Hopp til innhold

Lar seg forbløffe av Messis fall: – Rart å se ham slik

Lionel Messi (34) har ikke vært sitt vante jeg siden overgangen til PSG. Denne sesongen er misnøyen blitt så stor at egne supportere har buet ham ut.

UZ21d6qKzN4

SLITER: Lionel Messi har ikke imponert i like stor grad for PSG som man skulle tro på forhånd.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

I debutsesongen i Ligue 1 har argentineren kun scoret tre mål på 20 kamper (18 fra start) for den franske hovedstadsklubben. 78 spillere har scoret flere ligamål enn PSG-stjernen.

Hvis man legger sammen målpoengene, ser det ikke like ille ut. Med tre mål og 13 målgivende pasninger ligger Messi på niendeplass på målpoengtabellen.

– Skuffet stort

Likevel er dette tall som blekner i forhold til det en hel fotballverden er blitt vant til å se fra mannen som har vunnet Ballon d'Or, den kanskje prestisjefylte prisen i internasjonal fotball, syv ganger.

– Det er ingen tvil om at han har skuffet stort, og det er lett å se at han er på en nedadgående kurve. Når tidligere Odd-spiller Elba Rashani har mer enn dobbelt så mange scoringer (7), er det jo ikke noe annet å si enn at det er skuffende, sier Ligue 1-kommentator Robin Haugen til NRK.

Han kommenterer den franske toppdivisjonen for Direktesport og Nettavisen og har derfor fulgt Messi tettere enn de fleste denne sesongen.

Han bidrar jo i spillet og skaper mye sjanser, og 13 målgivende pasninger er bra, men det skulle bare mangle når du spiller på ligaens soleklart beste lag, slår Haugen fast.

ws-OO3EZoM4

LUGGER: Lionel Messi har ikke fått det til å stemme slik vi er vant til denne sesongen.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Til Expressen, som har en sak med tittelen «Hva har skjedd med Lionel Messi i PSG?» sier den anerkjente Ligue 1-eksperten Matt Spiro at han synes det er vondt å se Messi på fotballbanen for tiden.

«Det er noe sørgelig ved å se dette fotballgeniet spille på denne måten», mener eksperten.

Direktesport- og Nettavisen-kommentator Haugen toner det hele litt ned.

– Jeg synes ikke Messis prestasjoner har vært så svake at man bør bruke slike ord, da drar han på, men det er ikke noe tvil om at det er langt svakere enn Messi tidligere har prestert. Det er rart å se Messi slik, men ikke overraskende. Alderen innhenter alle sammen. Jeg, som alle andre, hadde forventinger om at han skulle dominere fullstendig. Men han er menneskelig, han også, påpeker Haugen.

Robin Haugen, kommentator for Nettavisen

Robin Haugen, kommentator for Nettavisen.

Foto: Pressefoto / Nettavisen

I Mesterligaen, der Messi virkelig var hentet inn for å skinne, noterte han seg for respektable fem mål på syv kamper denne sesongen.

Men ingen av målene kom i utslagsrunden mot Real Madrid der PSG tapte over to kamper.

Tvert imot gikk han av banen i begge kampene uten målpoeng, og attpåtil bommet han på straffe i den første av de to åttedelsfinalene.

Buet på av sine egne

I første hjemmekamp etter nedturen i Mesterligaen, utspilte det seg noen uventede og til dels surrealistiske scener på PSGs hjemmebane Parc des Princes.

I kampen mot Bordeaux vendte hjemmefansen seg mot Messi og Neymar og valgte å bue på superstjernene hver gang de hadde ballen.

Scener som fikk den tidligere franske landslagsspilleren Johan Micoud til å slå fast at «Frankrike fortjener ikke å ha Messi i Ligue 1», ifølge Expressen.

Cesc Fàbregas, Messis gode venn og tidligere lagkamerat fra Barcelona, var like opprørt.

– Fotballen har ikke hukommelse. Det er skammelig, skrev han på Twitter om buingen.

gMbM3UPfYvY

BUET PÅ: Lionel Messi måtte innse at egne fans vendte seg mot ham denne sesongen.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

– Tror ikke han trives

Robin Haugen kommenterte kampen der buingen oppsto. Han ble tatt på senga av det som skjedde.

– Denne sesongen har nok vært tøff for ham. Nå skal det sies at buingen trolig først og fremst var et utslag av misnøye med måten klubben er drevet, men signaleffekten blir jo desto større når det går utover klubbens største stjerner, sier han.

– Er det spekulasjoner i Frankrike om at Messi kan forsvinne allerede i sommer?

– Jeg tror i hvert fall ikke at han trives. Hvis han kunne valgt selv, ville han nok reist hjem til Barcelona. Men hvem skal ha råd til å hente ham? Han har en astronomisk lønn, påpeker Haugen.

9ioajsf8rtY

TUNG SESONG: Lionel Messi har ikke klart å gjenskape de utrolige sesongene han gjorde år etter år i Barcelona.

Foto: Manu Fernandez / AP

Søndag kveld møtes første- og andreplassen på tabellen i den franske toppdivisjonen når Marseille kommer på besøk til Parc des Princes. Det er ventet at Messi starter kampen.

PSG mot Marseille har kallenavnet «Le Classique» og er ansett som Frankrikes kanskje største fotballkamp. Søndag spilles kampen uten bortesupportere på grunn av at det har vært så mye bråk ved tidligere oppgjør.

Dramatikken kan du som vanlig følge i NRKs direktesenter for fotball eller se på Direktesport. Kampstart er 20.45.

Er Messi tidenes beste fotballspiller?

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

 • Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste