NRK Meny
Normal

Går for finaleplass

Astrid Uhrenholdt Jacobsen går for en finaleplass i morgendagens sprint i ski-VM i Sapporo.

Astrid Urenholdt Jacobsen
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Uhrenholdt Jacobsen er debutant i VM-sammenheng, men er likevel ikke mer beskjeden enn at hun sikter på en topp-plassering.

- Ut ifra hva jeg har prestert til nå i sesongen så ville det være litt feigt å ikke ha som mål å komme til en finale, sier Astrid Urenholdt Jacobsen til NRKsport.

Heming-løperen har en 2.- og 4.-plass fra de to klassiske verdenscupsprintene i Otepää å viser til denne sesongen. Hun var også i en egen klasse da hun utklasset Marit Bjørgen og resten av den norske eliten under NM på Meråker.

- Jeg er litt spent, og alle begynner å lure på hvordan det føles. Jeg har ikke tenkt så mye på det til nå, men jeg håper og tror at det blir en stor opplevelse med mange inntrykk. Det er langt hjemmefra og en veldig spesiell åpning med en sprint hvor man går inn og ut av en hall så det kommer til å bli en stor opplevelse, sier 20-åringen fra Oslo videre.

- Jeg håper derfor at det går bra slik at jeg sitter igjen med en positiv opplevelse, avslutter hun.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal