– Han har blitt slått av en jypling fra Norge

Lavrans Solli hadde hundredelene med seg og slo sjernesvømmer da han i dag kvalifiserte seg til sitt livs første VM-finale på langbane.

Lavrans Solli til finale

FINALEKLAR: Lavrans Solli kvalifiserte seg til VM-finale på 50 meter rygg.

Av og til er en millimeter nok, sang Anne Grete Preus i sin tid, og det mantraet hadde Lavrans Solli tydeligvis trykket til bryst.

– Sånn er det i toppidretten. Denne gangen var hundredelene på hans side. Vi har vært veldig fornøyde med at det har gått til vår fordel, sa landslagssjef Petter Løvberg til NRK etter å ha sett Lavrans Solli svømme inn til VM-finale.

På 50 meter rygg var nemlig marginene på Sollis side. Både i innledende og semifinalen gikk nordmannen videre med ett hundredels margin.

– Det var en god safing til finalen. Jeg har god kontroll på heatet, spøkte han etter å kommet ut av VM-bassenget.

Lavrans Solli snakker etter å ha kommet til finale.

Se hva Lavrans Solli hadde å si etter å ha svømt seg til VM-finale.

– Alt kan skje i en finale

I semifinalen svømte Solli inn på tiden 24,93, og ble nummer fire i sitt heat. Tiden er også ny norgesrekord.

– Løpet i dag er heller ikke helt optimalt, så det er bra vi får enda en sjanse i morgen. Nå er det bare å fintune enda mer, og håpe at tiden blir bedre. I en finale kan alt skje, sa Solli som skulle hjem.

Ny norsk svømmer i VM-finale

SWIM-WORLD

SKUFFET: Jeremy Stravius tapte med ett hundredel for Lavrans Solli og må se VM-finalen fra tribuneplass.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

– Han måtte slå en stor svømmer, og han slo (Jeremy red. anm) Stravius. Se på Stravius, han er skuffet. Han har blitt slått av en jypling fra Norge. Sånn går det når du ikke er skjerpet, sa NRKs svømmeekspert Aleksander Hetland etter å ha sett Solli svømme seg til VM-finale.

Stravius er ingen hvemsomhelst. Franskmannen har både OL og VM-gull på stafett, og tok også individuelt VM-gull på 100 meter rygg i 2011.

Dermed får Norge sin andre svømmer i en VM-finale i dette VM. Finalen svømmes søndag kveld.

Henrik Christiansen kvalifiserte seg som kjent til finalen på 800 meter fri, der han ble nummer fem.

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal