Langrennslandslaget med Northug-glipp på Twitter

Det ble femdobbelt norsk på dagens jaktstart, men ingen av disse var Petter Northug. Dette var langrennslandslaget fornøyd med, ifølge deres egen twitterkonto.

Petter Northug

Petter Northug var langt unna teten på søndagens jaktstart. Dette var langrennslandslagets twitterkonto kjapt ute med å poengtere.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Åge Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad mener Twitter-meldingen var langt over grensen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

«Kan de som i høst sa herrelandslaget ikke er noe uten en viss kar, rekke opp hånden/ta seg en bolle/ . FOR ET LAG! #skinorge #langrenn»

Dette sto i meldingen til langrennslandslaget på Twitter. Meldingen har de nå slettet.

Langrennssjef Åge Skinstad beklager meldingen som kom ut.

– Det er en 100 prosent håpløs handling. Han prøvde å være morsom, men mislyktes totalt. Han har fått klar beskjed, sier Skinstad om meldingen til NRK.

– Har dere beklaget til Petter?

– Jeg har snakket med Petters folk, svarer Skinstad og legger til:

– Dette er en person som vi har leid inn. Han gikk langt over grensen.

– Prøvde å hedre laginnsatsen

Det var VG som var ute med saken først. Skinstad fortalte til VG at han som styrer kontoen til landslaget forsøkte å hedre laginnsatsen.

Han som skrev den prøvde å hedre laginnsatsen. Det er en person som jobber litt for oss. Han følger med på tv-sendingene. Det ble klønete. Det er nå slettet. Og den ble slettet før noen rakk å reagere på den. Men intensjonen her var ikke dårlig, sier Skinstad til VG.

Forholdet mellom landslaget og Petter Northug har ikke vært en dans på roser, og dette gjør ikke akkurat forholdet bedre.

Det var overhodet ikke meningen å ramme Petter. Petter er en supermann som er tilbake i laget, fortsetter Skinstad til VG.

Petter Northugs manager, Are Langås, ønsker ikke å kommentere Twitter-meldingen og skriver følgende i en SMS til NRK:

– Saken er ute av verden.

Hyllet lagkompisene

Etter søndagens jaktstart var det en helt annen tone fra Petter Northug mot resten av landslaget. Northug uttrykte at han er veldig imponert over det arbeidet som landslaget har gjort, både på kvinne- og herresiden før årets sesong.

– Det er fantastisk laginnsats. Martin (Johnsrud Sundby) viser at han er i veldig god form og veldig sterk. Er det en jeg er sikker på ikke blir i dårligere form utover sesongen, så er det Martin. Han er et solid treningsgrunnlag i bunn. Det er artig Sjur (Røthe) som kommer på pallen i dag. Finn (Hågen Krogh) har vært sterk hele helgen. Han er en mann vi trenger, og han er en mann for fremtiden. Han er behersker både sprint og allround.

Og legger til:

Vi har mange forskjellige løpere opp i toppen. Vi har et veldig sterkt lag, kanskje på papiret det sterkeste vi har hatt noen gang. Det virker som de har gjort en veldig solid jobb, både på herre- og kvinnesiden, sa Northug til NRK etter jaktstarten søndag.

Petter Northug jr. prøvde bare å være med så lenge som mulig. Men til tross for dagens 15. plass mener han kroppen føles grei.

Northug er imponert over arbeidet landslaget har gjort før årets sesong.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9