Hopp til innhold

Ranieri tok til tårene etter seieren

Claudio Ranieri gikk av banen med tårer i øynene. «The Foxes» vant igjen, og er nå syv poeng foran Tottenham med fem gjenstående kamper.

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-LEICESTER

SENSASJON: Leicester styrer mot ligagull. Etter dagens seier tok Claudio Ranieri til tårene.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelig for meg å si hva jeg føler inni meg, sier Ranieri til BBC etter kampen.

«We are staying up» runget det over stadion like etter at Jamie Vardy sendte Leicester i ledelsen.

Da sluttsignalet gikk og Leicester-spillerne gikk av banen etter nok en seier, ble det for mye for Ranieri. 64-åringen forlot gressmatta med tårer i øynene.

– Vi må forholde oss rolige, være fokuserte, sterke og fortsette videre. Fansen må fortsette å drømme. Vi har to tøffe hjemmekamper foran oss, og minne oss selv på at vi ikke har oppnådd noe ennå.

Det er kanskje ikke så rart. Nå er «The Foxes» syv poeng foran Tottenham på andreplass med en kamp mer spilt. Med dagens seier styrer Leicester mot et sensasjonelt ligagull.

– Jeg er veldig spent, men vi må vente, avsluttet Ranieri.

Første borteseier mot Sunderland på 21 år

Foran dagens kamp trengte Leicester trengte tolv poeng på de siste seks kampene for å sikre ligagullet. Nå trenger de ni på de siste fem kampene.

Dersom United stikker av med poengene mot Tottenham, holder det å vinne to av de gjenstående kampene for Leicester.

Sist sesong berget Leicester Premier League-plassen nettopp på Stadium of Light med 0-0. De blå vant omvendt møte tidligere i sesongen 4-2, men har ikke vunnet borte mot Sunderland siden 2-1 i 1995.

Britain Soccer Premier League

GODT GREP OM GULLET: N'golo Kante og Leicester må tape tre av de siste fem kampene, mens Tottenham må vinne alle sine kamper hvis «Spurs» skal ha en sjans.

Foto: Scott Heppell / Ap

Leicester ville med seier tangere klubbens toppserierekord med 21 seirer i løpet av en sesong (riktignok med 42 kamper).

Samtidig ville klubben i så fall ta sin femte strake seier, noe laget ikke har klart på øverste nivå siden 1964.

Vardy satte klubbrekord

Jamie Vardy endte ikke bare måltørken sin mot Sunderland. Med sine to scoringer sørget 29-åringen for at Leicester satte klubbrekord for antall scoringer i løpet av en sesong i Premier League.

Aldri før har de blå scoret 56 mål.

– Det er viktig for Vardy å score. Han er vår målscorer og trengte å score mål igjen. Jeg er veldig fornøyd med han, sier Ranieri.

SOCCER-ENGLAND-SUN-LEI/ Sunderland v Leicester City - Barclays Premier League

ENDTE MÅLTØRKEN: På ekte Jamie Vardy-vis sendte 29-åringen Leicester nærmere ligagull.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal