Hopp til innhold

Lampard til NRK: – Gøy å følge med på Solskjær

LONDON (NRK): På pressekonferansen før søndagens storkamp mot Manchester United la ikke Chelsea-manager Frank Lampard skjul på at han har latt seg inspirere av Ole Gunnar Solskjærs første halvår i klubben.

Chelsea - Frank Lampard Press Conference

MØTER SOLSKJÆR: Frank Lampard og Chelsea gjester Manchester United i Premier League-åpningen.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det har vært gøy å følge med på Solskjær siden han tok over Manchester United, sier Frank Lampard til NRK.

Kameralinsene peker mot 41-åringen inne på det lille presserommet på Chelseas treningsanlegg i Cobham.

Frank Lampard sitter på podiet foran sin første tellende kamp som Chelsea-manager. Søndag venter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på Old Trafford i første runde av den nye Premier League-sesongen.

– Han virker som en person som er veldig lett å like. Jeg møtte han tidligere i uken på manager-møtet, og vi spilte jo mot hverandre, men vi hadde ikke truffet hverandre så mange ganger i sosiale settinger før, sier Lampard.

– Han er en legende

Parallellene mellom de to managerne er mange. Det er ikke mer enn fem år som skiller dem, de to tidligere spillerne som oppnådde legendestatus blant fansen, som nå er på plass i managerstolen for å løfte sine respektive klubber tilbake til toppen av engelsk fotball.

Frank Lampard, Wayne Rooney

TOLV ÅR SIDEN: I 2007 kriget Frank Lampard på banen for Chelsea mot Manchester United.

Foto: Sang Tan / AP

Lampard i sin ilddåp som Chelsea-manager etter at han tok over jobben etter Mauricio Sarri i sommer, mens Solskjær nå tar fatt på sin første hele sesong.

– Jeg synes det interessant å følge med på en som har den statusen han har i klubben. Han er en legende der, kombinert med gode personlige egenskaper. Jeg har absolutt fulgt med på det som har skjedd siden han tok over, sier han.

Legende er også Lampard. Ingen har scoret flere mål i Chelsea enn den tidligere midtbanespilleren. 211 mål over 13 sesonger, og en haug med trofeer. Han har vunnet alt som vinnes kan med de blå fra Stamford Bridge. Rivaliseringen med Manchester United har også vært en stor del av Lampards karriere. Likevel klarer han å unne sin managerkonkurrent fra Norge.

– Selv om jeg ikke er supporter av klubben så synes jeg det er var gøy å se hvordan han lyktes i begynnelsen, med seieren mot PSG som høydepunktet. Der var de fantastiske, sier han.

– Som en ung og uerfaren manager selv, så synes jeg det var veldig fint å se hvordan han fikk det til i klubben med en gang. Men det blir en stor jobb for både meg og han, sier Lampard.

Mener Lampard og Solskjær er pionerer

John Cross, fotballskribent i The Mirror, følger Chelsea svært tett, og han er ikke i tvil om at Lampard kan lære mye av det hans norske kollega har opplevd i løpet av den korte tiden han har vært ved roret.

– Jeg tror han kan lære veldig mye av Solskjær sin første periode som manager. Det jeg synes var interessant var å se hvordan han fikk resultater med en gang han tok over jobben. Og når ting flyter såpass godt krever det mye av deg som manager også, sier Cross.

Treningskamp: Kristiansund - Manchester United (0-1).

FÅR ROS AV LAMPARD: Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

The Mirror-journalisten er opptatt av at begge managerne trenger tid for å tilpasse seg sine nye roller, og understreker at bakgrunnen som spiller veier tungt.

– At både Solskjær og Lampard har den statusen de har blant fansen etter sine spillerkarrierer er helt avgjørende. Da har du allerede kjøpt deg tid og tålmodighet. Det er et veldig godt utgangspunkt å gå inn i en jobb i med den posisjonene, sier han.

Han mener både nordmannen og hans britiske konkurrent nå er et bilde på den moderne fotballen.

– Lampard og Solskjær er litt pionerer i den sammenhengen nå. De baner veien for andre unge managere, sier han.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal