Norge vant med 31 (!) mål: – Krevende å holde fokus

KUMAMOTO/OSLO (NRK): Norge feide Cuba av parketten i åpningskampen i Japan.

ArToB1vDBU0 sanna solberg

HERJET: Sanna Solberg-Isaksen spilte en kjempekamp for Norge. 29-åringen scoret syv ganger. Heidi Løke ble delt toppscorer med Camilla Herrem for Norge med åtte nettkjenninger hver.

Foto: Vidar Ruud / NTB scan

– I det store og hele er jeg fornøyd med gjengen i dag. Forsvaret er bra nok til å stoppe Cuba, og keeperne er bra bakerst. Vi løser også kontringsspillet på en god måte., sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Landslagssjefen sørget for å skryte av «alle» etter kampen, selv om Cuba ikke satte Norges bakre rekker på noen store prøver.

Det er godt å få spurta ut litt og løpt litt ifra seg. Vi har ventet på å komme i gang, la Hergeirsson til.

Måtte jobe med seg selv

Det er krevende å holde fokus når du får en så stor ledelse som vi gjør. Det er imponerende å se farten i laget. Vi tar med oss poengene, målforskjellen og opplevelsen av å ha fått til en del. Men så vet vi at det blir helt annerledes om to dager, la Hergeirsson til.

Sanna Solberg ble kåret til banens beste av TV-seerne, mens Camilla Herrem fikk en plakat med «player of the match»: Det synlige beviset på at juryen hadde kåret henne til kampens beste.

– Man fant fort ut at de ikke synes det var morsomt å løpe hjemover, og da var det bare å løpe for oss, smiler Camilla Herrem til NRK etter kampen.

– Det var veldig gøy. Det er deilig å være i gang, sier Sanna Solberg.

Foto: Tobias Prosch SImonsen

NRK-ekspert: – Kompromissløse og tøffe

Alle Norges utespillere scoret i nedsablingen av Cuba. En overbevisende forestilling av Thorir Hergeirssons lag som gikk til pause på stillingen 25–9. Til slutt sto det 47–16 på tavla i Kumamoto.

– Kompromissløse og tøffe, er dommen fra NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen.

– Jeg synes de er sylskarpe. Det har vært godt spill og spesielt venstresiden har vært fenomenal. Det var en fin kamp, fortsetter Gabrielsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Senere i mesterskapet skal Norge opp mot Serbia, Angola og Nederland.

I puljen Norge krysses mot i hovedrunden, startet Frankrike med tap 27-29 for Sør-Korea. Det betyr at hvis det norske laget går uten poengtap gjennom gruppespillet, vil Norge høyst sannsynlig ha minst to poengs forsprang på Frankrike før andre fase av VM.

Norge har vunnet VM tre ganger (1999, 2011 og 2015). De to siste gangene er titlene kommet med Hergeirsson som trener.

Blir det norsk gull i Japan, gir det også direkteplass i OL neste år.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal