Hopp til innhold

Lekne Godset forverret Viking-krisen: – Stakkarslige

Jumboen Viking har sju poeng opp til trygg grunn etter at det mandag ble nok et nederlag. Allerede åtte minutter ut i andre omgang ledet Strømsgodset 4-0.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Viking.

GODSET-JUBEL: Jakob Glesnes jubler for 2-0-målet i Drammens mens Viking-spillerne fortviler. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå ser Viking stakkarslige ut. Dessverre. Å ligge under 4-0 mot laget som ligger nærmest deg på tabellen er brutalt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da Bassel Jradi satte inn sitt andre mål på tre minutter.

– Alle i Stavanger visste før sesongen at det kom til å bli tøft, men at det skulle bli så tøft hadde de ikke sett for seg. Fotballen er brutal. Er du ikke god nok, er du ikke god nok, meldte Rekdal.

Eirik Ulland Andersen brukte kun ti minutter på å sende Strømsgodset i ledelsen på Marienlyst. Jakob Glesnes økte til 2-0 etter en drøy halvtime, og da Bassel Jradi scoret to mål på tre minutter etter pause var kampen i realiteten over.

Frykter ikke sparken

Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro sørget for to reduseringer som pyntet på resultatet, men møtet med Strømsgodset ble nok en nedtur for et Viking-lag som er i alvorlig trøbbel.

– Vi må jobbe hardt og gjøre vårt best for å grave oss ut av dette. Alle kamper blir viktige fremover nå uansett hvem vi møter, men vi ta poeng nå. Vi må være mye bedre om vi skal vinne fotballkamper, sier Viking-trener Ian Burchnall til NRK.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

TUNGT: Viking-trener Ian Burchnall opplever tunge dager i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Frykter du å få sparken?

– Nei, jeg frykter ikke det. Blir man fotballtrener så er slikt en del av gamet. Jeg bruker ikke energi på det.

– Føler du at du har støtte fra klubben og spillerne?

– Ja, alle jeg har snakket med støtter meg. Da vi begynte i januar visste jeg at dette ikke skulle bli lett. Det har vel ikke vært en Viking-trener på 20 år som har hatt null ressurser og bare må bruke unggutter. Jeg har ikke satt klubben i den økonomisk vanskelige situasjonen, men jeg skal forsøke å få oss ut av den, sier Burchnall.

Siste sjanse?

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror Viking må vinne søndagens hjemmekamp mot Kristiansund dersom det skal bli eliteseriefotball i Stavanger også i 2018.

– De er nødt til å vinne den. Ellers rykker Viking ned. Man må ha 32-33 poeng for å klare seg, og da trenger Viking 27-28 poeng på 19 kamper. Det er ingenting som tyder på at de skal klare det, sier Rekdal.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var svært fornøyd med den første timen og brydde seg lite om at gjestene reduserte to ganger mot slutten.

– Jeg er imponert over hvordan spillerne mine fremsto i en trengt situasjon. Vi lå nest sist på tabellen, og de slapp seg løs. Det var mye selvtillit der ute, sier Skullerud.

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Rekordskred i Paris: Verdensrekord på 3000 meter hinder og 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  En snaut time senere på kvelden var det Lamecha Girma som viste seg frem. Etioperen løp tidligere i år inn til verdensrekord på 3000 meter innendørs, med tiden 7.23,81. På samme distanse utendørs, med hinder, var det qatarske Saif Saaeed Shaheen som hadde verdensrekorden med 7.53,63, satt i 2004, før fredagens løp.

  Der løp Girma inn til 7.52,11 og sørget for at det ble en virkelig rekordkveld i Paris.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste