Risikerte å miste jobben før han hadde begynt – måtte ringe rundt for å skaffe klubben penger

– Ja, her har alle vært med på å bidra, sier Larviks påtroppende trener Geir Oustorp etter at klubben samlet inn nok penger til å unngå konkurs.

 Geir Oustorp

TRENER: Geir Oustorp tar over 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det så bekmørkt ut for Larvik Håndballklubb, men klubben fikk inn tre millioner på ei uke, og unngår konkurs med et nødskrik. Det var VG som først meldte om redningsaksjonen som gikk i boks.

– Jeg har ringt, vært i formannskapet og forsøkt å få folk til å kjøpe Larvik-pakka, sier Oustorp til NRK.

– Og jeg er glad vi nå har fått ryddet opp i gammel moro.

– Vanvittig

Geir Oustorp er ansatt som trener for Larvik for neste sesong, men risikerte å stå uten jobb før han hadde begynt. Derfor deltok også han aktivt for å redde klubben.

– Ja, nå slipper vi konkurs, bekrefter styreleder Cathrine Svendsen overfor NRK.

– Tre millioner på en uke. Det er vanvittig, rett og slett.

Klubben var i akutt pengenød, og stod i fare for å måtte legge driften helt ned med umiddelbar virkning. På saklisten til det ekstraordinære årsmøtet onsdag stod avvikling av klubben.

Nå er ikke det aktuelt lenger.

Lokal støtte

Geir Oustorp

PÅ TELEFON: Også påtroppende trener Geir Oustorp måtte trå til i jobben med å få inn penger til Larvik. Nå ser han lyst på neste sesong

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Svendsen sier at det er lokalt initiativ først og fremst som har støttet klubben.

– Det er både lokale bedrifter og privatpersoner som har kjøpt den såkalte Larvik-pakken, sier Svendsen.

– I tillegg har noen eksisterende sponsorer bidratt litt ekstra, og noen gamle sponsorer som har blitt med igjen. Engasjementet har vært het utrolig. Det er helt tydelig at Larvik-folk ikke vil at håndballklubben skal bli borte.

Nå blir det en utfordring å legge løpet og bruke de innsamlede pengene på en slik måte at man ikke opplever denne situasjonen igjen.

– Det blir en svær jobb som vi er i gang med allerede. Vi må få flere folk i hallen, og vi må synliggjøre at produktet vårt er interessant å se på. Jentene våre har overprestert denne sesongen, og de fleste av dem er unge og har mange gode år foran seg, sier Svendsen.

Utskiftinger

– Nå kan vi fortsette med jobben vi var begynt på, men som vi har satt litt på pause de siste ukene. Det har ikke vært optimalt, men jeg er glad vi kan fortsette sier Oustorp.

Han ble ansatt som ny trener allerede før jul, med virkning fra kommende sesong. Han har 16 jenter på kontrakt fra 1. juni. Blant dem er Mari Molid, som returnerer til Larvik etter tre år i danske Randers.

Nå kan Larvik se fram til returkampen i semifinalen i sluttspillet. Motstander er Storhamar, som ble slått med hele 41–32 i bortekampen.

Vipers-Larvik

TAPTE: Larvik HK måtte se seg slått av Vipers Kristiansand i serien.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste nytt

 • Silva forlater Manchester City

  David Silva spiller sin 10. sesong i Manchester City neste sesong. Det blir hans siste for den engelske fotballklubben. Det bekreftet midtbanestjernen på en pressekonferanse på Gran Canaria, skriver flere medier, deriblant BBC.

  David Silva
  Foto: David Klein / Reuters
 • Rekordtall for fotball-VM

  Frankrikes lag får rekordhøye seertall i fotball-VM på hjemmebane. Kvartfinalen mot Brasil ble sett av 11,9 millioner franske TV-seere. Det er ny rekord for «Les Bleues» og også høyere enn tallet for Frankrikes kvartfinale i mennenes EM på hjemmebane i 2016.

  Tallet er også høyere enn seertallene for Frankrikes gruppekamper mot Peru (10,7 millioner) og Danmark (8,6 millioner) i fjorårets VM for menn. I kvartfinalen mot Argentina trakk «Les Bleus» 12,5 millioner seere.

  Norge mot Frankrike i fotball-VM
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Slik spilles kvartfinalene i VM:

  De fire kvartfinalene spilles slik:

  Torsdag 27. juni: Norge – England 21.00 (i Le Havre).

  Fredag 28. juni: Frankrike – USA 21.00 (i Paris).

  Lørdag 29. juni: Italia – Nederland 15.00 (i Valenciennes).

  Tyskland – Sverige 18.30 (i Rennes).

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal