NRK Meny
Normal

Landslagsspiller forlater Vålerenga

Den norsk landslagsbacken Daniel Sørvik er klar for sveitsisk klubb. Nå blir det mesterligaspill for den tidligere Vålerenga-spilleren .

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik prøver lykken i Sveits

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg er veldig fornøyd. Det er en bra organsisasjon og en veldig god mulighet til å spille seg inn i toppligaen i Sveits, sier Sørvik til NRK.

Sørvik skal spille for den sveitsiske klubben GCK Lions og har skrevet under på en ettårskontrakt. Klubben spiller i den nest øverste divisjonen (NLB) og er B-laget til ZSC Lions, som spiller i den øverste divisjon (NLA). Han håper å spille seg inn på A-laget eller at en annen klubb henter han i løpet av sesongen.

– Målet er en fremtid i den øverste divisjonen, sier Sørvik.

Mesterligamuligheter

Daniel Sørvik

Daniel Sørvik har spilt i Vålerenga i seks år. Nå vil han prøve noe nytt.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

ZSC Lions er klare for ishockeyens mesterliga. Der håper Sørvik at han kan vise seg frem.

– Jeg har fått beskjed om at det er gode muligheter for å spille mesterligaen med A-laget. De tar med mange spillere der.

Nye eventyr

Landslagsbacken har spilt for Norge de siste fem årene og for Vålerenga i seks år. Nå var det på tide med et klubbytte for Oslo-gutten.

– Jeg følte at det var på tide å prøve noe nytt for å utvikle meg mer. Da Zürich kom på banen virket det veldig spennednde.

Sørvik reiser til sin nye klubb i slutten av juli.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag