– Fallhøyden er alltid stor for Larvik

BUDAPEST (NRK): Larvik har gått ubeseiret gjennom mesterligaen, og de fleste spår at dagens russiske motstander i semifinalen blir en lett match - noe de selv er helt uenig i.

nora

Nora Mørk er Larviks store scoringsmaskin, og er én av tre Larvik-spillere som fikk en plass på All Star-laget i mesterligaen i år. De to andre var keeper Sandra Toft og kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg er ikke enig i at vi er store favoritter i denne kampen. Selv om vi har vunnet alle kampene i år, har vi ikke cruiset gjennom dem, sier Nora Mørk.

Larvik-spillerne passer på å holde beina på jorden etter en sesong som så langt har vært så å si perfekt.

Det norske laget har gått ubeseiret gjennom hele mesterligaen, og kan bli det første laget som vinner turneringen uten et eneste tap på veien.

Forventningspress

De må bare vinne lørdagens semifinale mot russiske Dinamo Volgograd i Budapest først - et lag de fleste mener Larviks stjernegalleri skal slå uten problemer.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle sier det. Når vi snakker om semifinale i mesterligaen, er det bare gode lag igjen, sier Karoline Dyre Breivang.

ole

Trener Ole Gustav Gjekstad gir seg etter denne sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Larvik har i en årrekke vært i en egen klasse i den hjemlige ligaen, men de møter fortsatt tøff motstand internasjonalt.

De har vunnet turneringen en gang før, i 2011, og tapte finalen for to år siden. I fjor ble det en skuffende mesterliga-sesong da det sa stopp for Larvik allerede etter hovedrunden.

Avtroppende Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad sier han likevel kjenner på forventningspresset.

– Fallhøyden er alltid stor for Larvik. De fleste forventer at vi skal være helt der oppe. Det gjør vi også. Men jeg tror selvsagt vi kan vinne dette, sier han.

Individualister

Dinamo Volgograd spiller håndball på en litt annen måte enn den man er mest vant til i Norge.

– De spiller en litt typisk russisk håndball, med masse individuelle satsinger, dueller én mot én. De har noen av de beste individuelle spillerne i verden. Det er tøft å møte sånne. Vi er nok bedre på å spille i system, og vi har en plan for hvordan vi skal slå dem, sier Gjekstad.

Varder Skopje og Buducnost Podgorica møtes i den andre semifinalen. Finalen i mesterligaen spilles allerede søndag.

Semifinalen spilles kl. 14.15 lørdag og vises på Viasat.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal