Norge vant med 31 (!) mål: – Krevende å holde fokus

KUMAMOTO/OSLO (NRK): Norge feide Cuba av parketten i åpningskampen i Japan.

ArToB1vDBU0 sanna solberg

HERJET: Sanna Solberg-Isaksen spilte en kjempekamp for Norge. 29-åringen scoret syv ganger. Heidi Løke ble delt toppscorer med Camilla Herrem for Norge med åtte nettkjenninger hver.

Foto: Vidar Ruud / NTB scan

– I det store og hele er jeg fornøyd med gjengen i dag. Forsvaret er bra nok til å stoppe Cuba, og keeperne er bra bakerst. Vi løser også kontringsspillet på en god måte., sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Landslagssjefen sørget for å skryte av «alle» etter kampen, selv om Cuba ikke satte Norges bakre rekker på noen store prøver.

Det er godt å få spurta ut litt og løpt litt ifra seg. Vi har ventet på å komme i gang, la Hergeirsson til.

Måtte jobe med seg selv

Det er krevende å holde fokus når du får en så stor ledelse som vi gjør. Det er imponerende å se farten i laget. Vi tar med oss poengene, målforskjellen og opplevelsen av å ha fått til en del. Men så vet vi at det blir helt annerledes om to dager, la Hergeirsson til.

Sanna Solberg ble kåret til banens beste av TV-seerne, mens Camilla Herrem fikk en plakat med «player of the match»: Det synlige beviset på at juryen hadde kåret henne til kampens beste.

– Man fant fort ut at de ikke synes det var morsomt å løpe hjemover, og da var det bare å løpe for oss, smiler Camilla Herrem til NRK etter kampen.

– Det var veldig gøy. Det er deilig å være i gang, sier Sanna Solberg.

Foto: Tobias Prosch SImonsen

NRK-ekspert: – Kompromissløse og tøffe

Alle Norges utespillere scoret i nedsablingen av Cuba. En overbevisende forestilling av Thorir Hergeirssons lag som gikk til pause på stillingen 25–9. Til slutt sto det 47–16 på tavla i Kumamoto.

– Kompromissløse og tøffe, er dommen fra NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen.

– Jeg synes de er sylskarpe. Det har vært godt spill og spesielt venstresiden har vært fenomenal. Det var en fin kamp, fortsetter Gabrielsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Senere i mesterskapet skal Norge opp mot Serbia, Angola og Nederland.

I puljen Norge krysses mot i hovedrunden, startet Frankrike med tap 27-29 for Sør-Korea. Det betyr at hvis det norske laget går uten poengtap gjennom gruppespillet, vil Norge høyst sannsynlig ha minst to poengs forsprang på Frankrike før andre fase av VM.

Norge har vunnet VM tre ganger (1999, 2011 og 2015). De to siste gangene er titlene kommet med Hergeirsson som trener.

Blir det norsk gull i Japan, gir det også direkteplass i OL neste år.

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal