Larvik-treneren: – Jeg hadde da heller ikke forestilt meg at vi skulle tape dette

Ole Gustav Gjekstad gikk ikke av skaftet selv om Larvik var sin semifinalemotstander knusende overlegen og vant med ni mål. I morgen kan de vinne mesterligaen.

Anja Hammerseng-Edin

Knuste semifinalemotstanderen: Anja Hammerseng-Edin og resten av Larvik-laget feide motstanden av banen

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Dette var en kamp jeg aldri hadde forestilt meg at vi skulle tape, sa Larviks trener Ole Gustav Gjekstad etter 31-22 i mesterliga-semifinalen mot Dinamo Volgograd.

Det var de da aldri i nærheten av å gjøre heller. Etter 16-13 ved pause, tettet Larvik nesten helt igjen bak og vant med ni mål.

– Vi er hakket bedre. Men jeg visste at vi kunne tape hvis vi ikke gjorde jobben vår, sier Gjekstad til NRK. – Jeg er meget fornøyd med at forsvaret og målvaktsspillet fungerer som det gjorde, spesielt etter pause.

– Hadde vært surt med bronsefinale

Linn Kristin Riegelhuth Koren

Linn Kristin Riegelhuth Koren scoret ni av Larviks mål

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– I pausen snakket vi om dette, og fikk litt mer helhet i forsvarsspillet. Da gav vi dem litt dårligere tid i angrep, og de ble mer slitne.

– Det klassiske spørsmålet: Hvordan føles det å være i en mesterligafinale.

Gjekstad er ikkje kjent for å ta av i gledesrop og store ord. Det gjør han ikke nå heller.

– Det føles godt. Det hadde vært fryktelig surt å skulle spille om tredjeplassen i morgen, sier Larvik-treneren.

– Dette var helt fantastisk. Det er en kjempeinnsats av hele laget, jublet Marit Malm Frafjord etter at finaleplassen var sikret på en suveren måte.

Hun visste at de måtte ta seg av de russiske skytterne.

– Ble litt krig

– Dinamo er kanskje det europeiske laget som har de beste skytterne. Man skal ikke bare stoppe en, man skal stoppe mange. Det klarte vi bra, spesielt i andre omgang da de begynte å bli trøtte, sier hun.

– Det ble litt krig utpå der. Men det var som ventet. Vi har øvd oss i flere uker på å stoppe armer og presse skudd. Og vi fikk dem litt ut av stilen til slutt. Da fikk vi til kontringene også, og nå er vi i finalen, sa Nora Mørk til NRK.

Hun åpnet med fire stolpetreff. Siden gikk det bedre, og hun scoret fire ganger.

– Ja, jeg satt med en følelse av at de andre scoret og scoret mens jeg bare bommet. Men det er glemt nå, sier Mørk.

Redningsprosent på nesten 50

Sandra Toft

Sandra Toft leverte målvaktspill av toppklasse og hadde en redningsprosent på nesten 50

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Jeg hadde nesten ikke noe å gjøre i andre omgang. Forsvaret var tett, sa målvakt Sandra Toft. Hun slapp inn bare ni mål etter pause.

Men hun løste likevel de oppgavene hun fikk, med en redningsprosent på nesten femti.

Linn Kristin Koren Riegelhuth førte an i Larviks parademarsj med sine ni mål. I tillegg brente hun et straffekast.

– Det er er så gøy. Vi er i finalen. Yess! jublet hun etter kampslutt. – Nå må jeg bare ut av denne hallen for å gire meg ned, sa hun.

Larvik var i de flestes øyne storfavoritt før kampen. Selv var de ikke helt enige i det – men det viste seg at det stemte.

De tok ledelsen i kampens andre minutt og så seg aldri tilbake. Ved pause ledet Larvik 16-13, og kjørte over russerne og bare økte ledelsen hele veien i andre omgang. Det var klasseforskjell i denne semifinalen.

Les: Den uslåelige kombinasjonen

Finale i morgen

Finalen spilles i morgen. Da møter Larvik Buducnost Podgorica, som slo Vardar Skopje 27-17 i den andre semifinalen.

Larvik vant mesterligaen i 2011. Fire år seinere er det bare ett hinder igjen før de klarer det en gang til.

– Og vi er enda mer forberedt på en enda mer fysisk tøff kamp i morgen, uansett hvem vi møter, sier Anja Hammerseng-Edin.

– Vi er i en mesterligafinale. Det er dette vi har jobba for i år, jubler hun.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal