Jacobsen svevde bakken ned i Kollen

Anders Jacobsen slo til med et kjempehopp på 142,5 meter i 2. omgang da han ble norgesmester for fjerde gang tirsdag.

Video Anders Jacobsen hoppet bakken ned

VIDEO: Anders Jacobsen hoppet bakken ned.

Det er det lengste hoppet som er målt i VM-bakken i Holmenkollen.

Les også: Landslaget nekter Jacobsen å hoppe i Vikersund

Innsatsen til Jacobsen lover godt både for prøve-VM i skiflyging i Vikersund og ski-VM i Holmenkollen.

- Dette er fantastisk, det varmer og gir selvtillit. NM har såpass status i Norge at det alltid er stort å vinne, sa Jacobsen til NRK.

- På sistehoppet hadde jeg ikke så mye mer å gå på, sa han.

Video Anders Jacobsen leder etter 1. omgang

VIDEO: Se Jacobsens hopp i 1. omgang.

Soleklar seier

Jacobsen ledet etter 1. omgang med et godt hopp på 140 meter.

- Jeg synes at jeg hopper to gode og stabile hopp i dag, konkluderte Anders Jacobsen etter hopprennet.

NM-rennet var imidlertid ikke et offisielt FIS- eller verdenscuprenn, og hoppet til Jacobsen blir derfor ikke tellende som offisiell bakkerekord.

Bjørn Einar Romøren

Romøren fikk det ikke til i Kollen, nå kan VM-plassen være i fare.

Foto: Bendiksby, Terje, Terje Bendiksby / SCANPIX

Den offisielle bakkerekorden i Holmenkollen er på 139,5 meter.

Jacobsen tok en soleklar seier i VM-bakken. Han var 20 poeng foran sølvvinner Vegard Haukø Sklett. Anders Bardal tok bronsen med 280,3 poeng.

Sklett blandet seg dermed inn i diskusjonen om den femte og siste VM-plassen. De andre landslagshopperne skuffet litt.

Anders Bardal får godkjent med 134,5 og 139 meter og NM-bronse, mens Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Johan Remen Evensen plasserte seg beskjedent på resultatlisten.

Resultater NM i hopp

Romørens plass i fare

Romøren kom på 7. plass. Dermed står han i fare for å ikke bli med til VM.

Les også: Romøren: Føler meg som en dust

Sportssjef Clas Brede Bråthen føler at han kom nærmere et endelig VM-uttak etter konkurransen. Tvilen knytter seg imidlertid fremdeles til Romøren.

Vegard Haukø Sklett

Vegard Haukø Sklett blandet seg inn i VM-diskusjonen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Sesongen har så langt vært tung for Bjørn Einar Romøren. Han har ingen pallplasser, og den siste uken har formen vært på et bunnivå.

Må holde øynene åpne

På lørdag klarte han ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen i skiflygingsrennet i Oberstdorf, og på søndagens lagkonkurranse var han den svakeste på det norske laget.

- Bjørn Einar er en av verdens beste hoppere på sitt beste, men vi må holde øynene åpne for andre hoppere også, sier sportssjefen.

Mest sannsynlig offentliggjøres laget onsdag, men det kan likevel hende at landslagsledelsen holder en plass åpen til etter prøve-VM i Vikersund som arrangeres til helgen.

- Jeg har kommet nærmere noen svar når det gjelder fire stykker, men nå skal jeg ta meg en prat med Mika, sa Clas Brede Bråthen etter hopprennet.

Siste nytt

 • Tokmac sikret gull med scoring

  Tokmac Nguen scoret da Ferencváros slo Ujpest 3-0 i ungarsk eliteserie fotball tirsdag. Seieren betyr at Budapest-klubben er seriemester igjen, melder NTB. Scoringen var Tokmacs niende for sesongen, men den første på tre måneder. Den norske landslagsspilleren (debuterte under VM-kvalifiseringen i mars) scoret 2-0-målet i det 30. minutt.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Mol og Sørum tilbake med seier

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum var ustoppelige i finalen og vant verdensserieturneringen i Cancún, melder NTB. Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

  Dermed viste den norske duoen at de er OL-favoritter, og kanskje Norges største gullhåp i Tokyo, selv etter en konkurransepause på nesten to år. Og det til tross for at Mol har slitt med en langvarig hofteskade.

  – De andre vil alltid se på oss som favoritter. Men vi vet hva vi har vært igjennom det siste halve året, så for oss er det en stor bonus å være i finalen. Det er helt utrolig at vi er her igjen. Det virker nesten som det bare er å spille turneringer for oss, så er vi i finalen. Men det er ikke sånn, vi er så nær å ryke ut i flere kamper, men vi klarer å bite det i oss, sier Christian Sørum til NRK.

  – Det er vanskelig for oss å forstå hvor stort dette egentlig er. Folk bare rister på hodet over at det er mulig. Jeg så litt på statistikken, og vi har vunnet 14 av de siste 20 turneringene. Og det skjer ikke på det nivået her, så det er helt unikt. Men vi har bare tenkt å fortsette å gjøre det samme, sa Mol til NRK noen timer før tirsdagens finale.

  Sandvolleyball i Cancun 2021. Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB
 • Medier: Woodward trekker seg

  Manchester United-direktør Ed Woodward trekker seg fra stillingen tirsdag kveld, melder en rekke britiske medier.

  OBhfJ8xzmQI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal