Går for finaleplass

Astrid Uhrenholdt Jacobsen går for en finaleplass i morgendagens sprint i ski-VM i Sapporo.

Astrid Urenholdt Jacobsen
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Uhrenholdt Jacobsen er debutant i VM-sammenheng, men er likevel ikke mer beskjeden enn at hun sikter på en topp-plassering.

- Ut ifra hva jeg har prestert til nå i sesongen så ville det være litt feigt å ikke ha som mål å komme til en finale, sier Astrid Urenholdt Jacobsen til NRKsport.

Heming-løperen har en 2.- og 4.-plass fra de to klassiske verdenscupsprintene i Otepää å viser til denne sesongen. Hun var også i en egen klasse da hun utklasset Marit Bjørgen og resten av den norske eliten under NM på Meråker.

- Jeg er litt spent, og alle begynner å lure på hvordan det føles. Jeg har ikke tenkt så mye på det til nå, men jeg håper og tror at det blir en stor opplevelse med mange inntrykk. Det er langt hjemmefra og en veldig spesiell åpning med en sprint hvor man går inn og ut av en hall så det kommer til å bli en stor opplevelse, sier 20-åringen fra Oslo videre.

- Jeg håper derfor at det går bra slik at jeg sitter igjen med en positiv opplevelse, avslutter hun.

Siste nytt

 • Tidlig overgangsfrist også neste år

  Klubbene i Premier League stemte i dag for at overgangsvinduet skal stenge før sesongstart også neste sesong, melder BBC. En eksakt dato har ikke blitt satt. I forkant av årets sesong stengte vinduet dagen før sesongåpningen 10. august.

  Premier League - Arsenal v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Eddie Keogh / Reuters
 • Grace Bullen ble verdensmester

  Den norske bryteren Grace Bullen vant U23-finalen i 59-kilosklassen og sikret dermed gull i VM. Bullen vant 5-2 mot motstanderen som slo henne i senior-VM i oktober. I VM-semifinalen ble Bullen utklasset 2-12 av Rong, mens rollene var byttet om torsdag. Den kinesiske bryteren åpnet med 2-1-ledelse, men Bullen hevet seg og vant finalen 5-2.

  WRESTLING-WORLD-FREESTYLE-WOMEN
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Reitan og Krogh europatour-klare

  De norske golfspillerne Kristoffer Reitan (20) og Kristian Krogh Johannessen (23) er klare for europatouren, ifølge Norsk Golf. De avsluttet årets q-school-finale på delt 20. plass, ett slag innenfor kvalifiseringsgrensen. Det betyr også at Reitan ikke lenger har amatørstatus. Sammen med Espen Kofstad blir det dermed tre norske spillere på Europas øverste nivå.

  Kristoffer Reitan golf
  Foto: Marte Nyløkken Helseth / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana