NRK Meny
Normal

LeBron i kramper da Spurs slo Heat

San Antonio Spurs slo varmen i dobbel forstand da de tok første stikk mot Miami Heat og vant den første kampen i NBA-finalen 110-95.

LeBron

En tydelig oppgitt og dehydrert LeBron James på benken etter at han måtte gi tapt for varmen i Texas.

Foto: Bob Donnan / Reuters

Manu Ginobil

Manu Ginobili leverte en meget god kamp for San Antonio Spurs og sto for 16 poeng, 11 målgivende pasninger, fem returer og 3 stjålne baller.

Foto: MIKE STONE / Reuters

Det føltes som et slag i magen å se lederen din haltende mot benken på den måten, sa Miami Heat-trener Erik Spoelstra etter kampen til ESPN om øyeblikket da varmen tok LeBron James.

Ventilasjonsanlegget i AT&T Center i San Antonio, Texas kollapset før kampstart. Det førte til nær umenneskelige temperaturer i en hall fullsatt av fans og ti kjemper på gulvet.

– Det var en faktor, vi var alle dehydrerte, men vi måtte bare komme oss igjennom det og vi klarte å finne en seier, sa en andpusten Spurs-stjernen Tim Duncan om varmen i hallen like etter kampslutt.

Tim Duncan plukket 21 poeng og ti returer i løpet av kampen og la med det grunnlaget for Spurs-seier.

Basketsportens kanskje største stjerne LeBron James måtte kaste inn håndkleet i siste periode på grunn av kramper og hjemmelaget utnyttet dette og vant siste periode 36-17.

«Beat the Heat»

LeBron James

Superstjernen LeBron James måtte bæres av banen med kramper.

Foto: ANDY LYONS / Afp

Det er reprise i finalespillet i NBA. For bare åttende gang i historien møtes de samme to lagene i finalen for andre året på rad. Heat og Spurs møttes i fjor også, da gikk Miami Heat og LeBron James seirende ut av finaleduellen.

Lenge så det ut til at de skulle klare å få overtaket i denne best av sju-serien også. Bortelaget fra Miami ledet 78-74 etter tre av fire perioder.

LeBron James ble Heats mestscorende spiller med 25 poeng, men måtte gi tapt for varmen i siste omgang, han spilte totalt bare 33 minutter.

For det var i siste periode at hjemmelaget for alvor «turned up the heat – against the Heat.»

San Antonio Spurs vant sluttspurten i kampen 16-3 og sikret seg dermed en komfortabel seier til slutt, og en het start på finalen i NBA.

Finalen spilles best av sju kamper og fortsetter med andre kamp 8. juni.

Se pressekonferansen med Tim Duncan i San Antonio Spurs og trener for Spurs, Gregg Popovich i videoen under.

Pressekonferansen etter den første finalekampen i NBA mellom Spurs og Heat.

Se pressekonferansen med Tim Duncan i San Antonio Spurs og trener for Spurs, Gregg Popovich.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal