Hopp til innhold

Ranieri tok til tårene etter seieren

Claudio Ranieri gikk av banen med tårer i øynene. «The Foxes» vant igjen, og er nå syv poeng foran Tottenham med fem gjenstående kamper.

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-LEICESTER

SENSASJON: Leicester styrer mot ligagull. Etter dagens seier tok Claudio Ranieri til tårene.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelig for meg å si hva jeg føler inni meg, sier Ranieri til BBC etter kampen.

«We are staying up» runget det over stadion like etter at Jamie Vardy sendte Leicester i ledelsen.

Da sluttsignalet gikk og Leicester-spillerne gikk av banen etter nok en seier, ble det for mye for Ranieri. 64-åringen forlot gressmatta med tårer i øynene.

– Vi må forholde oss rolige, være fokuserte, sterke og fortsette videre. Fansen må fortsette å drømme. Vi har to tøffe hjemmekamper foran oss, og minne oss selv på at vi ikke har oppnådd noe ennå.

Det er kanskje ikke så rart. Nå er «The Foxes» syv poeng foran Tottenham på andreplass med en kamp mer spilt. Med dagens seier styrer Leicester mot et sensasjonelt ligagull.

– Jeg er veldig spent, men vi må vente, avsluttet Ranieri.

Første borteseier mot Sunderland på 21 år

Foran dagens kamp trengte Leicester trengte tolv poeng på de siste seks kampene for å sikre ligagullet. Nå trenger de ni på de siste fem kampene.

Dersom United stikker av med poengene mot Tottenham, holder det å vinne to av de gjenstående kampene for Leicester.

Sist sesong berget Leicester Premier League-plassen nettopp på Stadium of Light med 0-0. De blå vant omvendt møte tidligere i sesongen 4-2, men har ikke vunnet borte mot Sunderland siden 2-1 i 1995.

Britain Soccer Premier League

GODT GREP OM GULLET: N'golo Kante og Leicester må tape tre av de siste fem kampene, mens Tottenham må vinne alle sine kamper hvis «Spurs» skal ha en sjans.

Foto: Scott Heppell / Ap

Leicester ville med seier tangere klubbens toppserierekord med 21 seirer i løpet av en sesong (riktignok med 42 kamper).

Samtidig ville klubben i så fall ta sin femte strake seier, noe laget ikke har klart på øverste nivå siden 1964.

Vardy satte klubbrekord

Jamie Vardy endte ikke bare måltørken sin mot Sunderland. Med sine to scoringer sørget 29-åringen for at Leicester satte klubbrekord for antall scoringer i løpet av en sesong i Premier League.

Aldri før har de blå scoret 56 mål.

– Det er viktig for Vardy å score. Han er vår målscorer og trengte å score mål igjen. Jeg er veldig fornøyd med han, sier Ranieri.

SOCCER-ENGLAND-SUN-LEI/ Sunderland v Leicester City - Barclays Premier League

ENDTE MÅLTØRKEN: På ekte Jamie Vardy-vis sendte 29-åringen Leicester nærmere ligagull.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sportsnyheter

bhBrhSpCV2Q

Conte med stikk etter basketaket: – Flaks jeg ikke så deg

Det ble full klinsj mellom London-lagenes trenere da Chelsea og Tottenham delte poengene på Stamford Bridge. Antonio Conte fortsatte oppgjøret på Instagram.

Siste nytt

 • Frankfurt-direktør bekrefter Hauge-lån: – Den belgiske ligaen er ideell

  Eintracht Frankfurts sportsdirektør Markus Krösche røper at Jens Petter Hauge skal lånes ut til belgiske KAA Gent ut sesongen.

  – I Gent kan Jens Petter spille regelmessig fra start og også internasjonalt. Den belgiske ligaen er ideell fordi den ligner på Bundesliga når det gjelder intensitet og konkurranse, uttalte Krösche til Kicker ifølge Bulinews.

  Hauge ble kjøpt av den tyske storklubben så sent som i sommer etter å ha vært på lån hos dem forrige sesong fra Milan. Nordmannen har notert seg med tre mål og to assist på sine 37 kamper for klubben.

  22-åringen kan debutere for belgierne så tidlig som på torsdag, hvor Gent skal spille kvalifisering til Europa League mot Omonia Nikosia.

  Gent har fått en grei start på sesongen med to seiere og to uavgjort på sine fire første kamper og ligger på 4.-plass i ligaen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • Formel 1-reserve vant Formel E-tittelen

  Belgiske Stoffel Vandoorne vant sin første Formel E-tittel for det avgående Mercedes-laget i sesongens siste løp i Sør-Korea søndag.

  Belgieren vant foran Jaguars Mitch Evans med 33 poeng. Australieren var nødt til å vinne det siste løpet for sesongen for å sikre tittelen, men klarte ikke å bli bedre enn nummer åtte i sesongfinalen.

  Vandoorne kjørte for McLaren i Formel 1 mellom 2016 og 2018. Han er nå reservefører for det britiske Formel 1-laget.

  Mercedes, som tok sin andre strake konstruktørtittel, kunngjorde for et år siden at de vil forlate Formel E for å konsentrere seg om Formel 1.

  South Korea Formula E Auto Racing
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Ruud klatrer to plasser på ATP-rankingen – tangerte bestenoteringen

  Casper Ruud spilte seg opp fra 7.- til 5.-plass på ATP-rankingen etter han tok seg hele veien til semifinalen av ATP 1000-turneringen i Montreal denne uken. Det er en tangering av hans høyeste plassering på rankingen.

  Ruud nærmer seg med stormskritt sitt store idol – Rafael Nadal – som ligger på 3.-plass på rankingen.

  Daniil Medvedev topper rankingen foran tyske Alexander Zverev.

  Snarøya-gutten spiller sin neste turnering allerede denne uken i Cincinnati, Ohio. Der er han seedet som nummer fem, som betyr at han får walkover til andre runde. Der møter han enten italienske Lorenzo Sanogo eller amerikanske Ben Shelton. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste