Hopp til innhold

Risikerte å miste jobben før han hadde begynt – måtte ringe rundt for å skaffe klubben penger

– Ja, her har alle vært med på å bidra, sier Larviks påtroppende trener Geir Oustorp etter at klubben samlet inn nok penger til å unngå konkurs.

 Geir Oustorp

TRENER: Geir Oustorp tar over 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det så bekmørkt ut for Larvik Håndballklubb, men klubben fikk inn tre millioner på ei uke, og unngår konkurs med et nødskrik. Det var VG som først meldte om redningsaksjonen som gikk i boks.

– Jeg har ringt, vært i formannskapet og forsøkt å få folk til å kjøpe Larvik-pakka, sier Oustorp til NRK.

– Og jeg er glad vi nå har fått ryddet opp i gammel moro.

– Vanvittig

Geir Oustorp er ansatt som trener for Larvik for neste sesong, men risikerte å stå uten jobb før han hadde begynt. Derfor deltok også han aktivt for å redde klubben.

– Ja, nå slipper vi konkurs, bekrefter styreleder Cathrine Svendsen overfor NRK.

– Tre millioner på en uke. Det er vanvittig, rett og slett.

Klubben var i akutt pengenød, og stod i fare for å måtte legge driften helt ned med umiddelbar virkning. På saklisten til det ekstraordinære årsmøtet onsdag stod avvikling av klubben.

Nå er ikke det aktuelt lenger.

Lokal støtte

Geir Oustorp

PÅ TELEFON: Også påtroppende trener Geir Oustorp måtte trå til i jobben med å få inn penger til Larvik. Nå ser han lyst på neste sesong

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Svendsen sier at det er lokalt initiativ først og fremst som har støttet klubben.

– Det er både lokale bedrifter og privatpersoner som har kjøpt den såkalte Larvik-pakken, sier Svendsen.

– I tillegg har noen eksisterende sponsorer bidratt litt ekstra, og noen gamle sponsorer som har blitt med igjen. Engasjementet har vært het utrolig. Det er helt tydelig at Larvik-folk ikke vil at håndballklubben skal bli borte.

Nå blir det en utfordring å legge løpet og bruke de innsamlede pengene på en slik måte at man ikke opplever denne situasjonen igjen.

– Det blir en svær jobb som vi er i gang med allerede. Vi må få flere folk i hallen, og vi må synliggjøre at produktet vårt er interessant å se på. Jentene våre har overprestert denne sesongen, og de fleste av dem er unge og har mange gode år foran seg, sier Svendsen.

Utskiftinger

– Nå kan vi fortsette med jobben vi var begynt på, men som vi har satt litt på pause de siste ukene. Det har ikke vært optimalt, men jeg er glad vi kan fortsette sier Oustorp.

Han ble ansatt som ny trener allerede før jul, med virkning fra kommende sesong. Han har 16 jenter på kontrakt fra 1. juni. Blant dem er Mari Molid, som returnerer til Larvik etter tre år i danske Randers.

Nå kan Larvik se fram til returkampen i semifinalen i sluttspillet. Motstander er Storhamar, som ble slått med hele 41–32 i bortekampen.

Vipers-Larvik

TAPTE: Larvik HK måtte se seg slått av Vipers Kristiansand i serien.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP
 • Strand Larsen-scoring mot Barcelona

  Jørgen Strand Larsen så lenge ut til å bli matchvinner mot gigantklubben Barcelona lørdag kveld.

  Den norske landslagsspilleren sendte ballen elegant i det lengste hjørnet bak Marc-André ter Stegen etter 19 minutter og ga gjestene 1-0.

  Dette var Strand Larsen andre mål for klubben denne sesongen.

  Like før pause var han nære å doble ledelsen, men denne gangen fikk Barcelona-keeperen stoppet headingen med en imponerende redning.

  Den norske 23-åringen ble byttet ut etter 65 minutter. Etterpå tok det helt av på Camp Nou.

  Først økte Anastasios Douvikas ledelsen for Celta Vigo, men med en enorm sluttspurt snudde Barcelona til seier.

  Først scoret stjernespissen Robert Lewandowski to ganger på fire minutter, før Joao Cancelo sikret seieren i det 89. minutt.

  deUMxRG0jSU
  Foto: AP
 • Marerittrekken fortsetter for Stabæk

  Bob Bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som Stabæk-trener. Lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo Aalesund i Eliteserien.

  Dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som Stabæk-trener. Stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass.

  Det var Aalesund som kom best ut fra startblokkene da Erlend Segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. Scoringen kom etter at Isak Pettersson måtte gi retur på et skudd fra Martin Ramsland, som Markus Karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer Segberg.

  Vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da Kaloyan Kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen.

  – Den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. Vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor TV 2 i pausen.

  Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var Fredrik Haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. Dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål.

  Aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak Stabæk, som har to kamper mindre spilt. (NTB)

  VXZkXbsauVw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste