Risikerte å miste jobben før han hadde begynt – måtte ringe rundt for å skaffe klubben penger

– Ja, her har alle vært med på å bidra, sier Larviks påtroppende trener Geir Oustorp etter at klubben samlet inn nok penger til å unngå konkurs.

 Geir Oustorp

TRENER: Geir Oustorp tar over 1. juni.

Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Det så bekmørkt ut for Larvik Håndballklubb, men klubben fikk inn tre millioner på ei uke, og unngår konkurs med et nødskrik. Det var VG som først meldte om redningsaksjonen som gikk i boks.

– Jeg har ringt, vært i formannskapet og forsøkt å få folk til å kjøpe Larvik-pakka, sier Oustorp til NRK.

– Og jeg er glad vi nå har fått ryddet opp i gammel moro.

– Vanvittig

Geir Oustorp er ansatt som trener for Larvik for neste sesong, men risikerte å stå uten jobb før han hadde begynt. Derfor deltok også han aktivt for å redde klubben.

– Ja, nå slipper vi konkurs, bekrefter styreleder Cathrine Svendsen overfor NRK.

– Tre millioner på en uke. Det er vanvittig, rett og slett.

Klubben var i akutt pengenød, og stod i fare for å måtte legge driften helt ned med umiddelbar virkning. På saklisten til det ekstraordinære årsmøtet onsdag stod avvikling av klubben.

Nå er ikke det aktuelt lenger.

Lokal støtte

Geir Oustorp

PÅ TELEFON: Også påtroppende trener Geir Oustorp måtte trå til i jobben med å få inn penger til Larvik. Nå ser han lyst på neste sesong

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Svendsen sier at det er lokalt initiativ først og fremst som har støttet klubben.

– Det er både lokale bedrifter og privatpersoner som har kjøpt den såkalte Larvik-pakken, sier Svendsen.

– I tillegg har noen eksisterende sponsorer bidratt litt ekstra, og noen gamle sponsorer som har blitt med igjen. Engasjementet har vært het utrolig. Det er helt tydelig at Larvik-folk ikke vil at håndballklubben skal bli borte.

Nå blir det en utfordring å legge løpet og bruke de innsamlede pengene på en slik måte at man ikke opplever denne situasjonen igjen.

– Det blir en svær jobb som vi er i gang med allerede. Vi må få flere folk i hallen, og vi må synliggjøre at produktet vårt er interessant å se på. Jentene våre har overprestert denne sesongen, og de fleste av dem er unge og har mange gode år foran seg, sier Svendsen.

Utskiftinger

– Nå kan vi fortsette med jobben vi var begynt på, men som vi har satt litt på pause de siste ukene. Det har ikke vært optimalt, men jeg er glad vi kan fortsette sier Oustorp.

Han ble ansatt som ny trener allerede før jul, med virkning fra kommende sesong. Han har 16 jenter på kontrakt fra 1. juni. Blant dem er Mari Molid, som returnerer til Larvik etter tre år i danske Randers.

Nå kan Larvik se fram til returkampen i semifinalen i sluttspillet. Motstander er Storhamar, som ble slått med hele 41–32 i bortekampen.

Vipers-Larvik

TAPTE: Larvik HK måtte se seg slått av Vipers Kristiansand i serien.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal