NRK Meny
Normal

– Fallhøyden er alltid stor for Larvik

BUDAPEST (NRK): Larvik har gått ubeseiret gjennom mesterligaen, og de fleste spår at dagens russiske motstander i semifinalen blir en lett match - noe de selv er helt uenig i.

nora

Nora Mørk er Larviks store scoringsmaskin, og er én av tre Larvik-spillere som fikk en plass på All Star-laget i mesterligaen i år. De to andre var keeper Sandra Toft og kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg er ikke enig i at vi er store favoritter i denne kampen. Selv om vi har vunnet alle kampene i år, har vi ikke cruiset gjennom dem, sier Nora Mørk.

Larvik-spillerne passer på å holde beina på jorden etter en sesong som så langt har vært så å si perfekt.

Det norske laget har gått ubeseiret gjennom hele mesterligaen, og kan bli det første laget som vinner turneringen uten et eneste tap på veien.

Forventningspress

De må bare vinne lørdagens semifinale mot russiske Dinamo Volgograd i Budapest først - et lag de fleste mener Larviks stjernegalleri skal slå uten problemer.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle sier det. Når vi snakker om semifinale i mesterligaen, er det bare gode lag igjen, sier Karoline Dyre Breivang.

ole

Trener Ole Gustav Gjekstad gir seg etter denne sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Larvik har i en årrekke vært i en egen klasse i den hjemlige ligaen, men de møter fortsatt tøff motstand internasjonalt.

De har vunnet turneringen en gang før, i 2011, og tapte finalen for to år siden. I fjor ble det en skuffende mesterliga-sesong da det sa stopp for Larvik allerede etter hovedrunden.

Avtroppende Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier han likevel kjenner på forventningspresset.

– Fallhøyden er alltid stor for Larvik. De fleste forventer at vi skal være helt der oppe. Det gjør vi også. Men jeg tror selvsagt vi kan vinne dette, sier han.

Individualister

Dinamo Volgograd spiller håndball på en litt annen måte enn den man er mest vant til i Norge.

– De spiller en litt typisk russisk håndball, med masse individuelle satsinger, dueller én mot én. De har noen av de beste individuelle spillerne i verden. Det er tøft å møte sånne. Vi er nok bedre på å spille i system, og vi har en plan for hvordan vi skal slå dem, sier Gjekstad.

Varder Skopje og Buducnost Podgorica møtes i den andre semifinalen. Finalen i mesterligaen spilles allerede søndag.

Semifinalen spilles kl. 14.15 lørdag og vises på Viasat.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal