Landslagsspiller forlater Vålerenga

Den norsk landslagsbacken Daniel Sørvik er klar for sveitsisk klubb. Nå blir det mesterligaspill for den tidligere Vålerenga-spilleren .

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik prøver lykken i Sveits

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd. Det er en bra organsisasjon og en veldig god mulighet til å spille seg inn i toppligaen i Sveits, sier Sørvik til NRK.

Sørvik skal spille for den sveitsiske klubben GCK Lions og har skrevet under på en ettårskontrakt. Klubben spiller i den nest øverste divisjonen (NLB) og er B-laget til ZSC Lions, som spiller i den øverste divisjon (NLA). Han håper å spille seg inn på A-laget eller at en annen klubb henter han i løpet av sesongen.

– Målet er en fremtid i den øverste divisjonen, sier Sørvik.

Mesterligamuligheter

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik har spilt i Vålerenga i seks år. Nå vil han prøve noe nytt.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

ZSC Lions er klare for ishockeyens mesterliga. Der håper Sørvik at han kan vise seg frem.

– Jeg har fått beskjed om at det er gode muligheter for å spille mesterligaen med A-laget. De tar med mange spillere der.

Nye eventyr

Landslagsbacken har spilt for Norge de siste fem årene og for Vålerenga i seks år. Nå var det på tide med et klubbytte for Oslo-gutten.

– Jeg følte at det var på tide å prøve noe nytt for å utvikle meg mer. Da Zürich kom på banen virket det veldig spennednde.

Sørvik reiser til sin nye klubb i slutten av juli.

Siste nytt

 • Digne reddet uavgjort for Everton

  Everton gikk mot et sviende tap for Watford på hjemmebane, men seks (!) minutter på overtid utlignet Lucas Digne på et strålende frispark til 2-2. Everton er dermed på 7.-plass i Premier League etter 16 spilte kamper, mens Watford ligger på 12.-plass – tre poeng bak Everton.

  FBL-ENG-PR-EVERTON-WATFORD
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Utestengt for rasisme

  Fire Chelsea-supporterar er utestengt mistenkt for rasisme. I kampen mot Manchester City søndag skal fleire personar ha ropt heftig mot Raheem Sterling. Dette skjer ei veke etter at det vart kasta bananskal mot Arsenals Pierre Emerick- Aubameyang i kampen mot Tottenham.

  Raheem Sterling
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Russland klar for EM-semifinalen

  Dei russiske kvinnene hadde full kontroll på Danmark og vann overlegent 32–21 i handball-EM måndag kveld. Dermed er Russland første lag som er klart for semifinalen i EM, medan eventyret er over for Danmark. Anna Vjakhireva vart toppscorar med ni mål.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal