Den uslåelige kombinasjonen

KOMMENTAR: En danske som elsker slå Norge, en annen danske som skal redde Larvik, en usedvanlig vilje til å vinne og grisete montenegrinere. Det er ingrediensene i «Final Four» i mesterligaen.

Larvik

– Hvis Larvik beholder samme viljen de har hatt gjennom hele sesongen, vinner de, mener artikkelforfatteren

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Lysten til å vinne. Det er det som gjør at jeg tror Larvik løfter mesterligatrofeet søndag. Det og Nora Mørk. Kombinasjonen er uslåelig. Larvik er ubeseiret så langt i mesterligaen.

Det er smått imponerende. I et år hvor klubben har vært alt annet enn imponerende på andre områder. Økonomisk rot, mistenkelige avtaler og et styret som har blitt kalt udugelige – midt opp i alt dette har Larvik-jentene fosset gjennom mesterligaen og er klar for Final Four.

Og det som er tydelig er at man har sett hvor lyst dette laget har til å vinne.

Gang på gang. Spesielt i år.

Må levere

Mørk

Nora Mørk er Larviks topscorer, og er en av dem Larvik er avhengig av

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Gro Hammerseng Edin har selv blogget fra Budapest. Hun virker nesten overrasket. Over lysten og driven de har hatt som lag i år. Vi som følger håndball tett, vet at Nora Mørk må levere. Mange mål. Sandra Toft må stå glimrende i mål. Gro Hammerseng Edin må styre laget.

Men mest av alt må de ha den samme viljen de har hatt gjennom hele året.

Da vinner de. Ingen tvil.

Det er nok av folk som vil hindre Larvik.

– De er grisete

Christina Neagu er kvinnehåndballs store stjerne. For en spiller! 92 mål har hun så langt i mesterligaen. Toppscorer. Nora Mørk har 84, klart mest av Larvik-spillerne.

Neagus storspill er likevel kanskje ikke det verste Larvik møter hvis Budocnost blir finalemotstander. De er grisete, noe Nora Mørk også har sagt. Det er ikke håndball når man møter dem - det er krig.

Det handler om å være smart. Velge når man skal krige. Og løpe fra de.

Litt som på en folksom t-bane i Budapest. Press deg på, men når mannen du kjemper om plassen med er to meter høy og 50 kilo tyngre. Velg når du skal krige. Løp. Selvlært.

Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Pytlick igjen

Jan Pytlick

Jan Pytlick er mannen som elsker å slå Norge. Han leder Vardar som kan komme til å møte Larvik i finalen

Foto: DMITRI LOVETSKY / Ap

Den danske, velkjente håndballtreneren Jan Pytlick er her. Med sin klubb Vardar. Mannen som elsker å slå Norge. Nå har han sjansen igjen. Og laget han har tatt over etter han fikk sparken som dansk landslagssjef etter åttendeplass i desember – i nettopp Ungarn – det er et godt lag. Det kan fort bli Vardar mot Larvik i finalen. Det blir steintøft. Pytlick kjenner Larvik meget godt og vet hvordan han skal stoppe de.

Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Men jeg klarer ikke å se at det blir Dinamo Volgograd. Man klarer ikke å se Larvik ryke ut i semifinalen. De skal være bedre. Men de skulle også være bedre enn Vipers Kristiansand. Og det var de – over to kamper, men uten å overbevise.

Larvik går til finalen

En dårlig generalprøve gir en god premiere.

Over to kamper mot Vipers ga Larvik en grei generalprøve. Nå håper man på en mer enn grei premiere for alt annet enn godt vil sende de kjapt ut av turnerningen.

Først skal det spilles bronsefinale eventuelt. Men off. Det vil være en enorm nedtur!

Det skjer ikke. Larvik går til finalen.

Der kan alt skje – men husk. Det er nok av folk som vil stoppe Larvik.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal