Hopp til innhold

Landslaget nekter Jacobsen å hoppe i Vikersund

To dager før Anders Jacobsen skulle få teste verdens største hoppbakke på hjemmebane satte landslagsledelsen ned foten. Nå nekter de 25-åringen å hoppe i Vikersundbakken før den offisielle treningen fredag.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen får ikke hoppe i Vikersundbakken onsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Clas Brede Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen vil spare Jacobsen til selve rennet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Landslagsledelsen frykter at et hopp under åpningen av Vikersundbakken onsdag vil være ødeleggende for Anders Jacobsens prestasjoner i selve rennet til helgen.

Jacobsen slo til med et kjempehopp på 142 meter i Holmenkollen da han ble norgesmester for fjerde gang tirsdag.

Les: Jacobsen svevde bakken ned i Kollen

- Vi vil at Anders skal bruke all sin energi på selve rennet og derfor får han ikke hoppe onsdag. Anders har akseptert avgjørelsen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Les også: En av disse blir først i Vikersund

- Hadde vært morsomt

- Er du skuffet, Anders Jacobsen?

- I ettertid vil jeg nok tenke at det hadde vært morsomt å være en av de første hopperne i den nye bakken, men ledelsen har bestemt at jeg ikke skal hoppe før fredag og da forholder jeg meg til det, sier Jacobsen til NRK.no.

Siden Anders Jacobsen mer eller mindre er oppvokst i Vikersundbakken har han fått dispensasjon til å hoppe i åpningen av bakken på hjemmebane onsdag.

Les også:

Han har hele tiden vært klar på at han vil benytte seg av den muligheten, men etter at landslagsledelsen satte ned foten for to dager siden må han nå se åpningen på TV.

- Jeg ble informert om avgjørelsen for et par dager siden. I stedet for å hoppe blir jeg hjemme og trener en fysisk økt, sier Jacobsen.

Ekstrem belastning

Sportssjef Clas Brede Bråthen understreker at det er en ekstrem mental belastning å forberede seg på et skiflygingshopp.

- Et skiflygingshopp krever mye mer av hopperen enn et hopp i vanlig stor bakke. Hopperne bruker en hel dag på å forberede seg og hvis Anders skulle hoppet i Vikersund onsdag måtte han vært der hele dagen og det mener vi ville vært ugunstig med tanke på fortsettelsen, sier Bråthen og legger til:

- Vi måles i resultater, ikke i hvem som hopper først.

Spent på rennet

Jacobsen har allerede startet forberedelsene til fredagen.

- Jeg gleder meg til fredag, men jeg har aldri tidligere vært så spent før et hopp, innrømmer han.

- Du må være tøff når du hopper i Vikersundbakken. Jeg håper å hoppe over 240 meter, legger han til.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal