NRK Meny
Normal

Landslagsspiller forlater Vålerenga

Den norsk landslagsbacken Daniel Sørvik er klar for sveitsisk klubb. Nå blir det mesterligaspill for den tidligere Vålerenga-spilleren .

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik prøver lykken i Sveits

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd. Det er en bra organsisasjon og en veldig god mulighet til å spille seg inn i toppligaen i Sveits, sier Sørvik til NRK.

Sørvik skal spille for den sveitsiske klubben GCK Lions og har skrevet under på en ettårskontrakt. Klubben spiller i den nest øverste divisjonen (NLB) og er B-laget til ZSC Lions, som spiller i den øverste divisjon (NLA). Han håper å spille seg inn på A-laget eller at en annen klubb henter han i løpet av sesongen.

– Målet er en fremtid i den øverste divisjonen, sier Sørvik.

Mesterligamuligheter

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik har spilt i Vålerenga i seks år. Nå vil han prøve noe nytt.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

ZSC Lions er klare for ishockeyens mesterliga. Der håper Sørvik at han kan vise seg frem.

– Jeg har fått beskjed om at det er gode muligheter for å spille mesterligaen med A-laget. De tar med mange spillere der.

Nye eventyr

Landslagsbacken har spilt for Norge de siste fem årene og for Vålerenga i seks år. Nå var det på tide med et klubbytte for Oslo-gutten.

– Jeg følte at det var på tide å prøve noe nytt for å utvikle meg mer. Da Zürich kom på banen virket det veldig spennednde.

Sørvik reiser til sin nye klubb i slutten av juli.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal