LeBron i kramper da Spurs slo Heat

San Antonio Spurs slo varmen i dobbel forstand da de tok første stikk mot Miami Heat og vant den første kampen i NBA-finalen 110-95.

LeBron

En tydelig oppgitt og dehydrert LeBron James på benken etter at han måtte gi tapt for varmen i Texas.

Foto: Bob Donnan / Reuters

Manu Ginobil

Manu Ginobili leverte en meget god kamp for San Antonio Spurs og sto for 16 poeng, 11 målgivende pasninger, fem returer og 3 stjålne baller.

Foto: MIKE STONE / Reuters

Det føltes som et slag i magen å se lederen din haltende mot benken på den måten, sa Miami Heat-trener Erik Spoelstra etter kampen til ESPN om øyeblikket da varmen tok LeBron James.

Ventilasjonsanlegget i AT&T Center i San Antonio, Texas kollapset før kampstart. Det førte til nær umenneskelige temperaturer i en hall fullsatt av fans og ti kjemper på gulvet.

– Det var en faktor, vi var alle dehydrerte, men vi måtte bare komme oss igjennom det og vi klarte å finne en seier, sa en andpusten Spurs-stjernen Tim Duncan om varmen i hallen like etter kampslutt.

Tim Duncan plukket 21 poeng og ti returer i løpet av kampen og la med det grunnlaget for Spurs-seier.

Basketsportens kanskje største stjerne LeBron James måtte kaste inn håndkleet i siste periode på grunn av kramper og hjemmelaget utnyttet dette og vant siste periode 36-17.

«Beat the Heat»

LeBron James

Superstjernen LeBron James måtte bæres av banen med kramper.

Foto: ANDY LYONS / Afp

Det er reprise i finalespillet i NBA. For bare åttende gang i historien møtes de samme to lagene i finalen for andre året på rad. Heat og Spurs møttes i fjor også, da gikk Miami Heat og LeBron James seirende ut av finaleduellen.

Lenge så det ut til at de skulle klare å få overtaket i denne best av sju-serien også. Bortelaget fra Miami ledet 78-74 etter tre av fire perioder.

LeBron James ble Heats mestscorende spiller med 25 poeng, men måtte gi tapt for varmen i siste omgang, han spilte totalt bare 33 minutter.

For det var i siste periode at hjemmelaget for alvor «turned up the heat – against the Heat.»

San Antonio Spurs vant sluttspurten i kampen 16-3 og sikret seg dermed en komfortabel seier til slutt, og en het start på finalen i NBA.

Finalen spilles best av sju kamper og fortsetter med andre kamp 8. juni.

Se pressekonferansen med Tim Duncan i San Antonio Spurs og trener for Spurs, Gregg Popovich i videoen under.

Pressekonferansen etter den første finalekampen i NBA mellom Spurs og Heat.

Se pressekonferansen med Tim Duncan i San Antonio Spurs og trener for Spurs, Gregg Popovich.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal