Hopp til innhold

Lekne Godset forverret Viking-krisen: – Stakkarslige

Jumboen Viking har sju poeng opp til trygg grunn etter at det mandag ble nok et nederlag. Allerede åtte minutter ut i andre omgang ledet Strømsgodset 4-0.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Viking.

GODSET-JUBEL: Jakob Glesnes jubler for 2-0-målet i Drammens mens Viking-spillerne fortviler. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå ser Viking stakkarslige ut. Dessverre. Å ligge under 4-0 mot laget som ligger nærmest deg på tabellen er brutalt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal da Bassel Jradi satte inn sitt andre mål på tre minutter.

– Alle i Stavanger visste før sesongen at det kom til å bli tøft, men at det skulle bli så tøft hadde de ikke sett for seg. Fotballen er brutal. Er du ikke god nok, er du ikke god nok, meldte Rekdal.

Eirik Ulland Andersen brukte kun ti minutter på å sende Strømsgodset i ledelsen på Marienlyst. Jakob Glesnes økte til 2-0 etter en drøy halvtime, og da Bassel Jradi scoret to mål på tre minutter etter pause var kampen i realiteten over.

Frykter ikke sparken

Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro sørget for to reduseringer som pyntet på resultatet, men møtet med Strømsgodset ble nok en nedtur for et Viking-lag som er i alvorlig trøbbel.

– Vi må jobbe hardt og gjøre vårt best for å grave oss ut av dette. Alle kamper blir viktige fremover nå uansett hvem vi møter, men vi ta poeng nå. Vi må være mye bedre om vi skal vinne fotballkamper, sier Viking-trener Ian Burchnall til NRK.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

TUNGT: Viking-trener Ian Burchnall opplever tunge dager i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Frykter du å få sparken?

– Nei, jeg frykter ikke det. Blir man fotballtrener så er slikt en del av gamet. Jeg bruker ikke energi på det.

– Føler du at du har støtte fra klubben og spillerne?

– Ja, alle jeg har snakket med støtter meg. Da vi begynte i januar visste jeg at dette ikke skulle bli lett. Det har vel ikke vært en Viking-trener på 20 år som har hatt null ressurser og bare må bruke unggutter. Jeg har ikke satt klubben i den økonomisk vanskelige situasjonen, men jeg skal forsøke å få oss ut av den, sier Burchnall.

Siste sjanse?

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror Viking må vinne søndagens hjemmekamp mot Kristiansund dersom det skal bli eliteseriefotball i Stavanger også i 2018.

– De er nødt til å vinne den. Ellers rykker Viking ned. Man må ha 32-33 poeng for å klare seg, og da trenger Viking 27-28 poeng på 19 kamper. Det er ingenting som tyder på at de skal klare det, sier Rekdal.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var svært fornøyd med den første timen og brydde seg lite om at gjestene reduserte to ganger mot slutten.

– Jeg er imponert over hvordan spillerne mine fremsto i en trengt situasjon. Vi lå nest sist på tabellen, og de slapp seg løs. Det var mye selvtillit der ute, sier Skullerud.

Siste nytt

 • Iuel med seier, men klarte ikke OL-kravet

  Amalie Iuel (30) sprang fredag inn til seier på tiden 55,47 i et stevne i Slovakia. Dermed klarte hun ikke OL-kravet som var på 54,85. Dette var hennes femte løp etter fødselen for 266 dager siden.

  Hun startet sterkt og før sistesvingen så det lenge ut til at det skulle bli en soleklar seier. På oppløpet så det derimot ut til at 30-åringen stivnet, men før de siste hekkepasseringene skjerpet hun seg og kunne strekke armene over hodet da hun passerte over målstreken.

  30-åringen vant med 12 hundredeler foran italienske Linda Olivieri.

  Torsdag får Iuel en ny sjanse på å klare OL-kravet. Da springer hun på hjemmebane under NRK-sendte Bislett Games. Hvis hun ikke klarer kravet da heller kan hun fortsatt kare seg til OL med fem solide løp under rankingperioden.

  European Championships 2022, day 8, Athletics
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Holter imponerte – franskmann sterkest i hard Tour of Norway-avslutning

  5,5 kilometer, med over 8,7 prosent stigning opp til Gullingen, utgjorde dagens målgang under Tour of Norway. Her viste Axel Laurance (Alpecin – Deceuninck) seg å være sterkest i spurten fra en mindre gruppe. Laurance overtok også ledertrøyen og leder med 12 sekunder. Han tok sin fjerde proffseier i karrieren.

  Ådne Holter, som sykler for Uno-X Mobility, ble beste nordmann på en sjetteplass på fredagens etappe.

  – Jeg vet ikke hvor lenge siden det er jeg har gått så dypt. Det kostet, sier Holter til TV 2 etter målgang.

  Anton Stensby (Team Coop – Repsol), var i et tremannsbrudd gjennom hele dagen. Han prøvde lykken i bånn av bakken, men ble hentet av hovedfeltet rundt halvveis opp den lange avslutningsbakken.

  Det gjenstår to etapper av Tour of Norway som avsluttes i Stavanger på søndag.

  9XWJFADtwVs
  Foto: AFP
 • Djokovic utslått i Genève – tsjekker kan vente for Ruud i finale

  Verdensener Novak Djokovic kom sterkt tilbake etter tap i det første settet, men så ble han utspilt av tsjekkiske Tomas Machac.

  Machac fikk en kjempestart på kampen med 6-4 i første sett, men så slo Djokovic hardt tilbake. Han ga så vidt fra seg poeng i sett nummer to og vant blankt 6-0.

  Dermed hadde serberen initiativet før siste sett, men der leverte Machac sterkt. Han brøt Djokovic til 4-1-ledelse, og tsjekkeren mistet ikke føringen på vei mot seier 6-1.

  I finalen venter enten Casper Ruud eller italienske Flavio Cobolli. De møtes senere fredag.

  Ruud vant ATP 250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  LzH7ukgzXOc
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal