til å sende Kvik i føringen mot Lillestrøm etter 40 minutter.

Kvik Haldens Jacob Lund var svært nære å sende hjemmelaget i føringen etter 40 minutter.

– Et nydelig mål

Anders Østli

Lillestrøms midtstopper Anders Østli var fornøyd med seieren etter kampslutt.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Snaut ti minutter før full tid var det nettopp midtstopper Anders Østli som fastsatte sluttresultatet til 2-0 til gjestene. Igjen var Vaagan Moen involvert.

Midtbanespilleren levde opp til kallenavnet «Mjøsas Beckham» da han slo et perfekt hjørnespark inn i 16-meteren til Kvik.

Det kom Østli i full fart og stanget inn den berømte spikeren i kista.

– Det var jo et nydelig 2-0 mål. Det var et bra innlegg fra Petter og det var bare å gå opp og sette hodet på den, smiler Østli, som er fra Fredrikstad.

Dere har vunnet to kamper på rad. Hva betyr det for Lillestrøm?

– Vi har hatt en ganske tung mai, med få poeng, så det er deilig å kunne avslutte på denne måten. Nå tar vi ferie med en litt bedre følelse i kroppen og litt lavere skuldre.

– Kanskje banens beste

For Kvik Halden er cup-eventyret over for denne gang. Det holdt til tredje runde - akkurat som i fjor.

– Vi gjør en god kamp og det blir en god opplevelse. Det er bare surt at restultatet ikke står i stil, sier Jacob Lund, som i det minste kan trøste seg med skryt fra lagkamerat Dardan Mehmeti.

– Jeg må skryte av alle spillerne i dag, og kanskje spesielt av Jacob. Han er kanskje banens beste spiller i dag. Det er en fryd å se på ham.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal