Hopp til innhold

Landslaget møtes av sprengkulde

Det norske landslaget i langrenn får nok en tøff utfordring når de for første gang møter resten av verdenseliten i Ruka til helgen. Det blir trolig temperaturer helt ned mot 20 minusgrader.

– Det blir brutalt, sier Emil Iversen til NRK.

Kuldegrensen for konkurranser er 20 minusgrader. Den finske tv-kanalen Yle har intervjuet sin egen meteorolog. De melder at gradestokken kan krype ned mot 20-25 minusgrader, skrev svenske SVT tirsdag.

Renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Pierre Mignerey, er på plass i Ruka. Han sier dette:

– Det ser ut som om vi kommer til «å flørte» med grensen på minus 20 grader. Vi følger situasjonen nøye, sier han til NRK.

Emil Iversen
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Kulturministeren varsler 100 millioner ekstra til idretten

  Breddeidretten i Norge får 100 millioner kroner ekstra som skal brukes til drift, opplyser kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

  Statsråden kommer med nyheten om de ekstra midlene i et intervju med VG mandag.

  Pengene er et resultat av at fjorårets overskudd fra Norsk Tipping blir 100 millioner kroner større enn først antatt.

  – Det økte overskuddet blir på cirka 100 millioner kroner, selv om den eksakte summen ikke kommer før i mai. Disse pengene vil deles ut på en ubyråkratisk måte. Målet er å hjelpe dem som sliter med å kunne delta i idretten, sier Trettebergstuen til avisen. (NTB)

  Anette Trettbergstuen
  Foto: Snorre Tønset / NRK
 • Leeds sparker Jesse Marsch

  Leeds har slitt stort i Premier League de siste månedene. Siden klubbfotballen startet opp igjen etter VM har det foreløpig ikke blitt en eneste ligaseier.

  På de siste syv kampene (seks av dem etter VM-pausen) har de kun tatt tre poeng.

  Nå er det klart av hovedtrener Jesse Marsch har fått sparken.

  Det bekrefter Leeds selv i en pressemelding. Ytterligere tre personer i støtteapparatet er i likhet med Marsch ferdig i klubben.

  Klubben skriver i pressemeldingen at de har startet på prosessen med å finne en ny hovedtrener.

  Leeds ligger på 17. plass i Premier League.

  Jesse Marsch
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Shiffrin var på vei mot gull – kjørte ut i tredje siste port

  Mikaela Shiffrin var den store favoritten i den første øvelsen i alpin-VM. Amerikaneren vant superkombinasjonen i VM for to år siden og stilte som regjerende mester.

  Hun lå også godt an etter å ha kjørt super-G innledningsvis. 96 hundredeler måtte hun hente inn på italienske Federica Brignone i den avsluttende slalåmen.

  Der startet Brignone først og kom seg trygt ned i mål. Shiffrin kom som fjerde startende i slalåmdelen og leverte bra fra start.

  På siste mellomtid var hun kun åtte hundredeler bak og var på full vei mot ledelse i mål. Men så gikk det galt for Shiffrin, som traff et lite slag, havnet i ubalanse og til slutt kjørte ut i tredje siste port.

  – Det er jo en slik feil som er veldig sjelden å se fra Shiffrin. Hun hadde gullet i lomma. Hun trengte egentlig bare en «safe» passering ned, sa NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

  Shiffrin sier til NRK at hun slapp opp én port for tidlig.

  – Det er uheldig og jeg er selvsagt skuffet, men jeg er samtidig ganske fornøyd med omgangen. Det var akkurat slik jeg ønsket å kjøre. Jeg tok risikoen, men det gikk ikke veien for meg.

  Ingen andre klarte å utfordre Brignone og italieneren tok dermed sitt første VM-gull.

  32-åringen vant til slutt suverent, 1,62 sekunder foran Wendy Holdener og 2,26 foran Ricarda Haaser.

  Ragnhild Mowinckel var nummer to etter at utøverne hadde kjørt super-G, men stilte ikke i slalåm. Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut i super-G.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste