Hergeirsson kommer med flere advarsler, men ekspertene mener han overdriver

KUMAMOTO (NRK): Norge mener Slovenia-kampen blir en av de tøffeste i VM. Ekspertene synes landslagssjefen er litt vel flink til å overdrive når han advarer om motstanderne.

9gF7fYtuaJk

I GANG: Thorir Hergeirsson kostet på seg noen små smil under Norges storseier mot Cuba.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Selvtillit og lagfølelse er det håndballkvinnene peker på at de kan ta med seg fra 31-målsseieren mot Cuba inn i resten av VM. Mandag kommer den første testen.

– Jeg tror Slovenia er et lag som er undervurdert av mange rundt, men ikke av oss håndballspillere, sier Marta Tomac.

Tror på tidlig nøkkelkamp

For før mesterskapsstart snakket mange om at Nederland var Norges tøffeste motstander i gruppe A. Men bronsevinneren fra EM i fjor tapte åpningskampen i Japan med seks mål mot landslagets neste motstander.

Ikke så overraskende, mener kapteinen.

– Det må være noe andre har tenkt i så fall, for vi har sett på Slovenia som en nøkkelkamp. Det blir skikkelig tøft, spår Stine Bredal Oftedal.

 • Hør og følg Slovenia – Norge på NRK Sport og nrk.no kl. 12.30 mandag.
5rhH_ynmmVU

ENIGE: – Jeg tror det blir en veldig, veldig tøff kamp, sier Kari Brattset Dale. Her sammen med Stine Bredal Oftedal.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Jeg synes vi har fått en knalltøff pulje, og jeg tror det er mange som ikke har fulgt så nøye med på balkannasjonene de siste årene. Slovenia kan slå alle, påpeker landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Er de så gode?

– Ja. Og kanskje litt bedre.

Norge slapp altså den vanskelige åpningskampen, men 24 timer etter Slovenia-oppgjøret venter Serbia – og ifølge Hergeirsson «et hav av gode spillere».

– Og Angola har fått mer struktur, og kan være sterke, og Nederland er alltid et godt mesterskapslag.

– Snakker seg ned

Tidligere landslagsspillere og TV3s håndballekspert, Ole Erevik, mener den norske sjefen overdriver.

– Norge er gruppefavoritter. De skal være forsiktige med å snakke seg ned. Thorir snakker gjerne alltid motstanderne litt opp, men det kan jo være smart nok det også, sier Erevik, som har klokkertro på semifinaleplass.

NRK-ekspert, Kenneth Gabrielsen, er til dels enig, selv om han ikke mener Norge er storfavoritter i de to neste kampene.

– Noen ganger blir det litt overdrivelse, men budskapet til spillerne er nok det viktigste for Thorir. Som trener så er man ydmyk ovenfor motstanderen. Det handler om fokus og verdier. Og som trener tror man nok noen ganger at man alltid kan tape, forklarer den tidligere Vipers-treneren.

– Alle var enige om at Norge var storfavoritter mot Tyskland i åpningskampen i EM i fjor, men i stedet tapte de rett og slett på at spillerne ikke var 100 prosent, legger Gabrielsen til.

Heidi Løke flirer på spørsmål om Hergeirsson alltid snakker motstanderne for mye opp.

Thorir sier jo at det er 50/50 i alle kamper, og i denne kampen tror jeg det handler om at den som vil det mest og kriger mest tar det. Vi er ganske klare på at vi skal gå seirende ut av den, sier strekveteranen.

rrwnTJSO80g

STORSPILL: Slovenia kunne juble etter at Tjasa Stanko og Ana Gros sine 19 mål til sammen senket Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Nederland tok VM-gull

  Nederland er verdensmester i kvinnehåndball for første gang etter 30-29 over Spania i finalen. Avgjørelsen falt noen sekunder før slutt.

  Nederlenderen ledet 16-13 ved pause foran snaut 10.000 tilskuere i Park Dome. Nederland førte også 29-27, men gjorde feil på feil i sluttfasen. Likevel ble Lois Abbingh helt med sitt straffemål like før slutt.

  Gullaget tapte hele tre kamper i mesterskapet, mest av alle semifinalistene sammen med Norge. Nederlagene kom mot Slovenia, Tyskland og Danmark.

  or0nlaLm-ZE
  Foto: Vidar Ruud
 • Tande friskmeldt

  Daniel-André Tande er friskmeldt og stiller til start i dagens individuelle hopprenn i tyske Klingenthal. Kongsberg-hopparane skada seg i ankelen etter at ein ski gjekk løpsk og trefte han under prøveomgangen fredag. Han seier til NRK at han framleis har smerte, men at det ikkje skal hemme han.

  Daniel-André Tande
  Foto: Andreas Hagen / NRK
 • Dobbelt norsk - Johaug knuste alle

  Therese Johaug tok nok en seier på 10 km fri teknikk i Davos søndag. Allerede ved første passering dro hun i fra. Dalsbygdingen gikk i mål etter ti kilometer på tiden 25:02.7. Heidi Weng kom inn halvminuttet bak Johaug og var i en tidskamp om andreplassen med Jessica Diggins. Men amerikaneren klarte ikke å hente Weng, som tok andreplassen. Magni Smedås leverte sitt beste løp i karrieren og gikk inn til en åttendeplass. Ragnhild Haga endte som nummer 11.

  World Cup 4x5 km stafett kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal