Lillesøster: -Heldig med været!

Lars var heldg med været sier lillesøster Tora.

Tora Berger
Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

- Jeg må gratulere Lars, men han var heldig med været, sier Lars Bergers lillesøster Tora etter å ha sett broren gå inn til VM-gull på 15 kilometer.

Jubelen sto naturlig nok i taket i den norske skiskytterleiren etter at Lars Berger tok gullmedalje uten gevær på ryggen. Ikke bare i den norske leiren, forøvrig - i Lahti, hvor verdenseliten i skiskyting er samlet for første gang siden VM er de aller, aller fleste imponert over Bergers løp. Og mange føler medaljen som litt "sin". Men Tora Berger hadde en klar beskjed da NRK ba henne sende en hilsen til storebror:

- Det var flott, Lars, men du var heldig med været!

- Er du ikke litt streng nå, han gikk da et fantastisk løp?

- Jo, men det hadde vært enda bedre om alle hadde fått gå under like forhold, sier Tora Berger.

Forklaringen

Hun hadde en klar teori om hvorfor broren har blitt så rask på ski:

- Det er sjølsagt fordi han har en lillesøster. Han har alltid hatt behov for å komme seg vekk fra den vesle jenta som limer seg på, ler Tora Berger.

Hennes egen 15 kilometer, i skiskyting, ble ingen stor suksess i dag - med ett tilleggsminutt på tredje skyting endte hun på 14. plass, to minutter bak vinneren Andrea Henkel. Henkel hadde også ett tillegsminutt, og den tyske jenta vant også normaldistansecupen sammenlagt.

Berger ble likevel klart best av de norske. Jori Mørkve (29.plass) var den eneste av de tre andre som klarte verdenscup-poeng. Ann Kristin Flatland og Gunn Margit Andreassen ble henholdsvis nummer 49 og 54.

Torsdag skal mennene gå 20 kilometer i Lahti. I Berger og Ole Einar Bjørndalens fravær er det Frode Andresen, Halvard Hanevold, Hans Martin Gjedrem, Stian Eckhoff, Alexander Os, Egil Gjelland og Magne Thorleiv Rønning som skal forsvare de norske fargene.

Siste nytt

 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Åpner for Østberg i Tour de Ski

  Landslagstrener Ole Morten Iversen sier at Ingvild Flugstad Østberg er i framgang, og at Tour de Ski-deltakelse fortsatt er et realistisk mål.

  Kommende helg går Østberg glipp av nye verdenscupkonkurranser som følge av at hun ikke har oppfylt kravene som stilles i skiforbundets helseattest.

  I et intervju med svenske Aftonbladet sier Iversen samtidig at han håper å se henne tilbake i konkurranse før nyttår.

  – Det går framover. Og så er det et spørsmål om hvor mye framgang helseteamet ønsker. Men Tour de Ski er den første realistiske konkurransen for Ingvild, sier de norske langrennskvinnenes trener.

  Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide 28. desember og avsluttes i Val di Fiemme 5. januar. Østberg er regjerende mester (NTB).

  Ingvild Flugstad Østberg Beito 2019
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal