Ledet sensasjonelt i går, så kom tabbe etter tabbe: – Jeg følte meg full

Kristoffer Reitan (20) sprakk totalt på andre dag av europatourturneringen i Australia.

U.S. Open - Round One

RAKNET: Kristoffer Reitan fikk det ikke til å stemme på dag to i Australia.

Foto: Mike Ehrmann / AFP

– Golf er en merkelig idrett, sier Kristoffer Reitan til NRK noen minutter etter at de 18 hullene var unnagjort på dag to i Australia.

Etter torsdagens superrunde i Perth ledet Reitan hele europatourturneringen ISPS Handa World Super 6 Perth.

20-åringen imponerte med syv under par, og delte dermed ledelsen med filippinske Tabuena. Reitan brukte 65 slag på runden, hans beste i proffkarrieren.

– I dag klaffet det ordentlig. Det er fortsatt mye igjen, og mye kan skje, men det er deilig å se at toppnivået mitt holder til å lede, sa Reitan til norskgolf.no.

Da skulle det i alle fall ikke være noe problem å klare cuten etter dag to. Eller?

Sur trippelbogey: – Følte meg full

– Å ... ja, hei, svarer 20-åringen nøkternt når NRK ringer etter den andre runden.

Han hadde nok helst håpet at norske medier hadde glemt å følge med på golf denne fredagsmorgenen.

For runde to skulle nemlig bli et mareritt for 20-åringen. På de samme hullene der han slo åtte birdies torsdag, ble det hele fem bogeys dagen etter. På hull tre ble det også en begredelig trippelbogey for nordmannen.

– Jeg gjorde en feil som jeg ikke har gjort i hele mitt liv. Det var en bunkerkant som var litt høy, men jeg tenkte at det måtte gå an å få ballen over der. Men jeg traff kanten, og det kosta meg en del slag. Den var tung å svelge, sier Reitan.

– Jeg følte meg omtrent full til tider i dag. Med det mener jeg at alt jeg så, var skurrete, sier han til norskgolf.no.

Det røde, hvite og blå flagget raste nedover resultatlisten, og landet til slutt helt nede på en delt 37. plass – rett over cuten. Fredagsrunden endte med fem over par, totalt to under par.

– Jeg var ikke til stede mentalt, og det er ikke akseptabelt. Det er ekstremt frustrerende, sier han.

U.S. Open - Preview Day 3

US OPEN: Kristoffer Reitan ble i fjor første nordmann til å spille i US Open.

Foto: Ross Kinnaird / AFP

Vanskelige forhold

Noe av grunnen til den dårlige andrerunden var de vanskelige forholdene på banen i Perth.

– I går var det veldig myke forhold og vindstille. Nå spilte jeg på ettermiddagen, og da var det mye hardere og mer vind. Da er det mye vanskeligere, men jeg skal selvsagt ikke gi det all skylden, sier han.

Thomas Pieters

LEDER: Belgiske Thomas Pieters er en av de fire som leder etter dag to.

Foto: Neville Hopwood / AP

Det er firerbanden Panuphol Pittayarat, Ryan Fox, Matthew Griffin og Thomas Pieters som leder etter dag to (8 under par).

I fjor ble Reitan første nordmann som kvalifiserte seg for spill i US Open. Det ble heller ingen suksess. Turneringen avsluttes søndag, men for at Reitan skal få delta der må han være blant de 24 beste etter lørdagens runde.

– Det er absolutt mulig. Jeg må bare se offensivt på det. Jeg spilte en veldig god runde i går, og det er bare om å gjøre å finne tilbake til det, sier han.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal