– Fallhøyden er alltid stor for Larvik

BUDAPEST (NRK): Larvik har gått ubeseiret gjennom mesterligaen, og de fleste spår at dagens russiske motstander i semifinalen blir en lett match - noe de selv er helt uenig i.

nora

Nora Mørk er Larviks store scoringsmaskin, og er én av tre Larvik-spillere som fikk en plass på All Star-laget i mesterligaen i år. De to andre var keeper Sandra Toft og kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg er ikke enig i at vi er store favoritter i denne kampen. Selv om vi har vunnet alle kampene i år, har vi ikke cruiset gjennom dem, sier Nora Mørk.

Larvik-spillerne passer på å holde beina på jorden etter en sesong som så langt har vært så å si perfekt.

Det norske laget har gått ubeseiret gjennom hele mesterligaen, og kan bli det første laget som vinner turneringen uten et eneste tap på veien.

Forventningspress

De må bare vinne lørdagens semifinale mot russiske Dinamo Volgograd i Budapest først - et lag de fleste mener Larviks stjernegalleri skal slå uten problemer.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle sier det. Når vi snakker om semifinale i mesterligaen, er det bare gode lag igjen, sier Karoline Dyre Breivang.

ole

Trener Ole Gustav Gjekstad gir seg etter denne sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Larvik har i en årrekke vært i en egen klasse i den hjemlige ligaen, men de møter fortsatt tøff motstand internasjonalt.

De har vunnet turneringen en gang før, i 2011, og tapte finalen for to år siden. I fjor ble det en skuffende mesterliga-sesong da det sa stopp for Larvik allerede etter hovedrunden.

Avtroppende Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier han likevel kjenner på forventningspresset.

– Fallhøyden er alltid stor for Larvik. De fleste forventer at vi skal være helt der oppe. Det gjør vi også. Men jeg tror selvsagt vi kan vinne dette, sier han.

Individualister

Dinamo Volgograd spiller håndball på en litt annen måte enn den man er mest vant til i Norge.

– De spiller en litt typisk russisk håndball, med masse individuelle satsinger, dueller én mot én. De har noen av de beste individuelle spillerne i verden. Det er tøft å møte sånne. Vi er nok bedre på å spille i system, og vi har en plan for hvordan vi skal slå dem, sier Gjekstad.

Varder Skopje og Buducnost Podgorica møtes i den andre semifinalen. Finalen i mesterligaen spilles allerede søndag.

Semifinalen spilles kl. 14.15 lørdag og vises på Viasat.

Siste nytt

 • – City byr 1,2 milliarder for Kane

  Store nyheter fra balløya mandag: Manchester City skal ha lagt inn et bud på 100 millioner pund på Tottenham-måltyven Harry Kane.

  Det er solide Sky Sports som hevder å kjenne til at de regjerende Premier League-mesterne jobber med å signere målmaskinen som i øyeblikket spiller EM med England.

  Også den britiske storavisen The Guardian melder om budet Tottenham skal ha mottatt fra City-leiren.

  Ifølge begge mediene har ikke Tottenham noen planer om å godta tilbudet som har havnet på styreformann Daniel Levys bord. Han skal ha et klart ønske om å beholde Kane også neste sesong.

  Manchester City skal samtidig være åpne for å inkludere spillere i avtalen det nå jobbes med.

  Toppscorer

  27-årige Kane ble toppscorer i Premier League sist sesong. Han endte på 23 fulltreffere. Nylig meldte flere medier at spissen har gitt Tottenham-ledelsen beskjed om at han ønsker å forlate klubben i sommer.

  Britain England Scotland Euro 2020 Soccer
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Fifa svarer på NFFs boikott-nei

  Søndag ble det avgjort på Norges Fotballforbunds ekstraordinære kongress at Norge ikke skal boikotte 2022-VM i Qatar.

  Det internasjonale fotballforbundet Fifa truet NFF med fire konkrete sanksjoner ved en eventuell boikott, men slik ble det altså ikke.

  Fifa reagerer slik på nei-avgjørelsen i Norge:

  – Fifa ønsker avgjørelsen som falt på det norske fotballforbundets ekstraordinære kongress velkommen, og ser frem til å fortsette samspillet med NFF i denne viktige saken, skriver Fifa i en uttalelse til NRK mandag.

  368 støttet NFF i nei til boikott, 121 stemte ja.

  Samtidig som NFF fikk medhold i nei til boikott, ble det vedtatt at NFF instrueres til å legge fram sterk kritikk mot Fifa fra talerstolen på neste års kongress.

  Vedtaket slår fast at kritikken fra NFF skal rettes fra talerstolen på neste Fifa-kongress.

  NRK har tilbudt Fifa å kommentere den kommende NFF-kritikken, men har i skrivende stund ikke fått svar på vårt oppfølgingsspørsmål.

  Fifa skriver til NRK at de skal jobbe for å bedre menneskerettighetene i Qatar uavhengig av hva NFF-forbundstinget hadde kommet frem til.

  – Fifa har, sammen med de som skal arrangere turneringen i Qatar, jobbet intenst de siste årene for å implementere et strategisk program med konkrete tiltak for å ivareta arbeiderne som jobber opp mot VM. I tillegg har vi jobbet for å bidra til brede reformprosesser i landet. Vi er fullstendig forpliktet til å fortsette engasjementet og dialogen for å adressere de utfordringer som gjenstår og sikre at 2022-VM setter et varig sosialt fotavtrykk i landet. Fifa vil også fortsette å holde medlemsnasjonene våre informert om dette arbeidet og forblir åpne for å diskutere de forslag de måtte ha for å gjøre arbeidet vårt mer effektivt, skriver Fifa til NRK.

  Fotball-VM spilles i Qatar fra 21. november til 18. desember 2022 og er svært omdiskutert.

  P.S: På denne temasiden kan du lese alt om Qatar-debatten som har rast i Norge det siste halvåret.

  VQCAnFvR34c
  Foto: Norges Fotballforbund / NTB
 • Çalhanoglu på vei til erkerival

  Hakan Çalhanoglu forlater AC Milan som bosmanspiller og går gratis til erkerivalen Inter. Det bekrefter den tyrkiske stjernen mandag.

  Calhanoglu og Tyrkia røk ut av EM søndag kveld da de tapte deres tredje strake kamp i turneringen med et 1-3-tap mot Sveits. Nå returnerer stjernespilleren til Milano, men ikke for å spille for Milan, klubben han har vært i siden 2017.

  – Jeg har blitt enig med Inter. Jeg reiser til Milano i morgen og signerer kontrakten, sier Calhanoglu til tyrkiske trtspor.

  Hakan Çalhanoglu
  Foto: Str / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal