NRK Meny
Normal

Den uslåelige kombinasjonen

KOMMENTAR: En danske som elsker slå Norge, en annen danske som skal redde Larvik, en usedvanlig vilje til å vinne og grisete montenegrinere. Det er ingrediensene i «Final Four» i mesterligaen.

Larvik

– Hvis Larvik beholder samme viljen de har hatt gjennom hele sesongen, vinner de, mener artikkelforfatteren

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Lysten til å vinne. Det er det som gjør at jeg tror Larvik løfter mesterligatrofeet søndag. Det og Nora Mørk. Kombinasjonen er uslåelig. Larvik er ubeseiret så langt i mesterligaen.

Det er smått imponerende. I et år hvor klubben har vært alt annet enn imponerende på andre områder. Økonomisk rot, mistenkelige avtaler og et styret som har blitt kalt udugelige – midt opp i alt dette har Larvik-jentene fosset gjennom mesterligaen og er klar for Final Four.

Og det som er tydelig er at man har sett hvor lyst dette laget har til å vinne.

Gang på gang. Spesielt i år.

Må levere

Mørk

Nora Mørk er Larviks topscorer, og er en av dem Larvik er avhengig av

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Gro Hammerseng Edin har selv blogget fra Budapest. Hun virker nesten overrasket. Over lysten og driven de har hatt som lag i år. Vi som følger håndball tett, vet at Nora Mørk må levere. Mange mål. Sandra Toft må stå glimrende i mål. Gro Hammerseng Edin må styre laget.

Men mest av alt må de ha den samme viljen de har hatt gjennom hele året.

Da vinner de. Ingen tvil.

Det er nok av folk som vil hindre Larvik.

– De er grisete

Christina Neagu er kvinnehåndballs store stjerne. For en spiller! 92 mål har hun så langt i mesterligaen. Toppscorer. Nora Mørk har 84, klart mest av Larvik-spillerne.

Neagus storspill er likevel kanskje ikke det verste Larvik møter hvis Budocnost blir finalemotstander. De er grisete, noe Nora Mørk også har sagt. Det er ikke håndball når man møter dem - det er krig.

Det handler om å være smart. Velge når man skal krige. Og løpe fra de.

Litt som på en folksom t-bane i Budapest. Press deg på, men når mannen du kjemper om plassen med er to meter høy og 50 kilo tyngre. Velg når du skal krige. Løp. Selvlært.

Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Pytlick igjen

Jan Pytlick

Jan Pytlick er mannen som elsker å slå Norge. Han leder Vardar som kan komme til å møte Larvik i finalen

Foto: DMITRI LOVETSKY / Ap

Den danske, velkjente håndballtreneren Jan Pytlick er her. Med sin klubb Vardar. Mannen som elsker å slå Norge. Nå har han sjansen igjen. Og laget han har tatt over etter han fikk sparken som dansk landslagssjef etter åttendeplass i desember – i nettopp Ungarn – det er et godt lag. Det kan fort bli Vardar mot Larvik i finalen. Det blir steintøft. Pytlick kjenner Larvik meget godt og vet hvordan han skal stoppe de.

Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Men jeg klarer ikke å se at det blir Dinamo Volgograd. Man klarer ikke å se Larvik ryke ut i semifinalen. De skal være bedre. Men de skulle også være bedre enn Vipers Kristiansand. Og det var de – over to kamper, men uten å overbevise.

Larvik går til finalen

En dårlig generalprøve gir en god premiere.

Over to kamper mot Vipers ga Larvik en grei generalprøve. Nå håper man på en mer enn grei premiere for alt annet enn godt vil sende de kjapt ut av turnerningen.

Først skal det spilles bronsefinale eventuelt. Men off. Det vil være en enorm nedtur!

Det skjer ikke. Larvik går til finalen.

Der kan alt skje – men husk. Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal