NRK Meny
Normal

Langås: – Ikke sikker på om det ble en avtale

Northug-manager Are Sørum Langås er glad for at såpeoperaen rundt Northug-avtalen er over.

NORTHUG OG LANGÅS

FELLESSKAP: Petter Northug og Are Sørum Langås har samarbeidet i mange år.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Søndag kom bekreftelsen på det som har ligget i kortene de siste dagene. Petter Northug og Skiforbundet er enige om en treårsavtale, og dermed blir Northug landslagsløper også de kommende vinterene.

Samtidig kan han fortsette sitt kommersielle samarbeid med Coop gjennom åtte måneder av året, og er ikke bundet til landslagsforpliktelsene utenom skisesongen.

Petter Northug

Slik ønsker både Northug, Skiforbundet og folket å se skikongen i årene fremover.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi er godt fornøyde, spesielt med langsiktigheten. Jeg tror alle er glade for å få se Petter Northug i verdenscup og mesterskap i årene framover. Det er nom en stor glede for hele langrenns-Norge, og forsåvidt også langrennsverden.

– Var dere i tvil om det ble en avtale?

– Det er man aldri helt sikker på. Det er to parter som skal finne en løsning. Det har vi klart, men slik er det alltid i forhandlinger. Det kan ta tid.

Les også: – Avtalen gir meg frihet til å ta flere gull for Norge

Avtalen ble trukket tilbake

Særlig for en drøy måned siden så det stygt ut. 14. september trakk skistyret den opprinnelige avtalen tilbake, og kritiserte Northug for at han aldri var på møtene.

Det fikk Northug selv til å stille opp i media, og da sa han at han ikke ønsket noen særbehandling, og at han håpet å kunne gå tilbake til forhandlingsbordet.

Det har nå skjedd.

Bjørn

NRKs langrenssekspert Torgeir Bjørn.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nå har vi forutsigbarhet i tre år framover. Det er veldig viktig for å kunne legge en god plan og for å holde motivasjonen til Petter oppe slik at han kan prester på det nivået vi vet han kan, sier Langås.

Frykter ikke at flere gjør det samme

Stein Opsal, generalsekretær i skiforbundet, sier de ikke frykter at flere løpere vil be om å få samme avtale som Northug.

– Nei, det er ingen signaler fra andre om at noen ønsker å stå utenfor landslaget i treningsperioden. Tvert imot er alle vi har vært i kontakt med avhengig av å være en del av fellesskapet hele året, sier han.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn er glad for at avtalen nå er i boks, og at Northug nå kan konsentrere seg om å gå fort på ski de neste tre sesongene.

– Det er godt å få den på plass i god tid før sesongstarten. Både langrenn og Petter Northug er gjensidig avhengig av hverandre. Derfor er det bra at avtalen nå er på plass.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid