Hopp til innhold

Lewandowski kan spille mot Espanyol

Robert Lewandowski ble utvist i seriekampen mot Osasuna i november før VM-pausen, og var dermed suspendert i flere kamper.

Barcelona anket straffen, og en spansk sportsdomstol har bestemt seg for å se nærmere på saken.

Det betyr at den polske storscoreren får spille lørdagens derby mot Espanyol, mens domstolen diskuterer og venter på en endelig avgjørelse, opplyser Barcelona på sine nettsider.

Robert Lewandowski
Foto: PAU BARRENA / AFP

Siste nytt

 • Warholm har bestemt seg – sesongdebuterer onsdag

  Karsten Warholm innleder utendørssesongen med å løpe 300 meter hekk i Trond Mohn Games på Fana stadion onsdag kveld. Warholm tok beslutningen sammen med trener Leif Olav Alnes etter mandagens treningsøkt.

  – Jeg har trent hardt i Spania og tenker 300 meter hekk er en fin start for å se om farten er på plass. Og selvfølgelig også gøy å få delta på Trond Mohn sitt eget stevne. Rett og slett vanskelig å finne en grunn til å la være, skriver Warholm i en melding til NRK.

  Han legger til:

  – Jeg og sjefen (Leif) tror det kan være en fin gjennomkjøring før 400 hekk-debuten på Bislett.

  Karsten Warholm er både regjerende verdensmester og regjerende olympisk mester, og ikke minst verdensrekordholder, på 400 meter hekk. Hans tøffeste rivaler, Rai Benjamin og Alison dos Santos, har allerede levert knallsterke sesongåpninger og vist at Warholm ikke frå noe gratis i sommerens OL i Paris.

  Med tiden 33,26 er Warholm også den raskeste i verden gjennom tidene på 300 meter. Spørsmålet er om rekorden fra 2021 overlever tirsdagens stevne i Bergen.

  Trond Mohn Games sendes direkte på NRK1 fra kl. 18.00 onsdag.

  Karsten Warholm
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Kashafali løp inn til VM-bronse

  Salum Kashafali (30) måtte se seg slått som tittelforsvarer på 100 meter i para-VM i Japan. Han tok den siste medaljen.

  Bergenseren var i mål på 10,79 og endte 35 hundredeler bak vinneren Skander Djamil Athmani fra Algerie. Bronsen kom i T13-klassen.

  Kashafali ble i fjor verdensmester i den samme klassen. Det greide han selv om han konkurrerte mot utøvere som hadde bedre syn enn ham selv.

  I 2019 tok han VM-gull som T12-løper. To år senere ble det også tittelsuksess på 100-meteren i Paralympics.

  Mandagens bronseløp sikret Norges første medalje i årets para-VM i Kobe.

  Kashafali innehar verdensrekorden på 100 meter for parautøvere med tiden 10,37. Den satte han på Bislett Games i fjor sommer.

  (©NTB)

  Salum Kashafali, Parautøver
  Foto: NTB
 • Roing: Borch til finale om OL-plass

  Kjetil Borch (34) er klar for en siste dragkamp med Norges singlesculler i jakten på nok en OL-deltakelse i roing.

  Veteranen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 6.55,27. De tre beste avanserte til tirsdagens finale.

  Borch ble slått med 2,53 sekunder av rumeneren Mihai Chiruta. Tidligere på dagen var han også nest best i den andre kvartfinalen, mens han søndag tok en heatseier i det innledende forsøket.

  Den siste OL-kvalifiseringen holdes i sveitsiske Luzern. Borch må være en av de to beste i finalen blant dem som ikke allerede er kvalifisert for å ta seg til OL i Paris.

  For tre år siden tok Borch OL-sølv i singlesculler, mens det ble bronse med Olaf Tufte i dobbeltsculler i 2016. Hans første leker var i 2012 i London.

  Norge har allerede kvalifisert fire båter til årets OL og Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett. Dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig imponerte i søndagens kvalifisering og er klare for tirsdagens finale.

  (©NTB)

  Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal