Hopp til innhold
France Soccer Champions League Final
Foto: Frank Augstein / AP

Spansk La Liga 2022/23

 • Uefa klarerer Barcelona for mesterligaspill neste sesong

  Uefa bekreftet at Barcelona får plass i Champions League neste sesong, men at de fortsatt kan gjenåpne etterforskningen av dommerutbetalingene.

  Barcelona vant La Liga forrige sesong, men sto likevel i fare for å miste mesterligaplassen, som er verdt hundrevis av millioner kroner, grunnet den mye omtalte «Caso Negreira»-saken.

  Det er fordi den spanske påtalemyndigheten har siktet Barcelona for korrupsjon etter at storklubben skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner. (NTB)

  Champions Tour Arsenal Barcelona Soccer
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Spansk avis: – Veien åpen for Sørloth-retur til Real Sociedad

  Alexander Sørloth blir høyst trolig hentet inn av Real Sociedad nok en gang, ifølge spansk avis.

  Lokalavisen El Diario Vasco skriver fredag: «Veien ligger åpen for å hente Sørloth – om kort tid blir det offentliggjort at Sørloth er Real Sociedad-spiller».

  Sørloths kontrakt med tyske RB Leipzig løper ut sommeren 2025. «Alexander Sørloth reiste ikke til treningsleiren i Sør-Tyrol. Han kan snakke med andre klubber», het det i meldingen fra Leipzig torsdag.

  Sørloth har ved to anledninger vært innleid til Real Sociedad, og han hadde stor suksess i 2022/23-sesongen med 16 mål.

  Nordmannen var i Real Sociedad også sesongen før.

  (NTB)

  Sp7j4FcKqYI
  Foto: Reuters
 • Pellegrini forlenger med Real Betis

  Chilenske Manuel Pellegrini (69) har signert en ny trenerkontrakt med La Liga-klubben Real Betis. Kontraktslengden er på tre år og varer til sommeren 2026.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  69-åringen tok over Sevilla-klubben sommeren 2020 med stor suksess. Etter tre sesonger i sjefsstolen har Pellegrini blitt den tredje mestvinnende treneren i klubbens historie. Chileneren blant annet ledet klubben til cupseier i 2022.

  Manuel Pellegrini
  Foto: AFP
 • Benítez er Jørgen Strand Larsens nye trener i Celta

  Trenerlegenden Rafael Benítez tar over roret i La Liga-klubben Celta og blir med det Jørgen Strand Larsens nye trener.

  Det bekrefter klubben på Twitter.

  – Celta har kommet til en prinsippavtale med Rafa Benitez om at den Madrid-fødte treneren skal lede laget i dette spesielle året og to sesonger til, skriver klubben.

  Benítez har vært fotballtrener siden 1995 og har en eventyrlig karriere bak seg. Spanjolen har ledet en hel haug med klubber, som blant annet Valencia, Liverpool, Inter, Napoli, Real Madrid, Newcastle og nå sist Everton i 2022. (NTB)

  Premier League Outsiders
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal