Normal

Lillesøster: -Heldig med været!

Lars var heldg med været sier lillesøster Tora.

Tora Berger
Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

- Jeg må gratulere Lars, men han var heldig med været, sier Lars Bergers lillesøster Tora etter å ha sett broren gå inn til VM-gull på 15 kilometer.

Jubelen sto naturlig nok i taket i den norske skiskytterleiren etter at Lars Berger tok gullmedalje uten gevær på ryggen. Ikke bare i den norske leiren, forøvrig - i Lahti, hvor verdenseliten i skiskyting er samlet for første gang siden VM er de aller, aller fleste imponert over Bergers løp. Og mange føler medaljen som litt "sin". Men Tora Berger hadde en klar beskjed da NRK ba henne sende en hilsen til storebror:

- Det var flott, Lars, men du var heldig med været!

- Er du ikke litt streng nå, han gikk da et fantastisk løp?

- Jo, men det hadde vært enda bedre om alle hadde fått gå under like forhold, sier Tora Berger.

Forklaringen

Hun hadde en klar teori om hvorfor broren har blitt så rask på ski:

- Det er sjølsagt fordi han har en lillesøster. Han har alltid hatt behov for å komme seg vekk fra den vesle jenta som limer seg på, ler Tora Berger.

Hennes egen 15 kilometer, i skiskyting, ble ingen stor suksess i dag - med ett tilleggsminutt på tredje skyting endte hun på 14. plass, to minutter bak vinneren Andrea Henkel. Henkel hadde også ett tillegsminutt, og den tyske jenta vant også normaldistansecupen sammenlagt.

Berger ble likevel klart best av de norske. Jori Mørkve (29.plass) var den eneste av de tre andre som klarte verdenscup-poeng. Ann Kristin Flatland og Gunn Margit Andreassen ble henholdsvis nummer 49 og 54.

Torsdag skal mennene gå 20 kilometer i Lahti. I Berger og Ole Einar Bjørndalens fravær er det Frode Andresen, Halvard Hanevold, Hans Martin Gjedrem, Stian Eckhoff, Alexander Os, Egil Gjelland og Magne Thorleiv Rønning som skal forsvare de norske fargene.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen