Hopp til innhold

Hergeirsson kommer med flere advarsler, men ekspertene mener han overdriver

KUMAMOTO (NRK): Norge mener Slovenia-kampen blir en av de tøffeste i VM. Ekspertene synes landslagssjefen er litt vel flink til å overdrive når han advarer om motstanderne.

9gF7fYtuaJk

I GANG: Thorir Hergeirsson kostet på seg noen små smil under Norges storseier mot Cuba.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Selvtillit og lagfølelse er det håndballkvinnene peker på at de kan ta med seg fra 31-målsseieren mot Cuba inn i resten av VM. Mandag kommer den første testen.

– Jeg tror Slovenia er et lag som er undervurdert av mange rundt, men ikke av oss håndballspillere, sier Marta Tomac.

Tror på tidlig nøkkelkamp

For før mesterskapsstart snakket mange om at Nederland var Norges tøffeste motstander i gruppe A. Men bronsevinneren fra EM i fjor tapte åpningskampen i Japan med seks mål mot landslagets neste motstander.

Ikke så overraskende, mener kapteinen.

– Det må være noe andre har tenkt i så fall, for vi har sett på Slovenia som en nøkkelkamp. Det blir skikkelig tøft, spår Stine Bredal Oftedal.

 • Hør og følg Slovenia – Norge på NRK Sport og nrk.no kl. 12.30 mandag.
5rhH_ynmmVU

ENIGE: – Jeg tror det blir en veldig, veldig tøff kamp, sier Kari Brattset Dale. Her sammen med Stine Bredal Oftedal.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Jeg synes vi har fått en knalltøff pulje, og jeg tror det er mange som ikke har fulgt så nøye med på balkannasjonene de siste årene. Slovenia kan slå alle, påpeker landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Er de så gode?

– Ja. Og kanskje litt bedre.

Norge slapp altså den vanskelige åpningskampen, men 24 timer etter Slovenia-oppgjøret venter Serbia – og ifølge Hergeirsson «et hav av gode spillere».

– Og Angola har fått mer struktur, og kan være sterke, og Nederland er alltid et godt mesterskapslag.

– Snakker seg ned

Tidligere landslagsspillere og TV3s håndballekspert, Ole Erevik, mener den norske sjefen overdriver.

– Norge er gruppefavoritter. De skal være forsiktige med å snakke seg ned. Thorir snakker gjerne alltid motstanderne litt opp, men det kan jo være smart nok det også, sier Erevik, som har klokkertro på semifinaleplass.

NRK-ekspert, Kenneth Gabrielsen, er til dels enig, selv om han ikke mener Norge er storfavoritter i de to neste kampene.

– Noen ganger blir det litt overdrivelse, men budskapet til spillerne er nok det viktigste for Thorir. Som trener så er man ydmyk ovenfor motstanderen. Det handler om fokus og verdier. Og som trener tror man nok noen ganger at man alltid kan tape, forklarer den tidligere Vipers-treneren.

– Alle var enige om at Norge var storfavoritter mot Tyskland i åpningskampen i EM i fjor, men i stedet tapte de rett og slett på at spillerne ikke var 100 prosent, legger Gabrielsen til.

Heidi Løke flirer på spørsmål om Hergeirsson alltid snakker motstanderne for mye opp.

Thorir sier jo at det er 50/50 i alle kamper, og i denne kampen tror jeg det handler om at den som vil det mest og kriger mest tar det. Vi er ganske klare på at vi skal gå seirende ut av den, sier strekveteranen.

rrwnTJSO80g

STORSPILL: Slovenia kunne juble etter at Tjasa Stanko og Ana Gros sine 19 mål til sammen senket Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • TA: Dommeren anmeldte mann for grove trusler etter omstridt avgjørelse i Molde

  Fotballdommer Marius Lien gikk tirsdag til politiet i Skien og anmeldte trusler han mottok etter eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg dagen i forveien.

  Det er Telemarksavisa som har snakket med fotballdommeren om etterspillet etter kampen i Molde.

  På tampen av oppgjøret ville Molde ha straffespark, men fikk ikke medhold av Lien. I stedet gikk Sarpsborg rett i angrep og satte inn 4-2-målet. I etterkant ble kamplederen kalt ut til VAR-skjermen for å vurdere straffesituasjonen på nytt, men valgte å stå fast på sin beslutning.

  I etterkant innrømmet han at det var en gal avgjørelse.

  Nå har 29-åringen valgt å anmelde en person som sendte ham flere meldinger med truende innhold etter kampen. En av meldingene kom raskt etter kampslutt, den andre flere timer deretter. I den første sto det:

  «Hei, du din forbanna retardet tilbakestående dommer. Setter du dine bein i Sandefjord for å dømme kommer jeg til å knekke begge beina dine. Forbanna korrupte jævla horedommer».

  Lien sier til TA at han har høy terskel for å akseptere tilbakemeldinger, men:

  – Det kan også godt være at dette var skrevet i affekt, og ikke bokstavelig ment, men det var uansett langt over streken og bør reageres på – ikke minst av preventive hensyn, sier han.

  Kamplederen reagerer også på at han fikk en ny melding fra samme person natt til tirsdag.

  – Én ting er meldinger som kommer inn rett etter klokka 19.00, når det fortsatt er mye følelser. Men når det kommer mange timer etterpå, når folk har fått pustet ut litt, så blir det straks litt mer alvorlig. Da mener jeg man må ta konsekvensene, sier Lien. (NTB)

  Marius Lien
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

  Finalen i Mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på Ullevaal Stadion. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

  – Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident Lise Klaveness.

  – Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. Ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i Oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i Oslo, Eirik Lae Solberg.

  Onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (Uefa) at finalen i Mesterligaen for menn skal spilles i Budapest i 2026.

  Ullevaal Stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.

  Ullevaal
  Foto: BILDBYRÅN
 • To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

  Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp.

  – Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup.

  19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere.

  Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra Tromsø til erkerivalen Glimt.

  – Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken.

  Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

  Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

  Her er hele troppen:
  Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund).

  Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (Bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli).

  Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica).

  Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).

  Andreas Schjelderup Jostein Gundersen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal