NRK Meny
Normal

Lekne Godset forverret Viking-krisen: – Stakkarslige

Jumboen Viking har sju poeng opp til trygg grunn etter at det mandag ble nok et nederlag. Allerede åtte minutter ut i andre omgang ledet Strømsgodset 4-0.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Viking.

GODSET-JUBEL: Jakob Glesnes jubler for 2-0-målet i Drammens mens Viking-spillerne fortviler. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå ser Viking stakkarslige ut. Dessverre. Å ligge under 4-0 mot laget som ligger nærmest deg på tabellen er brutalt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da Bassel Jradi satte inn sitt andre mål på tre minutter.

– Alle i Stavanger visste før sesongen at det kom til å bli tøft, men at det skulle bli så tøft hadde de ikke sett for seg. Fotballen er brutal. Er du ikke god nok, er du ikke god nok, meldte Rekdal.

Eirik Ulland Andersen brukte kun ti minutter på å sende Strømsgodset i ledelsen på Marienlyst. Jakob Glesnes økte til 2-0 etter en drøy halvtime, og da Bassel Jradi scoret to mål på tre minutter etter pause var kampen i realiteten over.

Frykter ikke sparken

Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro sørget for to reduseringer som pyntet på resultatet, men møtet med Strømsgodset ble nok en nedtur for et Viking-lag som er i alvorlig trøbbel.

– Vi må jobbe hardt og gjøre vårt best for å grave oss ut av dette. Alle kamper blir viktige fremover nå uansett hvem vi møter, men vi ta poeng nå. Vi må være mye bedre om vi skal vinne fotballkamper, sier Viking-trener Ian Burchnall til NRK.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

TUNGT: Viking-trener Ian Burchnall opplever tunge dager i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Frykter du å få sparken?

– Nei, jeg frykter ikke det. Blir man fotballtrener så er slikt en del av gamet. Jeg bruker ikke energi på det.

– Føler du at du har støtte fra klubben og spillerne?

– Ja, alle jeg har snakket med støtter meg. Da vi begynte i januar visste jeg at dette ikke skulle bli lett. Det har vel ikke vært en Viking-trener på 20 år som har hatt null ressurser og bare må bruke unggutter. Jeg har ikke satt klubben i den økonomisk vanskelige situasjonen, men jeg skal forsøke å få oss ut av den, sier Burchnall.

Siste sjanse?

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror Viking må vinne søndagens hjemmekamp mot Kristiansund dersom det skal bli eliteseriefotball i Stavanger også i 2018.

– De er nødt til å vinne den. Ellers rykker Viking ned. Man må ha 32-33 poeng for å klare seg, og da trenger Viking 27-28 poeng på 19 kamper. Det er ingenting som tyder på at de skal klare det, sier Rekdal.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var svært fornøyd med den første timen og brydde seg lite om at gjestene reduserte to ganger mot slutten.

– Jeg er imponert over hvordan spillerne mine fremsto i en trengt situasjon. Vi lå nest sist på tabellen, og de slapp seg løs. Det var mye selvtillit der ute, sier Skullerud.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal