Risikerte å miste jobben før han hadde begynt – måtte ringe rundt for å skaffe klubben penger

– Ja, her har alle vært med på å bidra, sier Larviks påtroppende trener Geir Oustorp etter at klubben samlet inn nok penger til å unngå konkurs.

 Geir Oustorp

TRENER: Geir Oustorp tar over 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det så bekmørkt ut for Larvik Håndballklubb, men klubben fikk inn tre millioner på ei uke, og unngår konkurs med et nødskrik. Det var VG som først meldte om redningsaksjonen som gikk i boks.

– Jeg har ringt, vært i formannskapet og forsøkt å få folk til å kjøpe Larvik-pakka, sier Oustorp til NRK.

– Og jeg er glad vi nå har fått ryddet opp i gammel moro.

– Vanvittig

Geir Oustorp er ansatt som trener for Larvik for neste sesong, men risikerte å stå uten jobb før han hadde begynt. Derfor deltok også han aktivt for å redde klubben.

– Ja, nå slipper vi konkurs, bekrefter styreleder Cathrine Svendsen overfor NRK.

– Tre millioner på en uke. Det er vanvittig, rett og slett.

Klubben var i akutt pengenød, og stod i fare for å måtte legge driften helt ned med umiddelbar virkning. På saklisten til det ekstraordinære årsmøtet onsdag stod avvikling av klubben.

Nå er ikke det aktuelt lenger.

Lokal støtte

Geir Oustorp

PÅ TELEFON: Også påtroppende trener Geir Oustorp måtte trå til i jobben med å få inn penger til Larvik. Nå ser han lyst på neste sesong

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Svendsen sier at det er lokalt initiativ først og fremst som har støttet klubben.

– Det er både lokale bedrifter og privatpersoner som har kjøpt den såkalte Larvik-pakken, sier Svendsen.

– I tillegg har noen eksisterende sponsorer bidratt litt ekstra, og noen gamle sponsorer som har blitt med igjen. Engasjementet har vært het utrolig. Det er helt tydelig at Larvik-folk ikke vil at håndballklubben skal bli borte.

Nå blir det en utfordring å legge løpet og bruke de innsamlede pengene på en slik måte at man ikke opplever denne situasjonen igjen.

– Det blir en svær jobb som vi er i gang med allerede. Vi må få flere folk i hallen, og vi må synliggjøre at produktet vårt er interessant å se på. Jentene våre har overprestert denne sesongen, og de fleste av dem er unge og har mange gode år foran seg, sier Svendsen.

Utskiftinger

– Nå kan vi fortsette med jobben vi var begynt på, men som vi har satt litt på pause de siste ukene. Det har ikke vært optimalt, men jeg er glad vi kan fortsette sier Oustorp.

Han ble ansatt som ny trener allerede før jul, med virkning fra kommende sesong. Han har 16 jenter på kontrakt fra 1. juni. Blant dem er Mari Molid, som returnerer til Larvik etter tre år i danske Randers.

Nå kan Larvik se fram til returkampen i semifinalen i sluttspillet. Motstander er Storhamar, som ble slått med hele 41–32 i bortekampen.

Vipers-Larvik

TAPTE: Larvik HK måtte se seg slått av Vipers Kristiansand i serien.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal