NRK Meny
Normal

Lekne Godset forverret Viking-krisen: – Stakkarslige

Jumboen Viking har sju poeng opp til trygg grunn etter at det mandag ble nok et nederlag. Allerede åtte minutter ut i andre omgang ledet Strømsgodset 4-0.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Viking.

GODSET-JUBEL: Jakob Glesnes jubler for 2-0-målet i Drammens mens Viking-spillerne fortviler. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå ser Viking stakkarslige ut. Dessverre. Å ligge under 4-0 mot laget som ligger nærmest deg på tabellen er brutalt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da Bassel Jradi satte inn sitt andre mål på tre minutter.

– Alle i Stavanger visste før sesongen at det kom til å bli tøft, men at det skulle bli så tøft hadde de ikke sett for seg. Fotballen er brutal. Er du ikke god nok, er du ikke god nok, meldte Rekdal.

Eirik Ulland Andersen brukte kun ti minutter på å sende Strømsgodset i ledelsen på Marienlyst. Jakob Glesnes økte til 2-0 etter en drøy halvtime, og da Bassel Jradi scoret to mål på tre minutter etter pause var kampen i realiteten over.

Frykter ikke sparken

Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro sørget for to reduseringer som pyntet på resultatet, men møtet med Strømsgodset ble nok en nedtur for et Viking-lag som er i alvorlig trøbbel.

– Vi må jobbe hardt og gjøre vårt best for å grave oss ut av dette. Alle kamper blir viktige fremover nå uansett hvem vi møter, men vi ta poeng nå. Vi må være mye bedre om vi skal vinne fotballkamper, sier Viking-trener Ian Burchnall til NRK.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

TUNGT: Viking-trener Ian Burchnall opplever tunge dager i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Frykter du å få sparken?

– Nei, jeg frykter ikke det. Blir man fotballtrener så er slikt en del av gamet. Jeg bruker ikke energi på det.

– Føler du at du har støtte fra klubben og spillerne?

– Ja, alle jeg har snakket med støtter meg. Da vi begynte i januar visste jeg at dette ikke skulle bli lett. Det har vel ikke vært en Viking-trener på 20 år som har hatt null ressurser og bare må bruke unggutter. Jeg har ikke satt klubben i den økonomisk vanskelige situasjonen, men jeg skal forsøke å få oss ut av den, sier Burchnall.

Siste sjanse?

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror Viking må vinne søndagens hjemmekamp mot Kristiansund dersom det skal bli eliteseriefotball i Stavanger også i 2018.

– De er nødt til å vinne den. Ellers rykker Viking ned. Man må ha 32-33 poeng for å klare seg, og da trenger Viking 27-28 poeng på 19 kamper. Det er ingenting som tyder på at de skal klare det, sier Rekdal.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var svært fornøyd med den første timen og brydde seg lite om at gjestene reduserte to ganger mot slutten.

– Jeg er imponert over hvordan spillerne mine fremsto i en trengt situasjon. Vi lå nest sist på tabellen, og de slapp seg løs. Det var mye selvtillit der ute, sier Skullerud.

Siste nytt

 • Flere verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten på Skiforbundets hjemmeside.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal