NRK Meny
Normal

Landslagslege sjokkert over norsk EM-gull

BUDAPEST/OSLO (NRK.no): Nils Ivar Leraand mener sykdomsplagede Norge sikret EM-triumf mot alle odds.

Leraand

GULLBRØLET: Her feirer håndballjentene etter å ha sikret Norges sjette EM-gull.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er egentlig bare to som har vært helt friske. At jeg skulle stå her nå, forstår jeg ikke, sier Leraand til NRK.no.

– Helt vilt

Håndballjentene har vært plaget av smårusk og skader store deler av mesterskapet. Da Norge gikk på sitt eneste EM-tap mot Ungarn, sto både Camilla Herrem og Sanna Solberg over med sykdom.

Leraand

TRAVEL: Landslagslege Nils Ivar Leerand har hatt mye å gjøre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Assistenttrener Mia Hermansson Högdahl, Betina Riegelhuth og Leraand selv er blant dem som er blitt satt ut i løpet av mesterskapet.

– Nesten alle har hatt et eller annet. Det er faen meg helt vilt at denne gjengen tar EM-gull, sier Leraand.

– Dette henger på toppen

Kari Aalvik Grimsbø var den første som måtte kaste inn håndkle da hun ødela kneet i EM-åpningen mot Romania.

Men det som kunne se ut som en svekkelse, endte med det endelige gjennombruddet for Silje Solberg. Keeperen kronet et imponerende mesterskap med å vinne tittelen EMs beste keeper.

De norske spillerne felte gledestårer etter å hentet hjem pokalen.

– Dette henger på toppen. Det er et av de største øyeblikkene, sa Nora Mørk, som sammen med Heidi Løke slapp unna sykdomsplagene.

Camilla Herrem er stolt og rørt etter Norges prestasjon i EM-finalen mot Spania søndag i Budapest. Reporter: Hans Henrik Løken.
Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson roser spillerne og teamet gjennom året etter søndagens seier i håndball-EM. Reporter: Hans Henrik Løken.

Siste nytt

 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal